Salatut elämät -sarjasta tuttu, Aino Kaukovaaraa näytellyt Jasmin Voutilainen on kuollut 27-vuotiaana. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti. Asia on vahvistettu Iltalehdelle Voutilaisen lähipiiristä.

Voutilainen kertoi vaikeasta masennuksestaan vain muutamia päiviä sitten. Hän oli ollut useaan otteeseen tauolla roolityöstään ja kertoi vihdoin mistä oli kyse:

– Lyhyesti kerrottuna mulla on ollut posttraumaattinen stressihäiriö, ahdistuneisuushäiriö, keskivaikea tai vaikea masennus. Näiden kanssa pitäisi pärjätä. Varmasti on kohtalotovereita siellä, Voutilainen kirjoitti.

Nainen teki tiettäväksi kirjoituksissaan, että Suomen mielenterveysasiat ovat syvässä kriisissä.

– Tavallaan oon iloinen, että sain niin paljon tsemppiviestejä, jotka lämmittää mieltä. Ja vertaistukea, mutta samalla oon helvetin surullinen siitä, missä jamassa Suomen mielenterveyshuolto on. Ihmiset voi selvästi pahemmin kuin aikoihin, eikä resurssit riitä hoitamaan kaikkia.

Hän vaikutti vielä tänä vuonna tekemissään päivityksissä toiveikkaalta.

-Mieli on ihmeellinen juttu, ja masennus on ihan oikea sairaus. Sitä ei pidä koskaan vähätellä! Tsemppiä kaikille ketkä käy samaa läpi. Ei se helpota vielä tänään, tuskin huomennakaan, mut lupaan sulle ja itelleni, et jonain päivänä helpottaa, kunhan vaan jaksaa taistella ja yrittää pitää kiinni edes joistain pienistä asioista, joista saa iloa. Ja paranemista kohti mennään, periks ei anneta.

Fanit ovat olleet varsin huolissaan Jasminin terveydestä.

Lue: Salkkarit-tähti Jasmin Voutilainen avautui vakavista mielenterveysongelmistaan perjantaina