Terveystalo lanseeraa Lasten Terveystalon. Videovastaanotot ja lastenlääkärichat tuovat lasten terveyden ja hyvinvoinnin palvelut saataville koko maassa.

Jopa yli 30 prosenttia alle 10-vuotiaiden lasten vanhemmista valitsee mieluiten lääkärin etävastaanoton, kertoo Terveystalon teettämä kyselytutkimus. Lisäksi joka kolmas vanhempi kertoo viimeisen kuuden kuukauden aikana ottaneensa käyttöön digitaalisia hyvinvoinnin tai terveyden palveluita asioissa, jotka on aiemmin hoitanut fyysisessä palvelupisteessä tai asiakaspalvelussa.

-Lapsiperheille palveluiden sujuvuus ja nopeus ovat erityisen tärkeitä. Helposti saatavilla olevat videovastaanotot ja lääkärichatit kiinnostavat lapsiperheitä, mutta monesti he eivät tiedä, milloin etälääkäriä voisi hyödyntää. Meidän tehtävämme on auttaa tässä vanhempia ja tarjota heille mahdollisimman helppokäyttöisiä digipalveluita, Terveystalon kuluttajaliiketoiminnan johtaja Veera Siivonen sanoo. 

Fyysisinä toimipaikkoina Lasten Terveystalo avaa aluksi viidellä paikkakunnalla ympäri Suomea: Espoon Iso Omenassa, Turun Pulssissa ja Aninkaisessa sekä Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

-Erityisosaamistamme on lapsen kokonaisvaltainen hoito, jota koordinoi lastenlääkäri. Tavoitteenamme on, että meiltä saa samasta talosta kaiken hoidon ja avun, mitä lapsen tai nuoren terveyteen ja hyvinvointiin voi liittyä, oli kyse sitten lapselle sattuneesta tapaturmasta, seurantaa vaativasta sairaudesta tai kasvuun tai mielenterveyteen liittyvistä huolista, kertoo Terveystalon lastentautien ylilääkäri Péter Csonka, jolle Lasten Terveystalo on ollut monivuotinen haave.

Video ja chat tarjoavat palveluita valtakunnallisesti

Video- ja puhelinvastaanottojen avulla lastenlääkärille pääsee nykyään helposti ja sujuvasti koko maassa. Lääkäri voi selvittää etänä esimerkiksi lapsen astmaepäilyä, ihottumaa, päänsärkyä, lieviä infektio-oireita tai uniongelmia.

Lastenlääkärichatissa vanhemmat voivat esittää nopeita kysymyksiä lapsen terveyteen liittyen. Chatissä voidaan käynnistää lähes minkä tahansa vaivan selvittely, ja myös reseptien uusimiset ja laboratoriotulosten läpikäynti onnistuvat helposti.

Tänä keväänä etävastaanotoilla on hoidettu erityisen paljon lasten siitepölyallergioita.

-Useimpia allergiaoireita pystyy arvioimaan hyvin videon välityksellä. Sen jälkeen oireisiin annetaan hoito-ohjeet, määrätään lääkkeet, neuvotaan niiden käytössä ja annetaan tarkat ohjeet, miten oireita jäädään seuraamaan. Lisäksi arvioidaan, onko syytä tehdä allergiatestejä tai pohtia siedätyshoitoja. Kaikki tämä hoituu etänä ihan samalla tavoin kuin paikan päällä, Csonka sanoo.