Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitoitopiirin neurokirurgi Esa-Pekka Pälvimäki on kirjoittanut sosiaaliseen mediaan melkoisen tylyn viestin.

Viesti on osoitettu ihmisille, jotka eivät tunnu piittaavan koronaviruksen vuoksi annetuista kokoontumisrajoituksista. Näin se kuuluu suomennettuna:

-Pois sieltä hemmetin baareista, menkää koteihinne tai tulen ja siirrän teidät voimakeinoin itse, kunhan työvuoroni päättyy. Haluatteko te todella toisen Italian tänne? Tässä tietoja teille: Vuorokauden aikana kuollut Italiassa 793 henkeä ja kokonaisuudessaan 4 825.

Pälvimäki on ahkerasti muutoinkin twiittaillut koronaan liittyen. Hän kirjoittaa myös Espanjan tilanteesta ja hoputtaa hallitusta toimiin

Apteekkituotteet luotettavasta suomalaisesta verkkokaupasta – tilaa nyt.

-Espanjassa kuollut 1 725. Tartuntoja 28 572. Yli kuusi prosenttia tehohoidossa. Kaksitoista prosenttia tartunnan saaneista terveydenhuollon ammattilaisia. Ravintolat, kahvilat, liikkeet kiinni! Ihmiset saavat käydä ulkona vain kaupassa, apteekissa tai ulkoiluttamassa koiraa. Odotetaanko?

The New England Journal of Medicinessä on julkaistu tuore tutkimus, joka kertoo, että uusi koronavirus elää useista tunneista päiviin ilmassa ja pinnoilla.

Tutkimus kertoo, että virus selviää ilmassa kolme tuntia, pahvipinnalla vuorokauden ja muovi- sekä teräspinnalla jopa kolme vuorokautta. Kaikesta huolimatta suora altistus ihmisten kesken on määräävin tarttumistie. Pidä siis yli metrin turvaväli ja muista yskiä hihaan ja pestä usein käsiäsi.

Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin tekemänä. Varaa aika Medical Clinic Luxista.


Yllä oleva kuva: Pälvimäen Twitter-tili
Jutussa pääkuvana kuvituskuva: Pixabay