Saattohoitokodissa lymfoomasta kärsivä 26-vuotias Janita Lukkarinen suree koronaviruksen leviämistä ehkä enemmän kuin moni muu.

Janita kertoo Seiska-lehdessä, että koronapandemian vuoksi vain Janitan Jaana-äiti on päässyt katsomaan häntä Terhokotiin.

-Äiti sai viime viikolla olla luonani keskiviikosta perjantaihin. Sisarukseni eivät pääse käymään, mikä surettaa minua, Janita kertoo lehdessä.

Koronan ja huonovointisuuden vuoksi hän ei ole päässyt uloskaan pitkiin aikoihin. Hän liikkuu rollaattorilla.

Janita on vähälle aikaa operoitu neljä kertaa.

-Mulle asennettiin kaksi putkea vatsaan nukutuksessa ihan muutama viikko sitten. Putket tyhjentävät abskesseja, joita mulla oli vatsassa. Jos ne olis ratkennu, olisin kuollut. Onneksi ne löydettiin vahingossa TT-kuvissa, eikä vahinkoa kerennyt tapahtua.

-Mulle asennettiin ensin kolme kertaa dreeni vatsan läpi, mutta ne ei tuottanut toivottua tulosta. Nyt putket onneksi on auttaneet ja abskesseista neste valuu putkea pitkin mun vatsaan ja sitä kautta pois. Putket jätetään mun vatsaan, jos abskessit uusiutuisi. Kerralla sieltä on saatu yli puoli litraa nestettä pois, jonka jälkeen nestettä oli kertynyt lisää. Senkin takia on hyvä että putket ovat pysyvät, Janita kertoo.

ETÄLÄÄKÄRI – edullinen ja aina lähelläsi, Klinikka Lux