Nämä kuvat eivät sovi herkille ihmisille!

Kun puhutaan huumausaineiden terveydelle vaarallisista vaikutuksista unohdetaan usein, että vaikka aineet aiheuttavat jo itsessään vaaraa, ongelmia voi ilmetä myös aineiden puhtauden suhteen.

Aineita on voitu jatkaa terveydelle hyvinkin haitallisilla ainesosilla.

Britanniassa on viime aikoina raportoitu paljon tapauksia, joissa kokaiinia on leikattu levamisolilla, karjan loishäätöaineella. Asiasta kirjoittaa The Sun. Ilmiö on tuttu muualtakin. Esimerkiksi naapurimaastamme Ruotsista ja Keski-Euroopasta. (juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Karjan loishäätöön tarkoitettu levamisoli ei ole harmiton jatkoaine. Se on aiheuttanut ihmisille erilaisia verisuonihäiriöitä ja suoranaista iho- ja lihaskatoa. Tyypillisimmillään kokaiininkäyttäjän korvat ovat voineet mustua tai nenä syöpyä ja mädäntyä kuopaksi. Tämä johtuu siitä, että levamisoli voi aiheuttaa tiettyjen valkosolujen määrän voimakasta vähentymistä.

Ihovaurioista voi aiheutua myös pysyviä arpia. Kokaiini altistaa jo itsessään nenän sivuseinämän syöpymiselle, ja levamisoli lisää tätä vaaraa. Korjausleikkaukset ovat pitkällisiä ja toipuminen kivuliasta.

Asiantuntijoiden mukaan levamisoli aiheuttaa ongelmia myös sukupuolielimissä. Nekin voivat ryhtyä kärsimään hajoamisprosessista.

Trans-European Drug Information -järjestön raportin mukaan kokaiinista jopa 80 prosenttia voi sisältää lisättyjä aineita, joista ostajat eivät ole tietoisia.

Alla kuvia levamisolin aiheuttamista vaurioista.

Kuvat: Yhdysvaltain kansallinen bioteknologiatietokeskus