18 vuotta hiljattain täyttäneen Reetan tarina on silmiä avaava. Näin hän kirjoittaa:

Lehdet, televisio, netti, koko ympäröivä maailma tulvii seksiä. Seksikkäät kuvat kertovat millaisen naisen pitäisi olla, että hän olisi nainen, miesten silmissä hyväksytty, ja kyllähän niitä kuvia naisetkin katsovat ja vertailevat itseään niihin. Seksiä pursuaa sieltä ja täältä eikä sitä pääse mihinkään pakoon. Koko meidän maailmamme on yliseksualisoitunut.

Kirjoitin aiheesta esseen koulussa jokin aika sitten. Siinä pohdiskelin sitä, miten maailmasta onkin tullut tällainen. Siinä missä seksi jyllää melkeinpä jopa katukuvamainoksissa siitä on tehty myös hysterian aihe. Joku vaari kirjoitti jossain, että häntä oli katsottu kieroon kun hän oli pitänyt bussipysäkillä tyttärentytärtään, lapsenlasta sylissä. Moni mies ei uskalla pysähtyä ja kysyä itkevältä lapselta mikä hätänä, kun häntä luullaan pedofiiliksi. Sairasta, sanon minä.

Minulla ei ole seksiä, enkä tarvitse sitä. Siksi minä kummastelen tätä kaikkea. Minun on aika vaikea elää tässä maailmassa, sillä oikeastaan seksi on alkanut ällöttää minua. En voi seurustella, koska kuka poika nyt haluaisi seksittömään suhteeseen. En vain katso tarvitsevani seksiä, en ainakaan tässä elämänvaiheessa. Olenko epänormaali? Ehkä, mutta toisaalta olen joskus nuorempana, 16-vuotiaana vähän nauttinutkin seksistä. Sitten kaikki vain alkoi muuttua pakkopullaksi, ja syynä oli silloinen seurustelukumppanini, jolle seksi oli eräällä tavalla vallan välikappale. Jouduin liian varhain mukaan seksikokemuksiin, jotka olisivat saaneet jäädä tekemättäkin.

Viimeisen vuoden aikana seksiä ei ole ollut enkä usko että sitä pitkään aikaan onkaan. Tästä on se haittapuoli, että haluaisin kyllä läheisyyttä, mutta mistä löytää poika jolle tällainen suhde käy. Ei varmaan mistään. En usko, että jään ”seksittömäksi” lopun iäkseni, ja saatan jopa sisimmässäni uskoa että kun se oikea tulee vastaan ja hän on kärsivällinen, kaikki saattaa muuttua.

En kuitenkaan tiedä.

Se mitä haluan sanoa varsinkin miehille on, että naiset ja miehet ovat erilaisia. Te miehet olette heti valmiita kaikkeen, mutta kaikki naiset eivät ole. Seksivitsit ja törkeät jutut ovat sitten oma lukunsa. Onko niitä pakko viljellä? Ei minua ainakaan naurata. Mutta kiitos ja anteeksi.

Juttu on julkaistu sivustollamme aiemmin vuonna 2015