Jarkko ei kelpaa naisille – syy tulee tässä

47

32-vuotiaan Jarkon tarinassa pohdiskellaan, miksiköhän kiltti mies ei kelpaa naisille.

Olen 32-vuotias työssä käyvä mies, lapseton, suhteeton. Olen eri deittipalstoilta yrittänyt hakea seuraa viime vuosina kiitettävästikin, mutta jostain syystä ei nappaa. Ei se ole ulkonäöstä kiinni, vaikka varmasti elämme ulkonäkökeskeistä aikaa. Olen maanviljelijä, kroppa on töidenkin puolesta hyvässä kunnossa.

Olen miettinyt, että pitäisikö sitä ottaa osaa Maajussille morsian –ohjelmaan, jotta saisi elämäänsä jonkun kivan ihmisen. Sitä olen miettinyt, että mikä se mahtaa olla, että ei vain natsaa, vaikka talous on ok, ulkonäkö on ok, olen seurallinen, vitsikäskin jopa.

Minulla on ollut muutamia yrityksiä sen jälkeen kun jäin sinkuksi seitsemän vuotta sitten teiniaikojen suhteesta. Kyllä sieltä on parikin naista minulle ihan suoraan todennut, että kivana kaverina menettelen mutta ei oikein kipinöi muuten. Olen liian kiltti, ilmeisesti näin.

Onko se sitten tämän maailman meininki että minä tulen jäämään yksin. Sitä en tiedä mutta huonolta näyttää. Jotenkin sitä miehen pitäisi olla kunnollinen mutta liian kunnollinen ei saa olla. Pitää olla sitä haastetta. Pitää osata viedä että toinen vikisee. Niin minä sen vähän ymmärrän. Itselleni kelpaisi hyvinkin kiltti nainen, mutta jos olisi raisumpikin, niin kyllä minä perässä pysyisin. Uskollisuutta tietenkin pitää olla, en minä sitä tarkoita.

Itselläni ei ole mitään suurempia kriteerejä sille toiselle ihmiselle. Kunhan elettäisiin mukavaa ja rauhallista arkea, matkusteltaisiin joskus yhdessä. Olen siinä mielessä rauhallinen, että en ole minkään suuren intohimonkaan perässä. Minusta hyvä kaveruus on kaiken alku ja juuri, siitä syntyy myös kiintymys toiseen ihmiseen. Kiintymys on rakkautta.

Jotenkin tuntuu että ihmisillä on tänä päivänä kamalan suuria odotuksia parisuhteilta ja rakkaudelta ja elämältä yleensä. Harvoin ne täyttyvät, ainakaan täydellisesti. Ihmisiltä puuttuu arjessa onnen tunteminen, yksinkertaisista asioista nauttimisen kyky. Kai sitten pitäisi olla se leffasankari, joka ratsastaa valkoisella ratsulla ja pelaa jääkiekkoa änärissä ja on rahaa ja rikkauksia ja jumalaton seuraelämä ja mieluiten sen seuraelämän kukkona tunkiolla.

Eivät tietysti kaikki naiset ole tällaisia, en minä väitä sitä. Mutta hyvin useasti juuri se tavallinen nainen etsii jotain muuta kuin mitä minä olen.

Näillä mennään. Saa ottaa yhteyksiä toimituksen kautta.

Jutussa on kuvituskuva, Pexels

Jaa

47 kommenttia

 1. Olet sinkkuna väärän ikäisenä. Muutama vuosi lisää paidan alle niin eiköhän se siitä.

  Et kelpaa
  kaksikymppisille (hakevat oman ikäistä tai isänsä ikäistä)
  kolmekymppisille (hakevat vanhempaa)
  nelikymppisille (hakevat oman ikäistä, vanhempaa tai vielä nuorempaa)

 2. yx emäntä on

  Oijoi, äläpä menetä toivoas, maanviljelijälle ei mikään geelikynsi puolisoks pystkään, siihen hommaan tarvitaan nainen jossa on itessäänkin munaa ja sellaisen löydät ihan varmasti, luota itseesi <3

 3. Hämeestä on

  Itse haluan kiltin ihmisen. Oma elämäni on aika pitkälti työ, koirat ja harrastukset. Ja introverttina kuitenkin se kotona oleminen ja viihtyminen on tärkeää. En tiedä löytyykö täydentävää puolta koskaan, joten kait se on jatkettava odottelua.

 4. Olen itse etsinyt ja aika vähän aikaa sitten löytänyt oman kiltin mieheni. Hän tekee oloni hyväksi sekä levollisesti että villisti. Hän rakastaa minua tällaisena, enkä minä yritä muuttaa häntä mitenkään. Voi olla, että sittenkin päädyn uudestaan naimisiin. Kiltteys on pelkästään positiivinen asia.

 5. Olga Williams on

  Olet ihan oikeassa, ihmisiä nykyään vaattii omasta kohtalosta täydellistä ”elämää”. Sillä kukaan ei ole täydellinen ja sinun tilanne on hyvin ymmärtävää. Oikeastaan olen ihan samassa tilanteessa mutta ajattelen oikeaa ihminen tulee elämääni oikeaan aikaan kun kohtalo sitä määrittelee. Sitä pitäisi toivoa koko sydämellä ja myös pitää tehdä sen suhteen paljon. Niin kun teitkin ja olet tehnyt, sen suhteen olet yrittänyt paljon oikein tutustua naisiin. Minä en oikein esimerkiksi tykkää noista deittipalveluista. Niihin ei kannata kyllä mennä jos ei haluaa ikäviä kokemuksia mutta jotkut tosiaan löytyvät sieltä elämän kumppanin ja aidon rakkauden. Ihanaa se on, jollekin sitten ei käy niin onni. Ja mun mielestä se on rohkea nyt koputtaa tänne tällä näin, oikein mukavaa jatkoa sulle!

 6. Olen 31-vuotias sinkkunainen. Olen uskossa ja etsin uskossa elävää miestä. Kirkossa kävijöistä enemmistö on naisia, joten itsellensä sopivan miehen löytäminen on haastavaa. Sama juttu varmaan maalla asuvilla: suurin osa puolisoehdokkaista haluaa jotain muuta (kuin maalla asumista). Ei auta kuin rukoilla ja kehittyä paremmaksi puolisoksi odotellessaan.

 7. Minttu -74 on

  Kyllä kelpaisit minulle heti! Tiedä sitten olenko liian vanha, vähän päälle 40 v. Kiltti mies siis hakusessa. Mulla tulee ongelmaksi miesten kanssa aina ammatti, miesvaltaisella alalla kun olen. Siksi en sitä kerrokaan enää ekoilla treffeillä. Tuntuu, että miehet hakee lapsetonta ja aina vaan nuorempia naisia. Elämänkumppaniksi ei kelpaa 40 + ja yhden lapsen huoltaja. Pitäisi olla joku fitness-prinsessa.. Itse tykkään kotona olemisesta, leffassa käymisestä, matkustelusta… Joten jää kai haaveeksi oikean miehen löytyminen…

  • Juho Mäkeläinen on

   Kyllä yh-äidit ovat meidän miesten keskuudessa todella haluttuja, uusperhe tuo tietenkin haasteensa mutta siltikin.????

 8. Ihan mielenkiintoinen artikkeli / haastattelu.. harmi, vain ettei tässä ole ollenkaan avattu herran omaa naisihannetta tai että millaista seuraa hän oikeasti etsii.
  Ehkäpä se ongelma onkin siellä korvien välissä, eikä vain pinnallisissa asioissa kuten raha tai ulkonäkö..

  Mutta jos tavoittelee, jotain sellaista mikä taas toista osapuolta ei kiinnosta, niin saahan sitä haikailla vaikka maailmantappiin.
  Usein toki myös omalta mukavuusalueelta poistuminen ja vaikkapa pieni reissu ulkomailla piristää kummasti omaa perspektiiviä sekä asennoitumista toista sukupuolta kohtaan.

 9. Älä liikaa murehdi asiaa, muuten jää muuten mukava elämä elettyä. On täällä muitakin saman kokemuksen omaavia miehiä. Parisuhde tai lapset ei ole maailman tärkein asia hinnalla millä hyvänsä. Tärkeintä on että olet oma itsesi ja nautit itse tekemisestäsi ja näet ne asiat mitä ympärilläsi on hienoina asioina ja joskus mahdollisesti löytyy sellainen henkilö/nainen joka arvostaa sinua itsenäsi. Suurimmaksi osaksi ne kaverit jotka kylvää ympärilleen läheisilleen sitä itseään ovat pahasti itsensä kanssa solmussa ja ne jotka vielä palvoo tällaisia sankareita, eivät palvojat heille merkkaa mitään. Olo on niin sanotusti tyhjä! Aina voit olla kusipää ja silti kaikki on OK! Itse kutsun tällaisia naisia rassukoiksi!

 10. Kiltit miehethän ovat erinomaisia, mutta se että joutuu erikseen kertomaan siitä miten kiltti ja mukava on yleensä kertoo jostain piilevistä luonteenvioista. Kokemukseni mukaan miehet jotka sanovat olevansa ”liian kilttejä” ovat epäkypsiä ja näkevät naiset jonain palkintoesineenä mitä he ansaitsevat vain koska ovat niin ”kilttejä”.

 11. Löysin sopivan kiltin miehen! on

  Kiltteys ja kipinöinti eivät ole tosiaan poissulkevia asioita. Kilttien ihmisten välillä voi kipinöidä hyvinkin kiivaasti, kuten itse koin tässä taannoin kun tapasimme toisemme. Kipinöinti alkoi ensisilmäyksellä eikä ole laantunut.

  Aina auttaa olla itselleen rehellinen. Niin sinunkin Jarkko kannattaa olla itsellesi rehellinen. Jos joku piirre naisessa tökkii alussa, niin usko pois, viiden vuoden päästä se tökkii todella pahasti. Ole siis sinkkuna niin kauan kunnes tulee todellakin se oikea nainen vastaan.

 12. ZiraFinn on

  Ei välttämättä ole kaikille se kiltteys ensimmäinen asia, voi olla että myös se kun on maatalousyrittäjä. Ja jos nainen ei ole koskaan elänyt sellaista elämää tai muuten vaan on enemmä kiinnostunut kaupunki elämästä nii on helpompi sanoa toiselle sen kiltteydestä. Toki, onhan se kappalekki missä lauletaa ”miks naiset rakastuu renttuihin ” -siinä särkevät sydämensä vain..
  Ite en tiedä enää henk.koht tiiä mitä voisin edes kuvitella odottavani toiselta muuta kuin rehellisyys ja kunnioitus. (Kovat on vaatimukset)

  Kyllä sinä vielä tapaat jonku sellaisen joka ymmärtää sua ja hyväksyy sellaisena kuin olet. Ja muista, maltti on valttia! Parhaat tulee odottamalla, ei etsimällä ????

 13. Kuulostat miespuoliselta vastineeltani. Olen liian kiltti ja tunnollinen tai niin monesti väittävät. Yhdeksän vuoden ajan olen turhaan etsinyt ja monen monta kertaa pettynyt. Kuitenkin yksi hyvä riittäisi, kenties sinä? ????????‍♀️
  Suosittelen lämpimästi ottamaan yhteyttä ????????

   • Olen itse huomannut, että kiltit ja aidot miehet ovat harvassa.. Aika rohkean tempun teit kun tänne uskalsit heittää, että yhteyttä saa ottaa.. No pistetäänpäs kokeillen ???? jospa toimitus laittaisi s-postini eteenpäin ☺️

    • toimitus on

     Hei, kiitos viestistä. Jarkko on ilmoittanut löytäneensä seuraa! Toivottavasti sinäkin. Hyvää joulun aikaa!

 14. Itse etsin juurikin sitä kilttiä ja turvallista miestä, mutta ei ole kohdalle vielä sattunut. Joka nurkalla tuntuu pyörivän vain sellaisia kesytettäviä renttuja, joiden elämän keskiössä on enemmän tai vähemmän ne baarinkatkuiset lauantai-illat seikkailuineen. Olen jo osittain luopunut toivosta, vaikka toinen silmä pitää kai aina pitää vähän raollaan. Tuntuu vain siltä että tästä maasta ei kertakaikkiaan löydy turvallista, kilttiä, luotettavaa kumppania, jolle kelpaa koti maalta ja uskollinen, fiksu, omilla jaloillaan seisova nainen, jota ei ne röökinhajuiset, alkoholilla terästetyt bileet niin hirveästi vedä puoleensa, jolla ei ole aikaa kesyttää villimiehiä eikä halua tuhlata elämäänsä joka tuulen mukana kääntyvään huliviliin. Toki omalla kohdallani kumppanin löytymistä rajoittaa se, että olen kasvattanut juuret syvälle kotiseutuni multaan ja jo kauan sitten valinnut nämä peltomaisemat räiskyvien romanssien sijaan – mutta ehkäpä jonain päivänä naapuriin muuttaa se, joka etsii jotain muutakin kuin räiskettä ja ilotulitteita ja huumaa ja intohimoa; se joku jonka kanssa katsella tuvan ikkunasta kuinka vilja lakeuksilla kasvaa. Kukapa tietää? Vain kerranhan sen tarvii kohdalle sattua.

  En kiellä kirjoittajaa ottamaan yhteyttä. Eihän sitä koskaan tiedä…?

 15. Mulle kelpaisit. 🙂 Juodaanko kahvit? Kaipaan vierelleni kilttiä ihmistä. 🙂 Olen huomannu että välillä kilteyttäni käytetään hyväksi. :/

 16. Täydellinen ikä, maanviljelä eli luonnonläheinen ja perus maalaisjärjen omaava 😉 Tekstin luettua, mies minun makuuni ^^ mielelläni lähtisin kahvittelemaan. en sitten tiiä onko kovakin miinus että minulla on pieni lapsi…

 17. Artikkelin luin hämmästyen- miksi kiltit eivät kelpaisi 😮
  Todellakin kuulostaa aivan unelma mieheltä!
  Minullekin voi viestiä laittaa jos haluaa.
  Sydämmellinen ja aito nainen kaipaa rinnalleen loppuelämän ihanaa ja kilttiä kumppania jolla on asiat elämässä kunnossa.

 18. MillaMagia on

  Osuvasti kirjoitettu. Onnellisuus todellakin koostuu elämän pienistä asioista kuin myöskin kestävä rakkaus kahden ihmisen välillä vankalla pohjalla varustettuna vuodesta toiseen. Niitä kuin osaa arvostaa niin ollaan elämässä vahvoilla ja oikeilla raiteilla. Kiva olis jutella näistä enemmänkin. 🙂

 19. Mielummin ilman turhaa on

  Minulla on ihan vakaa elämä. Olen jo yli 50v, joten haluan ihan vaan rauhallista, tasaista elämää lopun elämän. Tasaisen, tavallisen suhteen. Puoli vuotta sitten vaimoni (14v nuorempi) jätti minut. Niinpä . . tavis ei kelpaa enää. Äksöniä olla pitää. Parempi ilman jos ei hyvää ole.

 20. No jopas. Itse maalla pyörinyt ja lapsen kasvattanut 34v nainen. Kukaan ei kukaan oo kotoa hakemassa, ketään. Vaan kun on iloinen ja reipas tuntuu löytyvän ehdokkaita. Ei niinkään semmoista omaa tunnu vastaan tulevan.

  Minunkin tiedot saa herralle laittaa. Vaikken romaania viitsi tähän kirjoittaa..

 21. No jopas. Itse maalla pyörinyt ja lapsen kasvattanut 34v nainen. Kukaan ei kukaan oo kotoa hakemassa, ketään. Vaan kun on iloinen ja reipas tuntuu löytyvän ehdokkaita. Ei niinkään semmoista omaa tunnu vastaan tulevan.

  Minunkin tiedot saa herralle laittaa. Vaikken romaania viitsi tähän kirjoittaa..

 22. Väsynyt sinkkuileen on

  On kurjaa aatella, että kiltteys olisi este hyvälle suhteelle. Kiltit, rauhalliset ja tasapainoiset miehet – kuten naisetkin – pitäisivät olla vallan haluttuja. Mutta totuus on se, että jotain kipinää sitä paljon puhuttua kemiaa on oltava, jotta suhde voi kehittyä ja syventyä. Sitä minusta ei saisi aliarvioida.

  Oon itsekin melko samassa tilanteessa: opiskelen ja käyn töissä, oon ihan ok näkönen ja huumorintajuinen eikä oo vielä lapsiakaan, muttei silti löydy ihmistä, joka haluaisi syventää säätämisen suhteeksi, jossa oltaisiin kumppaneita toisille. Suhteeksi, jossa koettaisiin niitä arjen pieniä ihania hetkiä.

  Oon taasen melko menevä ja moni saattaa saada sen kuvan, etten osaa rauhoittua ja asettua, vaikka todellisuus on se, että sitä juuri kaipaisin. Unohtamatta kuitenkaan, että välilä pitää rikkoa arjen rutiineja, jotta ne taas tuntuvat ihanilta.

  Minuun saa myös ottaa yhteyttä, koska varsin komea herra on Jarkko!

 23. Olen vastakkaista sukupuolta oleva, kuulemani mukaan hyväkroppainen, kaunis, mukava, hyvä keskustelemaan, mutta liian kiltti. Annan kaikkeni, mutta en vaan ikinä riitä tai kelpaa. Pitääkö alkaa ilkeäksi ja kiukuttelevaksi, että vihdoin mies haluaa vakavampaa? Kelpaisi periaatteessa kuka vain, kunhan sisäistä kauneutta. Ulkokuorella ei ole väliä.. Liian usein ikävä toisen ihmisen kosketusta ja lämpöä.

 24. Seppo Nikinen on

  Suomessa on ikä 20v.-40v miehiä on 38tuhatta enemmän kuin naisia +30tuhatta maahanmuuttaja miestä.
  Naisvaje on 10%

Kommentoi