Helenin elämä kuluu nukkuessa: 21 tuntia päivässä on normaali

0

41-vuotias Helen Waterson on kertonut brittiläisessä Mirror-lehdessä harvinaisesta sairaudestaan. Viheliäinen vaiva estää häntä elämästä oikeastaan minkäänlaista elämää.

Helen haluaa jutulla lisätä ihmisten tietoisuutta loputtomasta väsymyksestä, jota usein erehdytään pitämään vain laiskuutena.

Naisella on diagnosoitu Kleine-Levinin oireyhtymä, ja hänen tapauksessaan se sattuu olevan ärhäkimmästä päästä. Hän nukkuu vuorokaudessa peräti 21 tuntia.

Loput kolme tuntia Helen pysyy hereillä vain lääkeiden avulla. Ne puolestaan aiheuttavat niin pahoja sivuvaikutuksia, että olematon hereilläoloaika menee lähinnä sohvalla istuskeluun.

Helen epäilee kärsineensä oireista jo lapsena. Hän oli aina väsynyt ja käytti koulujen lomat nukkumiseen. Hän ei myöskään muista lapsuudestaan mitään.

Vuosikausiin hänen oireisiinsa ei suhtauduttu vakavasti, vaan häntä pidettiin vain laiskana. Vuonna 2009 tapahtui kuitenkin käänne, kun hän sairastui flunssaan. Helen nukkui kolme viikkoa yhteen putkeen. Ensin lääkärit luulivat hänen kärsivän masennuksesta ja määräsivät mielialalääkkeitä. Tarkemmissa tutkimuksissa hänen todettiin viimein sairastavan Kleine-Levinin oireyhtymää.

Valitettava totuus on, ettei sairauteen ole parannuskeinoa.

-Olen hyväksynyt sen tosiasian, että tulen viettämään loppuelämäni yksin. Väsymyksen vuoksi en pysty ylläpitämään minkäänlaista seuraelämää, hän sanoo jutussa.

Jaa

Kommentoi