Elina raiskattiin – mies jätti: ”Tänä päivänäkin itken miksi minulle kävi näin”

7

Hieman yli kolmekymppisen Elinan tarina on kavahduttava muistutus siitä, kuinka hauras rikoksen uhrin polku on järkyttävän kokemuksen jälkeen. Elina kertoo lohduttomassa tarinassaan, ettei ole oikein vieläkään löytänyt selville vesille.

Jouduin raiskatuksi viisi vuotta sitten. En olisi ikinä voinut kuvitella että sellainen tilanne tulee minun kohdalleni. En ole vieläkään päässyt asian yli täydellisesti, enkä tietenkään voi koskaan päästäkään. Vielä tänäkin päivänä välillä itken sitä, miksi minulle kävi juuri niin kuin kävi.

Ensin tuli järkytys. Sitten tuli häpeä. Sitten tuli viha. Sitten tuli itsesääli. Nämä kaikki tunteet vuorottelivat vielä pitkään. En tiedä olenko epänormaali, mutta tunnen näitä kaikkia vielä tänäkin päivänä.

Tapaukseen enempää, ja sen yksityiskohtiin menemättä, olin viettänyt illan ystävieni kanssa ravintolassa. Jouduin raiskatuksi kotimatkallani. Raiskaaja oli tuntematon. Poliisi käyttää näistä nimitystä puskaraiskaus. Ne ovat kaikista traagisimpia tapauksia, voin kertoa, sillä sinulla ei ole minkäänlaista osaa eikä arpaa tilanteen syntymiseen. Sinä olet vain uhri. En nyt väitä että nainen olisi syyllinen raiskaukseen koskaan, mutta jos olisin lähtenyt jonkun tuntemattoman mukaan ja kämpille, tässä olisi pieni ”varaus”. Mutta ei. Jouduin raiskatuksi ”tien päällä”.

Mies saatiin kiinni ja hänet tuomittiin. Seurustelusuhteeni purkautui, sillä mieheni ei kestänyt suruani ja sitä, että minuun oli koskenut toinen mies. Tiedän, sairasta sekin, ja hyvä että näin kävi – ei hän ollut minulle se oikea. Mutta siinä tilanteessa kun olisin tarvinnut läheistä, läheinen lähti. Se oli siis tuplashokki minulle.

Minulla ei ole seksiä vieläkään, eikä varmaan koskaan tulekaan. En voi ajatella koko hommaa. Minusta tuntuu että se jonka kanssa olisin näkisi sisälleni: aivan kuin otsassani lukisi: lumppu, raiskattu, huora.

Myönnän, häpeän, syyllistän itseäni vieläkin. En tiedä miksi näin on. Koen vain olevani kurja tyttö, jolla ei ollut ihmisarvoa senkään vertaa. Häntä sai käyttää ja kohdella väkivalloin kuka tahansa sivullinen tuolta.

Olen menettänyt elämästä paljon viime vuosina. Opiskeluni katkesivat, tuntuu että ajelehdin vain.

En ole rasisti, sillä minulla on ulkomaalaisia kavereitakin jonkin verran, mutta minut raiskasi ulkomaalainen mies – ja valitettavasti tämä herättää minussa paljon pelkotiloja. Ei vihaa, miten voisin vihata tuntemattomia. Mutta pelätä voin.

Minua pelottaa, että miten henkilöt jotka tulevat tänne ja joiden arvomaailma naisiin päin on niin kamalan eri voivat tänne integroitua. Pelkään että tapauksia tulee lisää. Tilastojen valossahan on niin että ulkomaalaisten osuus raiskauksissa on melko suuri.

Jouduin muuttamaan pois kotikaupungistani. En olisi voinut kohdata raiskaajaani silmästä silmään jos hän olisi tullut minua vastaan jossain. Olisin varmaan romahtanut.

Tällä hetkellä syön masennuslääkkeitä, edelleen, vaihtelevasti, välillä on taukoja. Saan elämäni pikku valonhetket lemmikeistäni, joita minulla on. Tulevaisuudesta en tiedä. Olisi kiva löytää joku ihminen lähelle, mutta kun se on ”normaalillakin” vaikeaa sinkkumarkkinoilla, niin miten sitten tällaisella raiskatulla epänormaalilla.

Jos joku vastaavan kokenut haluaa kirjoitella kanssani, minulle voi laittaa yhteystietoja toimitukseen.

Täältä löydät kaiken aina halvimmalla! Ellet usko, niin katso itse. Kaiken. Aina. Halvimmalla!

 

Elinan tarina on julkaistu sivustollamme ensimmäisen kerran vuonna 2015.

Jaa

7 kommenttia

 1. Miten hän voi pitää ”sairaana” tilannetta jota mies ei kestä. Eihän se mies ole sairastunut vaan jättänyt! Mikä naisille on niin vaikea ymmärtää, että toiset naiset ei vaan kestä jätetyksi tulemista. Se mies on olisi voinut olla oikea, muttei kestänyt tilannetta mihin hän on ajautunut. Ei ketään voi pakottaa hyväksymään tilannetta, jonka voisi välttää hyppäämällä vaikka taksiin. Turha luottamus tiettyihin ulkomaalaisiin on järjettömyyttä. Sen tiedän jo omasta kokemuksesta, tietyntyyppiset ihmiset voisi jättää jo omiin oloihinsa ja olla hyväksymättä lähipiiriinsä. Se mies jätti todennäköisesti siksi, ettei kestänyt tilannetta ja toisekseen, on helpompiakin tapoja elää kuin odottaa väistämätöntä.

  • toimitus on

   Hei, ilmeisesti et lukenut juttua. Kyse oli täysin tuntemattoman henkilön tekemästä hyökkäyksestä. Parempaa luetun ymmärrystä seuraavalla kerralla.

 2. Mäoon Mies on

  Suomen hallituksen ja heidän äänestäjien tilaama ”yksittäistapaus”. Vain äänestämällä voit vaikuttaa, sdp, keskusta, vihreät, rkp, vasurit ja kokkarit esimerkiksi vähät välittää näistä tapahtumista. Se on bisneksille vaaraksi jos kontrolli lisääntyisi.

 3. Lilarose on

  Käy terapiassa juttelemassa, se yleensä helpottaa, Mieheni antoi omaan kriisiini yhden hyvän neuvon . Tänään on uuden elämäsi ensimmäinen päivä. Koita miettiä positiivisia asioita.Olen myöskin ahdistelun uhri.Silloin kun tämä taphtui en pystynyt häpeältäni kenellekkään puhumaan kunnes purkaantui pahana olona n. 10 vuotta myöhemmin ja tapahtumat tulivat muistoihini. Olisi tärkeää saada se pahaolo puhuttua pois. Kaikkea hyvää elämääsi.

 4. Me luomme tietoisella politiikalla yhteiskuntaa, jossa tällainen lisääntyy jatkuvasti. Valitettavasti ne ajat ovat ohi jolloin kadulla liikkuminen oli jokaiselle turvallista kellonajasta ja paikasta riippumatta. Kaiken lisäksi naiset ovat sylkeneet kantasuomalaisten miesten kasvoille jo vuosikymmenten ajan ja naisten puolustaminen nähdään lähinnä jonain toksisena maskuliinisuutena. Varmaan on kyse minun rajoittuneisuudesta, mutta on vaikeaa ymmärtää miksi nyt valitetaan kun saadaan sitä mitä ollaan haluttu.

 5. Melkoisen mielenkiintoisia kannanottoja miehiltä, miten mahtais ajatusmaailma kääntyä, jos uhrina olisi oma tytär/sisko tai muu läheinen nainen. Tällaisen syyllistämisen vuoksi moni raiskaus jää ilmoittamatta. Oletteko te miehet aivan tosissanne, että naiset ”kerjäävät” raiskatuksi tulemista? Entä lapset? Tuossa maailmassahan miestä ei voi raiskata.

  Minua hyväksikäytti nuorena keski-ikäinen kantasuomalainen mies. Luuletteko, että minä halusin sitä? Onko teillä aavistustakaan kuinka monta vuotta kärsin? Koko loppuelämäni! Käsitättekö lainkaan miten se syö itsetuntoa, kuinka paljon omakuva kärsii, miten se vaikuttaa kaikkiin ihmissuhteisiin. Vähän enemmän empatiaa ja käytöstapoja, kiitos.

  Kaikille saman läpikäyneille, syy ei ole teidän, olette arvokkaita ihmisiä.

 6. Sä olet jopa kamalampi kuin tuon tyttörukan jättänyt mies. Ignorantti-Antti. Sun ei pitäisi sanoa sanaakaan tilanteesta johon sun järki tai näkemys tai edes ymmärrys ei riitä ja jättää uhrien kärsimys rauhaan. Häpeä.

Kommentoi