Juuso 21: ”Naisille ei kelpaa tavis, vaan supersankari”

60

Juuson, 21, tarina siitä, ettei tavallisen nuoren miehen ole kamalan helppoa löytää itselleen elämänkumppania – tietyistä syistä.

.. .. .. .. .. .. ..

Jokunen päivä sitten luin kolumnin, jonka oli kirjoittanut Rosa Meriläinen. Olen aika lailla samaa mieltä hänen kanssaan. Tämän päivän nuori mies on aika hukassa niiden paineiden keskellä, jotka hänelle asetetaan. Naisten suunnalta.

Ei olekaan ihme, että minunkin ikäisistäni miehistä todella moni on sinkku, eikä löydä kumppania. Syy on se, ettei naisille vain yksinkertaisesti tunnu kelpaavan tänä päivänä mikään.

Aivan ensimmäiseksi: ulkonäkö. Naisista, ainakin nuorista ja ikäisistäni, on tullut aivan kamalan ulkonäkökeskeisiä. Eivät he välttämättä mitään lihaskimppua halua, mutta todella sporttinen pitää olla ja katseenkestävä, muodikaskin. Ei kelpaa tavallinen jannu ruutupaidassaan. Kaiken kaikkiaan tuntuu, että pitäisi olla sosiaalisen elämän kuningas, omata laaja ystäväpiiri somessa ja saada hehkutusta molemmilta sukupuolilta. Silloin astut arvoon arvaamattomaan kaikkien naisten silmissä.

Kiltteys. Ei kelpaa tavallinen kiltti mies, vaikka ei ole edes nössö ja nörtti. Pitää olla trendikäs pitkä parta, tatuointeja, sählätä vähän siellä täällä, olla paha poika. Johan alkaa kelvata tytöille.

Mikähän siinä on, etten minä ainakaan haluaisi lähteä kilpailemaan naisesta, jonka perässä juoksevat kaikki miehet, mutta naiset ovat siitä jänniä, että he tekevät miesten kohdalla juuri näin. Mitä saavuttamattomin tapaus, ja vaikein, ja rentuin, niin sitä varmemmin he juoksevat perässä. En ymmärrä tätä logiikkaa.

Haluatteko te kesyttää sen rentun? Mutta kun se ei onnistu. Kuka kertoisi tämän teille.

Suuna päänä en tosiaankaan ole kaikkialla, vaan ennemminkin sellainen tarkkailija. Niinpä joukon mölyapinat korjaavat aina potin. Olen minä yrittänyt lähestyä myös niitä joukon hiljaisia tyttöjä, mutta ei nappaa. Nekin haluavat sen joukon äänekkäimmän sepän.

Tässä juuri tullaankin homman ytimeen: Kun tavallinen mies ei kelpaa edes niille tavallisille tytöille. Kun nekin haluavat sen supersankarin. Tätä menoa naiset eivät enää pian löydä miehiä itselleen ja sukupuutto uhkaa meitä sadan vuoden sisällä. Miten tässä oikein näin käy. Sadat vuodet miehet ovat vaatineet naisilta kaikkea, ja nyt kun on tullut naisten aika vaatia, he vaativat liikaa. Tältä minusta tuntuu.

www.eliittikumppani.fi

Jutussa on kuvituskuva

Jaa

60 kommenttia

 1. Asiantuntija on

  Hyvin kirjoitettu juusolta ja täyttä asiaa. Naiset kiinnostuu rikollisista jännämiehistä eikä kiltti kunnollinen mies kelpaa.

 2. IsoJormaHämeestä on

  Juuso …ota pää pois persiistäs ja ryhdy mieheks ! JOs et todellakaan saa suomalaista naista kiinnostumaan itsestäsi nii hae sitten joku taikku tai x vierelles…
  Hyvänenaika miten nolo avautuminen

 3. Kuulehan Juuso. Se on just noin. Mulla on ikää reilut viiskymmentä vuotta. Sen voin sanoa että näiltä osin ei maailma ole muuttunut lainkaan. Myös minä olin se porukan hiljainen mutta mukava poika. En oikein tiennyt mistä narusta olisi pitänyt vetää naisten suhteen – ne kun olivat juuri tuollaisia kuin mitä kuvasit. Mukava, kohtelias nuori mies kun ei kelpaa nuorten naisten markkinoilla. Tai ainakin on hankalaa löytää sellainen nainen.

  Mutta sen voin sanoa että naisetkin muuttuvat. Voit huomata että sinun iässäsi alkaa tulla vastaan niitäkin naisia, jotka ovat saaneet rentuista tarpeekseen. Renttu mies kun on renttu vaikka kuinka nainen sitä kesyttäisi. Kyllä heillekin alkaa kummasti kelpaamaan mukava, luotettava mies, joka mieluummin kokkaa naisen kanssa hyvää iltapalaa, kuin hengailee pintaliitobaareissa.

  Nyt kun itselläni on tuo 50 vuotta lasissa, niin et usko kuinka moni nainen on kiinnostunut aviosäädystäni. Kas kun itse ovat eronneet ja kaikki ns. mukavat miehet ovat varattuja. Ja usko tai älä: nyt nuo aiemmin renttujen perässä juosseet naiset eivät pitkällä kepilläkään niihin koskisi.

  • itsemurha on

   ikävä 20 vuotiaan alkaa odottaa 30 vuotta jotta naiset tulisivat vihdoin järkiinsä.. ja palkinnoksi odotuksesta saa vanhan kurpan (ehkä)

 4. Onko tämän tekstin kirjoittanut sama jannu, joka kirjoitaa sitä ilotytön päiväkirjaa ja rattopojan blogia?

 5. Mikä olikaan se sukupuolijakautuma suomessa, jos kaikki rentut ja alfa-urokset saa naiset…, niin me sitten olemme kaikki näiden lapsia. Ainiin, ei käy tasan onnenlahjat. Isommat tuopit ja heti.

 6. Olen Juuso kanssasi samaa mieltä vaikka olen nainen. Monesta on tullut tosi itsekeskeisiä, pinnallisia ja muovisia. Aitous on hävinnyt. Pitää olla muovitukka, turbohuulet, silarit ja rakennekynnet. Ei mitään aitoa. Miehen pitää olla menestyvä, jolla on rahaa ja joka maksaa kaiken lystin. Ei ole helppoa tämän päivän nuorilla. Toivottavasti kuitenkin löydät vielä sen oikean.

 7. Ehkä vika ei aina ole naisessa vaan teissä itsessänne. Suhteellisen surkuhupaisaa.

 8. balanssi on

  Hyvä Juuso! Noin se menee tai ainakin sinnepäin.

  Voin kuitenkin lohduttaa, että kun täytät 35 alkavat ne kiltit ja kunnolliset miehet kiinnostaa, mutta eri asia on, että kiinnostaako sinua sitten nuo naiset, joiden olet nähnyt menevään noiden jännien miesten perässä.

 9. Ei naiset ainakaan tällästä ulisijaa halua. Kyllä se vika siihen x löytyy ihan peilistä….

 10. Chris Scott on

  Kyllähän se tämä yh-äippien yleisyyskin tästä ilmiöstä kertoon. Ensin pitää päästä härväämään niiden pahojen poikien kanssa, ja kun niistä ei sitten ole isiksi, niin otetaan sitten sellainen kiltti poika siihen ”rinnalle” ja käydään samalla sitten kaiken maailman nettipalstoilta hakemassa jännitystä.

 11. Tolla asenteella et kaikki naiset ja kellekkää ei kelpaa nii varmastikki löytää naisen 😂 asenteen muutos nii katotaa sit uudestaan.

 12. yhyy yhyy on

  Loppujen lopuksi kun menee ulos vaikka ruokakauppaan katsomaan millaisia pariskuntia sieltä löytyy, voin aika varmasti veikata että miehet on aivan tavallisia janttereita ja ne naiset niiden käsipuolessa? No ihan tavallisia pirkkoja nekin, vaikka naamassa olisikin meikkiä ja kynsissä vähän ekstraa. Ja tietenkin ne ölisijät saa ne naiset, ne yleensä myös on tekemisissä niiden kanssa ja ne uskaltaa jutella niille, eivätkä vaan katso sivusta ja huokaile, niinkuin Juuso tässä tapauksessa taitaa tehdä… Kyllä ne kiltit ja ruutupaitaisetkin miehet menee kaupaksi, kunhan osaa ’myydä’ itseään ja sanoa jotakin.

  ps. just tälläsia ulisijoita naiset ei jaksa katsella, ota ne ohjat kätee äläkä ryve itsesäälissä ja syyttele naisia.

 13. Aisankannattattelemisiin! on

  Kylläpä oli kerrassaan nolo avautuminen ”aikuiselta” ihmiseltä. Just tollaset niceguyt on vastenmielisin miestyyppi tällä pallolla. Se, että sä koet olevasi kiva ja mukava ei tarkoita sitä, että naisilla olis joku velvollisuus antaa sulle yhtään mitään. Usko tai älä, naisillakin on vapaa tahto! Koitapa, vässykkä, katsoa peiliin. Siellä se vika on.

  • ex-saamaton on

   Ainoa syy huonoon menestykseen naisten kanssa on peilissä? Tällä tarkoitat siis sitä, että kun mies tekee asiat oikein, naista tulee automaattisesti? Ai eikö naisella ole vapaata tahtoa? Onko hän vain passiivinen objekti, jonka mies lunastaa olemalla tarpeeksi hyvä?
   On selvää, että olet löytänyt uuden ja trendikkään kategorian miehille: ”niceguy”. Nyt naista saamaton mies ei ole pelkkä miesporukan ujo/ruma luuseri, vaan myös sosiaalisen median voimin demonisoitu arkkityyppi. Tähän kohtaan oikeasti sopii vihattu fraasi ”Not all men”, koska koko niceguy-argumentin pointti tuntuu olevan kategorisoida KAIKKI seksiä saamattomat miehet.
   Onhan miehen arvo aina määrittynyt sen mukaan, kuinka menestyksekäs hän on naisten kanssa. Ennen he olivat reppanoita, joita kävi sääliksi. Nyt säälin aika on ohi, ja on syytöksen ja vainon vuoro.
   Kuten sanoit, naisilla on vapaa tahto. He eivät automaattisesti x jokaista miestä, joka täyttää tietyt kriteerit. Se, että syyttää miestä naisen saamattomuudesta on nimenomaan naisen oman vapaan tahdon sivuuttamista.
   Seksin, läheisyyden ja kumppanuuden tarve ei mene pois tai synny uudestaan sen mukaan onko paikalla halukas kumppani vai ei. Molemmin puolisesti tyydyttävä seksisuhde, kuten ystävyyskin, syntyy kahden ihmisen molemminpuolisesta tahdosta. Sitä ei voi ansaita. Himot ja läheisyyden kaipuu, eivät toimi samalla tavalla. Ne ovat olemassa myös sosiaalisessa tyhjiössä. Niiden toteuttaminen on riippuvaista muista ihmisistä, ja muilla ihmisillä, tässä tapauksessa naisilla, on vaikutusvaltaa asiassa. Pitäisikö meidän valehdella ja sanoa, että x syntyy vasta, kun kaksi ihmistä, jotka kokevat molemminpuolista vetoa toisiinsa, kohtaavat. Kaipuu ja x eivät ole aina pelkkiä vuorovaikutuksia. Olen esimerkiksi kuullut myös naisista, jotka kokevat vetoa miehiin, jotka he ovat nähneet ainoastaan televisiossa, lehdissä tai muissa medioissa. Yksinäiselläkin ihmisellä on oikeus tuntea kaipuuta ja seksin halua. Todellisen puutteen ja inhimillisen ”tragedian” ilmaiseminen on mielestäni oikeutettua.
   Eivät kaikki naista saamattomat miehet ole x ja koe olevansa ”oikeutettuja” naisiin. Vähän kuten eivät yksinäiset ihmiset velvoita muita kavereikseen. Se, että ilmaisee henkistä tyytymättömyyttä konkreettisesta ja kalvavasta puutteesta ei ole sama, kuin vaatia armopaloja. Nämä kumppanittomat miehet ovat yksinkertaisesti ihmisiä, joiden kanssa vapaatahtoiset naiset eivät ole päättäneet aloittaa seurustelu- tai seksisuhdetta. En sano, että kaikki ovat kivoja ja pyyteettömiä. Arkkityyppejäkin löytyy, ja ne ovat mehukkaan inhottavia olkiukkoja, joihin voi toteuttaa miesvihaansa. On kuitenkin kohtuutonta projisoida tätä karmeaa ihmisen irvikuvaa jokaiseen naista saamattomaan mieheen; varsinkaan kun on kyse jo valmiiksi pahoinvoivasta ihmisryhmästä.

  • Mikähän siinä on, että tällaisista asioista puhuttaessa aina joku nillittäjä tulee ulisemaan ”yhyy, vika aina miehessä”? Ihan oikeasti joku ajattelee asian noin yksinkertaiseksi ja kaikenkattavaksi? On ironista, miten nämä samat ihmiset ovat kaikkea ennakkoluuloja ja vihapuheita vastaan minkä tahansa muun ihmisryhmän kohdalla, mutta kohdentavat itse vihapuheita ja ennakkoluuloja ns. ”niceguyita” vastaan? Eikä mitään kaksinaismoralismia haluta tässä nähdä? Säälittävää.

 14. Ei mee nallekarkit tasan on

  Jännä miten en ite oo yhtään kuvailun kaltainen nainen enkä todellakaan haluaisi mitään ”supersankarimiestä”. Jännä myös, miten oma kokemus miehistä on juuri tämän kaltainen millaiseksi naisia väitetään. Molemmissa sukupuolissa on hyvin pinnallisia ihmisiä. Valitettavasti tuntuu, että koko ajan enemmän ja enemmän, kun tämäkään tavis ei löydä niitä tavismiehiä.

 15. Tavallinen tyttö on

  Juuso, tuossa iässä niin naiset kuin miehetkin etsivät lähinnä kokemuksia – ja itseään. Ei kukaan halua huonoa parisuhdetta kamalan ihmisen kanssa, mutta nuorena haluaa kokea ja nähdä paljon, ja silloin nämä ”pahat pojat” voivatkin viehättää. Samoin kuin suositut mean girlsitkin.

  Oikeaa parisuhdetta ei rakenneta ulkonäön, ekstroverttiyden tai pahan pojaan maineen perusteella. Ihmiset haluavat aidon, hyvän parisuhteen. Usein, kun ihminen on valmis parisuhteeseen, ne kiltit, ihan tavalliset tyypit ovat juuri niitä, joilla on vientiä.

  Huomaa myös, että oma kokemuksesi ei oikeuta yleistämään asiaa koskemaan koko sukupuolta.

 16. Ylipaino tuntuu olevan jopa ylipainoisille muijille mahdoton este ettei voi edes puhua tai lähteä treffeille. Laihempien naisten kanssa olen käynyt treffeillä kanssa mut ovat ihan vitun jäisiä.

 17. Naispuolinen Juuso on

  Suoraan sanottuna samat ongelmat on kyllä meillä hiljaisemmilla kilteillä naisilla :)) Jos ei ole meikkiä puolta kiloa naamassa, metrin pituisia ripsiä ja fitness-tason vartaloa niin ei kelpaa edes niille hiljaisille ja kilteille miehille. Jos nainen yrittää tehdä aloitteen eikä ole varustettu rautaisella itsetunnolla, leimataan hänet heti epätoivoiseksi stalkkeriksi. Tottakai joitain onnistaa, mutta ei sitä itsekkään jaksa enää yrittää kun on tullut nähtyä niin monta Juusoa jotka ulisee miten häntä ei kukaan huoli mutta eipä huoli Juusokaan 🙂

 18. Johanna Paavola on

  21 vuotiaana ei voi kyllä sanoa tietävänsä naisista mitään. Minusta teksti on muutenkin aika sovinistinen. On niitä pinnallisia miehiäkin. Kyllä se itselle sopiva kumppani on jokaisen itse etsittävä. Ei tuollaisella itkuvirrellä ala peitto heilumaan. Koskee kumpaakin sukupuolta yhtälailla.

 19. Nainen 39v on

  Jotenkin luolamiesmäinen näkökulma. Ihan kuin naisen pitäisi kaatua minkä tahansa miehen jalkoihin varpaita suutelemaan. Kyllä nainen osaa ihan omilla aivoilla ajatella. Valtaosalla kyllä on ihan tavallinen mies. Kaljamahainen sänkinen ukko, joka ei ole punttista nähnytkään. Ja se jos nainen meikkaa, ei tarkoita että hän ois pinnallinen. Jo antiikin Kreikassa on meikattu, ei ole uusi keksintö.

 20. Starwoman on

  21-vuotiaana mies on vielä poika ja usein suomalainen mies ihan vauva kasvoiltaan. Ei sellaista voi ajatella intiimikumppaniksi! Että mietihän poju uudestaan tuota partajuttua. Ei tarvitse olla hipsteri tai ”paha poika”, joillekin sopii parta tosi hyvin! Jos se vaan kasvaa.. vaalea parta tosin harvoin niin hyvännäköinen kuin tumma. Ja siis todellakin ulkonäkö vaikuttaa ALUKSI. Mutta todellakin vauvamainen ulkonäkö – ja käytös on turn off!

  Ja ei todellakaan 21-vuotiaana kannata katkeroitua!! Itse seurustelin vasta 27-vuotiaana ekan kerran ja oli paljon sinkkuja vielä tuolloin. Ja on sitä varattukin joskus viety, kun ei siitä huonosta suhteesta saada aina aikaiseksi lähteä ennenkuin saa kokea, miten erilaista voisi olla jonkun toisen kanssa! Joskus todellakin vaihtamalla paranee – tämä on sekä itsellä että ystävilläni todettu asia.

 21. Nyt oikeesti.. on

  Tämä on vain valitusta kun ei Juuso ole itselleen löytänyt naista joka hänestäkin kiinnostuisi, niin sitten syytetään niitä naisia. Ei ketään voi pakottaa rakastumaan tai ihastumaan. Minäkin ihastuin ja rakastuin ihan tavalliseen ihanaan mieheen, joka ei ole supersankari vaan sähköasentaja. Että Juuso ja kaikki jotka ajattelevat kuin Juuso voisivat ottaa pään pois sieltä persiistä ja olla yleistämättä muita ihmisiä!

 22. Nimimerkki Erkki on

  Kuulehan Juuso, katsele sinä vähän vanhempia naisia. Niillä on sama tilanne kuin sinulla: eivät kelpaa omanikäisille miehille, kun ”kaikki” nelikymppiset (mikseiviiskymppisetkin) ukot kuolaavat tiukkapyllyisiä kaksvitosia. Omanikäistä eivät huoli, mieluummin ovat yksin.
  Eli nykymaailmassa syrjittyjä ovat parikymppiset nuorukaiset ja nelikymppiset (+vanhemmat) naiset.

 23. Ja pskat. Tuommosia yhyy nyyh säälikää mua ruikuttajia ei ainakaan jaksa yksikään nainen katsella. Niitä alfauroksia pannaan, mutta normaalien tavallisten ruutupaitamiesten kanssa perustetaan perhe. Sama ku niitä bimbomuijia vaan pannaan mutta tavallisten pirkkojen kanssa tehdään lapsia. Marttyyrimiehiä, säälinhakuisia ukkoja kartetaan viimeiseen asti, ei teitä Juusoja jaksa kukaan katsella

 24. Ihmiset, joiden mielestä ”kaikki naiset/miehet vaativat liikaa” ovat itse niitä, jotka eivät ymmärrä omaa tasoaan ja vaativat liikaa.

 25. Kasva-aikuiseksi on

  En voi sanoa muuta kuin että voi voi. Aivan kuin naisilla olisi jokin velvollisuus ottaa tällainen ns. kilttimies. Ehkä tämä kirjoittaja voisi oppia avaamaan sen suunsa porukassa sen sijaan että ”tarkkailee” tilannetta sivussa ja sitten jossain kohti lähestyy jotain hiljaista naista porukassa. Mistä tiedät että tämä nainen edes haluaa että lähestyt häntä ja luuletko saavasi hyvänkin vastaanoton jos olet antanut koko illan itsestäsi kuvan epäsosiaalisena tyyppinä.

  Sitä paitsi, turha oikeasti itkeä sitä ettei muks ei kelpaa ns. kilttinämiehenä. Avaa silmäsi ja katso ympärillesi niin näet että aivan kaikki saavat suhteita. En todellakaan ole nähnyt niitä ihmiskunnan eliittiä ihmisten käsipuolessa varsinkin kun niitä komeita ja kauniita on vain kourallinen. Loput on taviksia. Ja suurinosa on niitä ns. kilttejä massaan hukkuvia yksilöitä joissa ei ole mitään erikoista. Jos kokee jonkin matti meikäläisen olevan alfauros joka saa kaikki naiset niin kannattaa hankkia parempi itsetunto ja vähän äkkiä. Ihminen josta näkee että omaa hyvän itsetunnon ja on sinut itsensä ja muiden kanssa on vetovoimainen tapaus.

 26. Voi Juuso on

  Luonnonvalinta on ennenkin tehnyt tehtävänsä, eikä ihmislaji sen vuoksi ole kohdannut sukupuuttoa tähänkään mennessä. Nyt se näyttää karsivan tällaiset uliuli-miehet, jotka luulevat seksin ja parisuhteen olevan perusoikeus, johon on oikeutettu, kun hoitaa asiansa pääasiassa kunnolla ja on ihan ok- tyyppi. Ei ole.

  Rosa Meriläisen kolumni taas on tainnut jäädä Juusolta ymmärtämättä. Meriläinen nimenomaan kritisoi mieskulttuuria, jossa mies ei saa olla ”neiti”. Kuitenkin Juuso omassa kirjoituksessaan viittaa osaan muista miehistä ”nössöinä ja nörtteinä”, mikä nimenomaan edistää kyseisenkaltaista mieskulttuuria.

  Ja tarvitseeko edes mainita, että koko naissukupuolen haukkuminen tuskin lisää vientiä?

 27. Niin ja miehet haluavat vain laihan, kauniin, isotissisen ja isoperseisen naisen. Muut ei kelpaa 😇

 28. Täyttä asiaa Juuso puhuu. Vaatimukset nuorille miehille on todella korkeat. Saman huomannut että tavallisillekaan naisille ei enään tavallinen mies kelpaa. Pitkä,urheilullinen, terveet elämäntavat, koulutettu ja matkustelu. Tässä pähkinänkuoressa mitä 25-35 ikäluokan naiset 99% hakee tinder maailmassa, näin ainakin Helsingissä.

 29. Ei ole vaikeaa tehdä naista onnelliseksi…

  Tarvitsee vain olla:
  1. ystävä
  2. kumppani
  3. rakastaja
  4. veli
  5. isä
  6. opettaja
  7. kasvattaja
  8. rippi-isä
  9. uskottu
  10. kokki
  11. mekaanikko
  12. asentaja
  13. sähkömies
  14. kuljettaja
  15. kantaja
  16. siivooja
  17. hovimestari
  18. hydraulikko
  19. puuseppä
  20. malli
  21. sisustusarkkitehti
  22. seksuologi
  23. psykologi
  24. psykiatri
  25. psykoterapeutti

  Myös luonteenpiirteet ovat tärkeitä. Tarvitsee vain olla:
  1. miellyttävä
  2. urheilullinen mutta
  3. älykäs mutta
  4. voimakas
  5. hyvätapainen mutta
  6. luja mutta
  7. lempeä
  8. herkkä mutta
  9. päättäväinen mutta
  10. romanttinen mutta
  11. miehekäs
  12. vitsikäs ja
  13. iloinen mutta
  14. vakavasti otettava ja
  15. arvokas
  16. rohkea mutta
  17. nallekarhu mutta
  18. energinen
  19. huolehtiva
  20. luova
  21. idearikas
  22. taitava mutta
  23. vaatimaton ja
  24. ymmärtäväinen
  25. elegantti mutta
  26. johdonmukainen
  27. lämmin mutta
  28. viileä mutta
  29. intohimoinen
  30. suvaitsevainen mutta
  31. periaatteellinen mutta
  32. kunniallinen ja
  33. jalo mutta
  34. käytännöllinen ja
  35. pragmaattinen
  36. oikeudenmukainen mutta
  37. valmis tekemään hänen vuokseen mitä tahansa (esim. pankkiryöstön)
  eli 38. epätoivoinen (rakkaudesta) mutta 39. hillitty 40. charmikas
  mutta 41. pysyvä ja 42. uskollinen 43. valpas mutta 44. haaveileva mutta
  45. kunnianhimoinen 46. luotettava ja 47. kunnioitettava 48. valmis
  uhrauksiin ja, ennen muuta, 49. maksukykyinen.

  Samaan aikaan miehen on kiinnitettävä huomiota siihen, että hän:
  a) ei olisi mustasukkainen, mutta kuitenkin kiinnostunut
  b) tulisi hyvin toimeen sukunsa kanssa, muttei kuitenkaan uhraisi sille
  enempää aikaansa kuin ko. naiselle
  c) antaisi naiselle vapautta, mutta osoittaisi kuitenkin huolenpitoa ja
  olisi kiinnostunut siitä, missä nainen on ollut ja mitä tehnyt
  d) pukeutuisi elegantisti, mutta olisi kuitenkin valmis kantamaan naista
  polvillaan kurassa ja menemään parvekkeen kautta sisään, jos hän on
  unohtanut avaimensa, tai ottamaan kiinni ja mukiloimaan varkaan, joka on
  ottanut hänen laukkunsa, jossa oli niinkin elämälle välttämättömiä
  asioita kuin peili ja huulirasva.

  On tärkeää olla unohtamatta hänen:
  1. syntymäpäivïään
  2. nimipäiviään
  3. hääpäivää
  4. ensimmäisen suudelmanne vuosipäivää
  5. kuukautisiaan
  6. hammaslääkäriaikaansa
  7. vuosipäiviään
  8. parhaan ystävänsä ja lempitätinsä syntymäpäiviä.

  Valitettavasti täydellisinkään edellämainittujen ohjeiden noudattaminen
  ei takaa menestystä. Nainen saattaa nimittäin väsyä ihanteellisen miehen
  läsnäoloon elämässään ja kokea olevansa hänen dominoimansa ja siksi
  karata ensimmäisen kohtaamansa kitaransoittajan kanssa.

  Ja nyt mitalin toinen puoli. Miehen tekeminen onnelliseksi on
  huomattavasti vaikeampaa. Se johtuu siitä, että mies tarvitsee:
  1. seksiä ja
  2. ruokaa

  Pääosa naisista kokee nämä miesten korkealentoiset vaatimukset
  äärimmäisen orjuuttaviksi. Niiden tyydyttäminen käy yli heidän
  voimiensa.

  Johtopäätös:
  Sopusointuinen yhteiselämä on helppo saavuttaa, kunhan miehet lopultakin
  ymmärtäväisivät t, että heidän on rajoitettava omia, kohtuuttomia
  vaatimuksiaan!

 30. Naisille ei kelpaa miehet jotka valittaa siitä että ne ei kelpaa naisille, onha täl jätkäl kuiteki jo kolmen vuoden kokemus baareis pyörimisest ja yleensäki varmasti oikee asiantuntija.

 31. Turha leimata Juusoa luuseriksi. Kyseessä on selvästi terveellä järjellä varustettu miehenalku joka suhtautuu realistisesti parisuhteisiin. Itse olen seurustellut lukuisten naisten kanssa ja ollut kihloissakin. Loppupäätelmänä on se, että suurin osa naisista vaatii aivan liikoja suhteessa siihen mitä heillä itsellään on tarjottavana. Suurimpana syynä näihin asenteisiin on naistenlehtien tarjoama sairas maailmankuva. Toki poikkeuksiakin heidän joukossaan on ollut.
  Viittäkymmentä ikävuotta lähestyvänä olen päätynyt siihen lopputulokseen, että sinkkuna on parempi olla. Seksin saanti ei ole sen arvoista, että jaksaisi joka päivä kuunnella kaikkeen tyytymättömän yli-ikäisen * määräily-yrityksiä ja nalkuttamista. Enemmän teitä *, kun istutte eläkeikäisinä kahviloissanne * päällä miettien, mikä oikein elämässänne meni pieleen kun täydellistä miestä ja jälkikasvua ei lopulta ilmaantunutkaan.

 32. Rosa Meriläisen kolumneihin vetoaminen on kyllä mitä täydellisin riman alitus. Kyseinen mamma ei itse edusta missään määrin eikä millään muotoa haluttavaa naista ja jokainen joka häntä alistuu * on alittanut alimmaisen rajan.

 33. Kiltti mies ei kiihota. Siksi on perheväkivalta. Mutta oikeasti ei ole pakko olla kovis, jos osaa esittää sellaista. Mene sellaiselle yliasiallisten miesten viestintäkurssille, niin alkaa hommat sujua, mutta varo naisvihamielistä pelimiesgenreä.

 34. Jan 50 v on

  Juuso, kiitos rohkeasta ja rehellisestä kirjoituksesta. Olet hyvin tarkkaillut ikäistesi naisten käytöstä. Tuon ikäisinä naiset haluaisivat kaikki sen alfa-uroksen. Koskapa näitä uroksia on vain rajallinen määrä, ei niitä tietenkään riitä kaikille. Tilanne muuttuu, kun lähestytään 30. ikävuotta. Hedelmällisyyskello tikittää, ja naiset joutuvat arvioimaan uudelleen mahdollisuuksiaan. Tällöin he alkavat etsiä sitä miestä, jonka kanssa perustaa perhe. Tällöin alkavat painottua muutkin ominaisuudet kuin pelkkä seksikkyys. Silloin on turvallisille miehille kysyntää.
  Jos haluat tutustua lisää naisten pariutumislogiikkaan, suosittelen kirjaa Rollo Tomassi: The Rational Male.

 35. Itänaapuriin Juuso on

  Juuso, kiitos hyvästä jutusta. Olet aivan asian ytimessä, olen huomannut myös miten vaativia naiset ovat. Hauskuus, sosiaalisuus, komeus ja älykkyys, riittää jos yksi näistä puuttuu, niin et normaalia naista saa. Et vaikka naiselta puuttuisi itseltään samat ominaisuudet.

  Mutta Juuso, minulla on sinulle ilouutinen: naisia löytyy myös muualta kuin Suomesta. Naisia, jotka ovat naisellisempia kuin monet suomalaiset naiset. Ihan euroopastakin löytyy naisilta erilaista asennetta. Eli eikun avoimella mielellä verkkoa esille 🙂

 36. heppatyttö on

  Kilteille tavisnaisille kelpaa kyllä oikein hyvin kiltti tavismies. Jostain syystä nämä ”Juusot” hakevat kuitenkin sitä kaikkein kovimpaan ääneen kikattavaa povipommiblondia. Sitten itketään internetissä kun sellaisille ei kelpaa?

 37. Raine Ruinari on

  Täysin sama kuvio on työelämässä. Ei pomojakaan kiinnosta hiljaiset, tunnolliset ja osaavat työntekijät, vaan ne äänekkäimmät mielistelijät!
  Ongelma koskee koko yhteiskuntaa ja koko planeettaa, sitä paljon hehkutettua globaalia.

  Kukaan ei todellisuudessa halua sitä pahista, siis arkea hänen kanssaan. Kuvitelmassa ja pilvilinnassa se on mukavaa. Entäs kun eteen tulee laskujenmaksu vastaan, taikka lastenhoito kun samaan aikaan olis jotain ’coolia’ jossain muualla? Kantaako vastuun tekemisistään, sanoistaaan ja asenteistaan? Todellisuudessa naiset kuitenkin kaipaa sitoutumista ja turvaa, ei kovistelua ja rähinää niinkään. Ongelma osittain ainaki johtuu siitä että flikat on ite niin hukassa ja äänettömin huudoin huutaa huomionkaipuutaan ulos.

 38. ville vallaton on

  Itse huomasin aikoinaan, että naisen saa kun toimii naaraiden säännöillä. Eli, iske joku ruma tyttö tai lyöttäydy likan seuraan jollain tekosyyllä – niin että sen kaverit panee merkille. Siirry sitten pareman näköisiin step by step. 🙂
  Tepsii varmasti. Naiset ovat toisilleen susia ja iskevät kaverinsa poikaystävän oletusarvoisesti. Ihan sama minkä näköinen olet – auttaa tietysti jos olet reppana ja villatakissa on toinen hiha melkein irti, tms.

 39. Supersankari on

  Olen pian 19-vuotias nainen, eli suurinpiirtein sinun ikäluokkaasi. Minulla on ollut monia erilaisia poikaystäviä, mutta vasta viimeaikoina minulle on kehittynyt niin sanotusti ”miesihanne”. Olen itse urheilullinen, joten kiinnostun myös urheilullisista tyypeistä. Tämä ei ole loukkaus muita miehiä kohtaan, vaan osa minua ja arvojani. Yhdistän urheilun terveellisiin elämäntapoihin ja itsestään huolehtimiseen (samaan tapaan kuin vaikkapa hygienian) mitkä ovat minulle tärkeitä elämänarvoja. SIKSI haluan myös kumppaniltani samaa. Mitä tulee muihin kuvailemiisi piirteisiin ”kaikissa naisissa”, en tunnista itseäni niistä. Mutta vaikka tunnistaisinkin, siinä ei ole mitään väärää. Koskaan ei tarvitse tyytyä ja on hyväksyttävää omata miesmaku.

  Mitä tulee mielipiteeseeni tekstistäsi, olen pettynyt, että pitkästä aikaa luettuani nuoren miehen kolumnia tulos oli tämä. Puhut hyvin tökerösti ja rajusti yleistäen. Otat myös asiaksesi määritellä kuka on ”sankari” ja kuka ”normaali”, vaikka hölmömpikin ihminen tietää noiden käsitteiden olevan tajuttoman subjektiivisia. Kun puhut siitä, että ”on tullut naisten aika vaatia, ja he vaativat liikaa” verraten aikaan jolloin nainen oli niin sanotusti ”nyrkin ja hellan välissä”, annat vaikutelman, että silloin asiat oli paremmin. Minusta tuo on enemmän kuin röyhkeää ja jos toivot olevasi koskaan hyvä poikaystävä jollekkin naiselle, kannattaa katsoa hieman peiliin. Se, että naisella on miesihanne, arvoja joita haluaa kumppaninkin omaavan tai piirteitä joista miehissä pitää, ei ole liikaa vaatimista. Se on meidän oikeutemme.

  Jos olet oikeasti mukava poika, etkä yhtä tökerö naisia kohtaan kuin mitä annat tekstissäsi ymmärtää, uskon, että löydät vielä itsellesi kumppanin. Haloo, useimmat ikäisesi eivät todellakaan ole löytäneet elämänsä rakkautta – tai edes kunnon ihastusta. Ei ainakaan suurin osa minun miespuoleisista kavereistani.

 40. No joo.Periaatteessa se menee näin.Tosin siinä vaiheessa kun rupesin huumeiden kanssa tolskaan niin kysyntä kaksinkertaistu

 41. En voi kyllä muuta sanoa kun hävettää olla ihminen.
  Eikä yhtään sen takia että nuori mies kertoo omista kokemuksistaan ja varmaan ihan vilpittömin sydämmin.
  Vaan näiden komenttejen.

  Hävettää olla ihminen.
  Juusolle toivon tsemppiä.
  Nuorena me ollaan varmaan pinnallisempia. Kasvetaan sitten ja aletaan arvostaa muutakin kun ” pintaliitoa” ❤️❤️
  Ja älä välitä ihmisten puheista. Ei nekään tiedä minne on menossa.

  • Makeup-fakeup? on

   Juuri näin NANA. Minuakin hävettää ja vihastuttaa osa näistä kommenteista! Kolumneissa yleisesti asioita hiukan karrikoidaan/yleistetään, kuten Juusokin monessa kohtaa ja ihmisten tulisi se tietää ja ymmärtää. Juuso on vain harmillisen oikeassa. Nykypäivän 14-23v korostavat itseään liikaa noilla tekokynsillä, tekoripsillä, tekotisseillä, botoxhuulilla jne ja ovat ”prinsessoja”, joille ei normipoika kelpaa. Ne tytöt, jotka ei tuohon lähde tai ole tuommoseen rahaa, eivät kehtaa näyttäytyä ”kaupungin parhaissa mestoissa”, koska jäävät ”prinsessojen” varjoon heti ja haukuttaviksi, kuten tässäkin viestitulvassa Juusolle kävi. Häntä haukuttiin vali-vali-uli-uli mieheksi, koska toi oman kokemuksen/mielipiteensä esille!
   Ekat seurustelusuhteet yleisemmin luodaan jo 13-16v ja siihen nähden Juusolla on kokemusta, jos ei itse ole 21v päässyt seurustelemaan vielä kenenkään kanssa. Kyllä siitä voi masentua/tuntea, ettei kelpaa kellekään! Ja vaativa opiskelu päälle.
   Miksi meillä on paljon nykypäivänä nuoria/nuoria aikuisia sairaslomalla/eläkkeellä? Liittyisikö nämä ulkonäköpaineet ja riittämättömyyden/kelpaamattomuuden tunne tuohon? Kun opiskelee ja toivoo löytävänsä kivan tyypin seurustelukumppaniksi ja sit sitä tyyppiä ei vaan löydy.. koska on vain ”tavis”kundi, niin ei ihme, jos masentuu. Ja kun sitä jatkuu ja jatkuu.. masentuu entistä enemmän ja lopputulos on tuo sairasloma/eläkeputki.

 42. Juuri noin se on varsinkin nuoremmissa naisissa, ja se mies on naista kiinnostavin kenellä on parhaat puheenlahjat. Itse olen 31v. ja huomannut että kyllä ne ihan yhtä epäluotettavia ovat kuin olivat nuorinakin. Itselläni menisi vanhojen kokemusten takia todella pitkään ennen kuin voisin luottaa naiseen. Viimeisin lopetti alkuihastumisen loppumisen takia, ja hän oli minua hiukan vanhempi. Luulin että tuollainen ei kuulu aikuisten tyyliin.

  • Nii ja oletteko huomanneet että ainakin tinderissä naisille tärkein miehen ominaisuus tuntuu olevan tietty ruumiin pituus?

 43. Joten naisena näen asian myös toisinpäin. Miehet haluavat naisten olevan jotain sellaista mitä lehtien kansissa on. Kaikki eivät ole malleja. Super kauniita. Tosin ne kansien mallitkin ovat ilman meikkiä tavallisia tyttöjä. Nyky maailmassa on vaan mennyt jotenkin hommat pieleen ja ihmisten kohtaaminen on hyvin vaikeaa ja vaivalloista. Ja kaikilla on odotukset jossakin korkealla pilvien yläpuolella ka sitten petetään ja luovutetaan kaikessa. Kamalaa olla nuori tässä maailmassa.

 44. sitten edes on

  Onhan tuossa perää melko paljonkin.

  Juusolle annan seuraavan ohjeen. Nakkaa * nirppanokille ja rakenna oma elämä ja talous kuntoon.

  Tämän jälkeen olet siinä iässä, missä ”juoksunsa juoseet”, vauva-kuumeilijat ja yh:t etsivät turvallista nössöä. Pane pois, mutta käytä kumia ja älä jää näihin naisiin kiinni. He eivät sinusta sinua välitä.

  Sitten kun on aika vakiintua, etsit itsellesi alle kolmekymppisen symppiksen ja nätin naisen.

  Niin minäkin tein ja olen ollut onnellinen melkein kymmenen vuotta.

 45. En ole koskaan ymmärtänyt sitä, että jotkut (oli sitten nainen tai mies) hakee kumppanikseen jotain ”pahaa poikaa” tai tyttöä. Johtunee siitä, että olen itse sen pahan pojan tytär ja myös muutaman pahan pojan sisar, niin ehdottomasti EI KIITOS,millekään juopoille tai puolirikollisille retaleille. Kun kohtasin nykyisen kumppanini juurikin 21-vuotiaana ja kyseessä oli normaali, työssäkäyvä, naistansa hakkaamaton mies, niin avioidun kyllä lähes välittömästi. Nyt on oltu yhdessä yli 11-vuotta, lapsia on ja mies edelleen vähän ylipainoinen ja kalju, mutta eipä tuo vieläkään miehestä huonoa tee!

Kommentoi