Huumeiden joukossa sinne kuulumattomia aineita – järkyttävät seuraukset ja kuvat

8

Nämä kuvat eivät sovi herkille ihmisille!

Kun puhutaan huumausaineiden terveydelle vaarallisista vaikutuksista unohdetaan usein, että vaikka aineet aiheuttavat jo itsessään vaaraa, ongelmia voi ilmetä myös aineiden puhtauden suhteen.

Aineita on voitu jatkaa terveydelle hyvinkin haitallisilla ainesosilla.

Britanniassa on viime aikoina raportoitu paljon tapauksia, joissa kokaiinia on leikattu levamisolilla, karjan loishäätöaineella. Asiasta kirjoittaa The Sun. Ilmiö on tuttu muualtakin. Esimerkiksi naapurimaastamme Ruotsista ja Keski-Euroopasta. (juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Karjan loishäätöön tarkoitettu levamisoli ei ole harmiton jatkoaine. Se on aiheuttanut ihmisille erilaisia verisuonihäiriöitä ja suoranaista iho- ja lihaskatoa. Tyypillisimmillään kokaiininkäyttäjän korvat ovat voineet mustua tai nenä syöpyä ja mädäntyä kuopaksi. Tämä johtuu siitä, että levamisoli voi aiheuttaa tiettyjen valkosolujen määrän voimakasta vähentymistä.

Ihovaurioista voi aiheutua myös pysyviä arpia. Kokaiini altistaa jo itsessään nenän sivuseinämän syöpymiselle, ja levamisoli lisää tätä vaaraa. Korjausleikkaukset ovat pitkällisiä ja toipuminen kivuliasta.

Asiantuntijoiden mukaan levamisoli aiheuttaa ongelmia myös sukupuolielimissä. Nekin voivat ryhtyä kärsimään hajoamisprosessista.

Trans-European Drug Information -järjestön raportin mukaan kokaiinista jopa 80 prosenttia voi sisältää lisättyjä aineita, joista ostajat eivät ole tietoisia.

Alla kuvia levamisolin aiheuttamista vaurioista.

Kuvat: Yhdysvaltain kansallinen bioteknologiatietokeskus

Jaa

8 kommenttia

 1. Perkeleen narkit kun vetävät tuota sontaa kitusiinsa! sietääkin menettää nenänsä! aina ne puhuu että kannabis ei ole vaarallinen mutta tunnetteko itse yhtään narkkia joka ei ole täysi idiootti!

  • Tunnen, aika montakin, ovst erittäin hyvätuloisia ja menestyviä ihmisiä, toisin kuin viinapäissään öykkäävät perussuomalaisluuserit.

 2. Narkitansaitseeenemmän€. on

  Raimo tunnen monta narkkia jotka ovat 100varmasti sinua viisaampia. Ovat johtoportaassa töissä ja useita tutkintoja suoritettu ja 19v lähtien yhtämittaisesti kokaiinia vetänyt nokkaan ja pilveä poltellut mutta silti korkeassa virassa ovat ainakin 5kaveria. Ja nyt heillä ikää 34-40v ja vuosiansiot ovat noin 125000€-200000€. Idiootitko pääsevät isoihin firmoihin top3 korkea-arvoisemmaksi henkilöksi? Itse entinen narkki mutta sain sen duunipaikan minkä halusin osittain onnellakin mutta pärjäilen itsekin hyvin kun 3600€/kk on palkka nettopalkka siis. Minusta ei ole pomoksi niin kuin kaverini ovat vaan tällä alalla millä itse olen ei ole pomoja ollenkaan. Niin ja 3tutkintoa myös minulla. Miten Raimo sinulla menee? Tutkintoja? Palkka? Jäät kaikessa kakkoseksi joten painu höperö nukkumaan. Eikä minunkaan tarvitse alempiarvoisen ihmisen kanssa väitellä.

 3. Anonyymi on

  Koulutus ja ammattiko tekevät ihmisestä älykkään? Ei todellakaan.
  Älykäs ihminen EI riskeeraa itseään ja terveyttään. Elämä on ainutkertainen eikä sitä järkevä riskeeraa mömmöillä.

  Tuo kommentti kertookin aika hyvin, että älykkyyden kanssa ei olla paljoa tekemisissä. Jos älykkyyden mittariksi on asetettu koulutus ja tulot. Koulussa opitaan toistamamaan mitä opettaja sanoo ja tulot kertovat ainoastaan ammattitasosta.

  Einstein keskeytti peruskoulun ja tuloja ei ollut nimeksikään. Silti hän loi suhteellisuusteorian – joskin Isaac Newtonin teorioiden pohjalta. Tosin Newtonin aikana ei voida edes puhua koulujen käymisestä – hän se vasta tyhmä siis oli? Kun ei tienannut ja oli kouluttamaton…

  Johtoportaisiin päästään suhteilla – tunnen tämän asian aika hyvin. Olen noussut ja nostanut ja nyt CEO globaalissa ICT-yrityksessä. Siitä ei tarvitse väitellä. Mutta kouluja en ole käynyt – ennen kuin alalle kohdistuvat työn puolesta. Ei tarvita kummoista koulutusta taloudelliseen menestykseen. Oikeassa paikassa oikeaan aikaan riittää pitkälle.

  PS. narkkari on menettänyt elämän hallinnan – käytät siis vääärä termiä. Mutta tuo tahti vie ojaan ennemmin tai myöhemmin – se on nähty 1980-luvulta lähtien monen monta kertaa.

Kommentoi