Helsingin yliopiston immunologian professori Seppo Meri on ottanut kantaa Espanjassa tehtyyn tuoreeseen koronaviruksen vasta-ainetutkimukseen. Se viittaisi siihen, että koronavirus on tappavampi kuin on aiemmin arvioitu.

– Helmi-maaliskuussa arvioitiin, että kuolleisuus on alle prosentin, mutta karkeasti arvioituna kuolleisuus on todennäköisesti 1–3 prosentin välillä, professori Meri toteaa Ilta-Sanomissa. Hän korostaa että kuolleisuus on eri ryhmissä erilaista, vanhuksissa kuolleisuus on suurta.

Meri toteaa painokkaasti, että tutkimus vahvistaa, ettei laumaimmuniteettiin pidä pyrkiä niin että annetaan väestön sairastaa. Sillä olisi Meren mukaan kova hinta. Esimerkiksi Espanjassa tämä olisi tarkoittanut jopa 300 000 kuollutta. Nyt kuolleita on alle kymmenesosa siitä.

Apteekkituotteet luotettavasta suomalaisesta verkkokaupasta – tilaa nyt.

Meren mukaan laumaimmuniteetti on mahdollista saavuttaa mitä luultavammin yli vuoden päästä rokotteella, kun sellainen saataneen valmiiksi. Nyt on tärkeää toimia järkevästi kontakteja rajoittaen ja purkaa rajoituksia vähitellen. On tärkeää testata, jäljittää sekä asettaa karanteeneja.