Joona: ”Tyttöystävä jätti salaa e-pillerit pois, elämä romahti”

10

Joona, 22, on elämänsä kovimman paikan edessä. Hän sanoo, että tyttöystävä on pettänyt hänen luottamuksensa ja kaikki tuntuu nyt hyvin harmaalta ellei jopa mustalta.

Joona ja hänen tyttöystävänsä Milja, 22, (nimi muutettu) asuvat pienellä paikkakunnalla Itä-Suomessa. He ovat seurustelleet lukion ensimmäiseltä luokalta. Joona opiskelee nyt yliopistossa ja Milja on opintojen keskeyttämisen jälkeen pitänyt välivuotta, joka on vierähtänyt nyt puoleksitoista vuodeksi.

Milja haluaa lapsen ja on puhunut siitä pitkään. Joonakin haluaa, mutta ei vielä.

-Olen nuori ihminen. Haluan vielä kokea kaikenlaista, kuten matkustella. Meillä ei ole mikään kiire. Kun valmistun parin vuoden päästä, meillä olisi vielä ihan hyvin pari vuotta aikaa matkustella ja elää kahdenkeskistä elämää, hän sanoo.

Joona sanoo ymmärtäneensä Miljaa, jota hän rakastaa, mutta jotenkin lapsen hankkimisesta tuli viime aikoina heidän suhdettansa yhä enemmän hallitseva tumma pilvi. Kysymys oli aikataulusta, ja käsitykset siitä erosivat kuin yö ja päivä.

Kunnes.

Joona koki karmaisevan yllätyksen (jota sanaa hän käyttää) kuukausi sitten. Milja kertoi olevansa raskaana.

-Hän on syönyt pillereitä, ja ensin luulin että oli tullut vahinko. Sitten myöhemmin hän tunnusti, että oli vain jättänyt pillerit pois. Tuntuu siltä, etten voi antaa tätä tekoa anteeksi. Hän on ikään kuin pilannut elämäni ja ottanut siihen täyden vallan. Minulta ei ole kysytty mitään. Olen ihan statisti omassa elämässäni, Joona murehtii.

Milja on päättänyt pitää lapsen – silläkin uhalla että ero tulisi. Hän näyttää olevan asian kanssa hyvin tosissaan. Hän ei ole osannut sen paremmin selittää tekoaan, ja kertoo kyllä ymmärtävänsä, ettei ole tehnyt toista osapuolta kohtaan oikein. Silti hän ei näytä erityisemmin olevan pahoillaan asiasta. Lapsesta on tullut ”issue”, kuten Joona toteaa – on vain lapsi, lapsi, lapsi, kaikki muu on toissijaista.

Joona sanoo olevansa hyvin masentunut. Opiskelutkaan eivät maistu. Hän ei halua isäksi tässä vaiheessa.

-Tässä on nyt kaksi surua. Toinen on se, että multa on viety itsemääräämisoikeus. Ja toinen se että rakkaani on mua suoraan sanoen kusettanut ihan satayksi lasissa, Joona sanoo hiljaa.

Hän ei tiedä kuinka asiassa voisi edetä. Abortti ei tule kysymykseen, sillä Milja ei siihen suostu. Hän on suunnitellut raskauden ja pitää siitä kiinni.

-Mutta miten mä voisin antaa tällaisen teon anteeksi, sitä tässä mietin. Mitä sieltä seuraavaksi tulee, jos ihminen on jonkun intohimonsa kanssa valmis tekemään tällaisia omia päätöksiä? Mutta onko erokaan oikea vaihtoehto – Miljaa tai tulevaa lasta kohtaan, ehkä itseänikään kohtaan? Joona kysyy.

Hän on tiedustellut asiaa myös vanhemmiltaan, jotka ovat kehottaneet miettimään asiaa laajemmin. Onko suhteessa tai Miljan käytöksessä ollut aiemmin vastaavia kunnioituksen puutetta osoittavia tekoja. Jos on, suhde ei ole ollut terveellä pohjalla.

Jos taas kaikki on mennyt muutoin ok, Miljan teko pitäisi vanhempien mielestä käsitellä ”lieventävien asianhaarojen vallitessa”. Toki se on itsekäs, mutta äidin mukaan ”hormonit ovat nyt ottaneet vallan” – ja onhan pari kuitenkin myöhemmin suunnitellut lapsia.

-Jos rakastan Miljaa niin minun pitäisi äitini mukaan antaa tämä homma anteeksi ja yrittää kasvaa isyyteen. Tuntuu vaan aika ahdistavalta, Joona toteaa.

Lopuksi Joona toteaa, että ehkä äidin toiveessa on järkeä.

OLIKO JUTTU AJATUKSIA HERÄTTÄVÄ? JAA SE YSTÄVILLESI!

Tilaa kondomit netistä - Kumiukko.fi kondomien kotimainen verkkokauppa

Jaa

10 kommenttia

 1. Miia Keränen on

  Itselläni ja poikaystävälläni kävi, että kupari kierukasta huolimatta tulin raskaaksi. Yritin silloin keskustella poikaystäväni kanssa asiasta, mutta hänellä oli tullut pelko että pakotan hänet isäksi vasten hänen tahtoaan. Mekin olemme suunnitelleet lapsien tekoa, muttei ole vielä sen aika. Itse kun punnitsin asiaa, ei se lapsen pitäminenkään olisi ollut kamala ajatus, mutta se että toinen on jo niin ”sekaisin” ja tunne että pakotan hänet isäksi oli itselleni jo niin vastenmielistä, että päädyttiin aborttiin. Mies kävi kanssani jokaisella lääkäri käynnillä ja oli tukena. Päätöksen teimme luonnollisesti yhdessä, kun se vaikuttaa molempien elämään olisi se päätös ollut kumpi tahansa.

 2. Itse tulin myös raskaaksi kierukasta huolimatta. Olin 24 ja mieheni vasta 18 vuotias. Mieheni otti asian nuoresta iästään huolimatta asian todella hyvin – vaikka tottakai häntäkin pelotti. Niinhän minuakin. Nyt meillä on tuolla nukkumassa 4 vuotias maailman ihanin lapsi.

  • Oman parisuhteensa vuoksi taistellut on

   ihanaa<3<3 Kiitos NMJ että jaoit oman onnellisen kokemuksesi. Pahinta tuossa Joonan tapauksessa on se että lapsesta saattaa tulla se suurin kärsijä. Mielestäni Joonan vanhemmat viisaita ja itsekin tiedän tapauksia joilla on tällaisesta huolimatta ollut onnellinen loppu. Mielestäni asiassa ei missään nimessä pidä hätäillä, koska silloin varsinkin tulee vielä isompi vahinko. Tosin täs vaiheessa kannattais käydä kartoittamassa parisuhteen tilanne ihan jollain parisuhdeterapeutilla, saattaisi selvitä syykin tapahtuneeseen. Yhdeksän askelen Tunnekeskeinen pariterapia ois todennäköisesti käytännöllisin ja myös lyhyin, sisältäen n.9 käyntiä. Kaikesta huolimatta ikävätkin asiat voidaan kääntää voitoiksi ja niiden voittaminen yhdessä voi myös loppujen lopuksi lujittaa parisuhdetta. Joonan tyttöystävän itsekästä teko en puolustele, mutta jos on olemassa lieventäviä asianhaaroja, joihin Joonan vanhemmatkin viittasivat, niin ne kannattaa ottaa huomioon.. Kaikkea hyvää sinulle Joona<3 Vaikutat kunnon kaverilta, joten osaat varmasti tehdä kaikkien kannalta parhaan päätöksen. Jos teet päätöksen mikä antaa hyvän oman tunnon, on se oikea päätös, mitä ei tarvitse koskaan katua<3 Luottamuksen palauttaminen pitkä tie, mutta tiedän sen omasta kokemuksesta olevan mahdollista. Se vaatii päätöksen ja halun pysyä sen takana.

 3. Vanhanaikainen ja erittäin itsekäs teko tyttöystävältä. Se on väärin poikaystävää ja varsinkin tulevaa lasta kohtaan. Vaikka suhde nyt jatkuisikin niin se tulee muutaman vuoden sisällä päättymään. Sen verran huonon pohjan on tyttöystävä suhteelle rakentanut.Todennäköisesti tyttöystävä tulee nauttimaan seurauksista yksinhuoltajana. Hävettää naisten puolesta tällainen itsekkyys. Tsemppiä ja jakamista pojalle !

 4. Jos ei halua isäksi, on syytä huolehtia ehkäisystä itse. Miehellä on ihan hyvä mahdollisuus toimia näin, mutta mukavuussyistä ehkäisyvastuu siirretään yleensä naiselle.

   • Elikkä sanot, ettei naiset ole luotettavia tai vastuussa omista päätöksistänsä? Jos ei parisuhteessa voi noin yksinkertaisesta asiasta sopia ja siihen sopimukseen luottaa, niin miksi siinä parisuhteessa kukaan selväjärkinen olisi? ”Parasta varata kopiot auton papereista ja laittaa salaa jäljitin koiraan, ettei nainen vie kaikkea. Miehenhän vika se siinä tilanteessa olisi, mokoma hölmö.”
    PS. pitää toisinkin päin.

 5. Nuori nainen, ja vihainen on

  Se mitä on tapahtunut on seksuaalista hyväksikäyttöä, jopa raiskaus. Se ei ole ok jos mies ottaa kortsun pois kesken, se ei ole oikein että nainen lopettaa pillerit.

  Pojan vanhemmat on mielestäni väärässä, sillä vaikka suhde on aikaisemmin ollut kunnioittava, tämä valtava itsekäs päätös on kuvottava, ja itse jättäisin mimmin samalla sekuntilla kun kertoisi jättäneensä pillerit pois. Vahinkoja sattuu, mutta tuo ei ole vahinko. Ja muuten, olen itsekin nainen ja ei, en usko että noin itsekkäällä ihmisellä on oikeus perheonneen. Miehelle sitä ei joka tapauksessa tule, koska nainen on jo käytöksellään osoittanut ettei hänen mielipiteellään tai haluillaan ole väliä. Itsekäs ämmä, toivon että mies jättää ja hän saa keskenmenon. Julmaa kenties, mutta tuollaiselle Mombielle aivan oikein.

 6. Anteeksiantamaton teko on

  Lapsi kärsii tässä ja tulee kärsimään. Tämä suhde ei jatku, sen verran ison särön sai nainen aikaan. Joona voi saada edelleen kaikki mitä haluaakin, hän voi matkustella ja elää sitä elämää jonka halusi. Se tarkoittaa sitä että naisesta tulee yksinhuoltaja lapselle. Ilmeisesti hän tätä on hakenutkin, sen verran alhainen teko on tekeytyä raskaaksi ja tuossa vaiheessa kun oma elämä on noin palasina. Joona tarvitsee samanlaisen naisen joka ei pidä välivuosia vaan kouluttautuu ja osaa suunnitella elämäänsä. Enpä ennustaisi Miljalle kovinkaan helppoa tulevaisuutta. Onneksi on noin fiksu isä lapsella kuin Joona, että varmasti ei hylkää lastaan vaikka todennäköisesti näkeekin vain rajatusti. Joonan vanhemmat tottakai eivät toivo lastenlastaan eroperheeseen, mutta näin siinä tulee käymään. Meillä lapsi oli molempien toive, mutta lapsen isä väistikin vanhemmuutensa kun lapsi oli syntynyt ja katosi toiselle puolelle Suomea. Ei ole yhteydessä lapseen. Sanoisin että elämä yksinhuoltajana on paikoittain helvetillistä. Minulla sentään on koulutus alla, tällä Miljalla ei edes sitäkään. Voi Milja minkä virheen teit…

 7. Seksuaalinen ja suvunjatkamiseen liittyvä oikeus kuuluu kaikille. Kyseinen nainen on syyllistynyt niin pahaan tekoon ja näitähän tapahtuu varsin usein. Järkyttävää toimintaa, kuvottavaa suorastaan. Ja lapsi tulee tilanteesta vielä kärsimään. Sääli.

Kommentoi

-->