Kimberley Hattersley-Barton on vasta 22-vuotias, mutta kokenut jo kolme rankkaa syöpää.

Painajainen alkoi vuoden vanhana, kun Kimillä todettiin harvinainen pehmytkudossarkooma eli tukikudoksista alkava syöpä.

Alkoi rankat hoitojaksot sytostaattien ja sädehoidon kanssa. Kesti puolitoista vuotta, niin tyttö sai lääkäriltä puhtaat paperit.

Kim eli terveen varhaisnuoruuden, kunnes 17-vuotiaana syöpä ilmoitteli taas itsestään. Kielestä löytyi kasvain ja se oli ärhäkkä. Se oli ehtinyt lähettää etäpesäkkeitä jo kaulan imusolmukkeisiin.

Diagnoosi tuli Kimille täytenä sokkina. Hän oli havainnut vain pientä tykytystä korvassaan, ei muuta.

Rankassa leikkauksessa poistettiin kielen vaurioitunut osuus eli kolmasosa suun takaosasta. Kieleen laitettiin kuminen liitospala. Kimberley joutui opettelemaan uudelleen puhumaan. Hän kävi pitkään puheterapiassa.

Viisi vuotta sujui taas hyvin, kunnes tänä keväänä syöpä uusiutui taas. Koska Kimin kieli oli arpeutunut sädehoitojen vuoksi, muutosten havaitseminen oli vaikeampaa. Lopulta kieli meni todella kipeäksi eikä hän saanut alas kuin sosemaista ruokaa.

Jälleen poistettiin pala kielestä sekä imusolmukkeet. Nyt muistona on hurjannäköinen arpi kaulalla.

Kim on hymyileväinen ja toiveikas eikä ole suostunut vaipumaan synkkyyteen. Nyt hän jakaa syöpätaistelustaan kokemuksia Instagramissa ja blogissaan. Hän haluaa kertoa millaista on sairastaa syöpää nuorena ja valaa uskoa ja tukea kohtalotovereihin. Hän on ottanut syövästä avautumisen elämäntehtäväkseen, aivan kuten Janita Lukkarinen Suomessa on tehnyt.

-Haluan lisätä ihmisten tietoisuutta asioista. Ehkä he ymmärtävät arvostaa näin paljon enemmän terveyttään, Kim toteaa kotipaikkakuntansa Yorkshire Live -lehdelle.