Nuorten julma väkivalta ja koulukiusaaminen puhuttavat raakuuttaan.

Viime päivinä mediasta on voitu lukea voimattomaksi vetävän synkkiä yksityiskohtia Koskelan teinisurmasta. Nyt sosiaalisessa mediassa viiltää suomalaisen naisen hätähuuto läheisen lapsen traagisen kuoleman johdosta.

Suositussa Facebook-ryhmässä hän kirjoittaa seuraavasti:

-Ahdistaa, rintaa puristaa, itkettää. Tuska. MIKSI pieni rakas veljenpoikani, vasta 13-vuotias poika, päättää päivänsä koulukiusaamisen takia? MIKSI?

Viesti on saanut sadoittain osaaottavia kommentteja ja läheisyysreaktioita. Tädin viesti on pysäyttänyt täysin ryhmäläisten mielet traagisen asian edessä.

-Tämä särkee sydämeni. Mitä meille on tapahtumassa? Muutumme tunteettomiksi elukoiksi? Otan osaa suureen suruunne, kuuluu muuan sadoista kommenteista.

Asiasta on virinnyt ryhmässä myös yhteiskunnallista keskustelua.

-Voi päättäjät, herätkää jo tähän päivään. Ei lapsen ja nuoren elämä voi näin mennä. Nyt pitää toimia ja kriminalisoida heti ensi kiusaamisesta touhu. Jokaisen meistä pitää puuttua, kun näkee tai kuulee. Oon niin pahoillani kaikkien kiusattujen puolesta, omiani aikoinaan kiusattiin, onneksi selvisivät aikuisiksi fiksuiksi ihmisiksi. Osanottoni, kirjoittaa eräs keskustelijoista.

-Tällä asialle pitäisi saada oikeasti muutos ihan laissa. Kiusaamista on saanut olla vuosikymmeniä, ei mitkään kivakoulut ja Duudsonit auta. Osanottomme. Ja jos joku keksii miten me naiset voimme reagoida joukkovoimana, niin mukana ollaan, eräs ryhmäläisistä kirjoittaa.

Asioiden on muututtava, siitä varmasti jokainen on yhtä mieltä. On oikeasti tekojen aika.