Katjan tarina: Miehet jättävät minut heti, kun vierailevat kotonani

44

Olen 30-vuotias helsinkiläinen yksinhuoltaja ja minulla on neljävuotias lapsi. Lapsen isä on menehtynyt. Suruaika alkaa olla ohi, ja viime aikoina sitä on tullut miettineeksi, että elämän täytyy varmaankin jatkua, enkä voi viettää sitä lopun aikaani ilman toista ihmistä, parisuhdetta.

Se miksi kirjoitan tämän tarinan on se, että jo lyhyet yritykseni parisuhdemarkkinoilla ovat päätyneet hyvin nopeaan. Vaikka asioita ei minulle aivan suoraan sanotakaan, niin osaanhan minä nyt laskea, että yksi plus yksi on kaksi.

Syy on se, että minulla on kotona ”väärän värinen” lapsi. Näin minulle eräs rohkaistui sanomaan, muut ovat vain kadonneet hiljaa.

Yksinhuoltajaäitinä eläminen on handikappi, tämä on ihan totta. Et voi miettiä, että olisit samalla viivalla muiden naisten kanssa, jos sinulla on toisen miehen kanssa tehty lapsi. Et sitten mitenkään. Tällä tarkoitan, että luonnollisesti voit löytää seuraa, onhan myös yh-isiä. Mutta jos satut rakastumaan johonkin mieheen, on aina suuri kynnys sille, että hän aloittaisi parisuhteen kanssasi, kun kuulee että sinulla on lapsi. Yritän sanoa sen kyllä mahdollisimman varhain.

Jos sinulla on tummaihoinen lapsi, se näyttää olevan suurimmalle osalle suomalaisista miehistä ihan selvä turn off. En ole sanonut että minulla on afrikkalaista geeniperimää oleva lapsi, mutta kun tapailemani kumppani on hänet nähnyt, se on sitten tullut sitä kautta selväksi.

Viimeisen puolen vuoden aikana kolme kertaa minut on siististi jätetty tämän tapahtuman jälkeen. Ensin on tullut välttelyä, kiireitä, sitten yhtäkkiä vain ”emme taida olla toisillemme sopivia”. Osaan kyllä laskea yhteen asioita.

Olen surullinen, että suomalainen mies on näin rajoittunut. Adoptoivathan parit lapsia muista maista. Onko ennakkoluuloisuus ja rasismi meissä niin syvällä, ettemme voi katsoa asioita laatikon ulkopuolelta. Olen ehkä saamassa töitä Ruotsista, ja harkitsen vakavasti, että perheemme muuttaa sinne. Siellä luulen saavani tuntea olevani normaali perheenäiti.

Mitä pahaa tummaihoinen lapseni on tehnyt? Sitä mietin monesti hiljakseni.

Tutustu heti uuteen, ilmaiseen sovellukseen, joka vertailee puolestasi kaikki hinnat – ja kertoo halvimman

Oma tarina -osuudessa kuulemme tarinoita terveydestä, perheestä, arjesta, ihmisyydestä, elämästä. Jos sinulla on tarina kerrottavana, lähetä se toimituksemme sähköpostiosoitteeseen. Otamme sinuun yhteyttä aina ennen tarinan julkaisemista.

Jaa

44 kommenttia

 1. Ikävä ylläri on

  Olin kerran naisen kanssa, jonka ex-mies oli afrikasta. Sain tältä naiselta sukupuolitaudin, vaikka hän väitti ennen seksiä, että on terve. Tämä oli minulle se ”turn off”, ja suhde päättyi tähän.

  • Uudessa suhteessa kannattaa aina käyttää kondomia. Omaa tyhmyyttä jos luottaa sokeasti vieraan ihmisen sanaan.

 2. Huolestunut maailman menosta on

  ”Olen surullinen, että suomalainen mies on näin rajoittunut.”

  Suomalainen mies ei ole rajoittunut. Suomalainen mies ei hyväksy valehtelua siinä missä kukaan muukaan.

  Jos totuus tulee ilmi vasta kotiovella, herää kysymys, mistä muusta valehdellaan tai piilotellaan?

  Minä en tapailisi Katjaa. Kyse ei ole rasismista eikä siitä, että hänen lapsensa on tummaihoinen vaan siitä syystä, että syytät lastasi tällä hetkellä kaikesta, etkä itseäsi. Sinuahan nämä miehet tapailevat, eivätkä lasta. Tämän kaiken lisäksi syyllistät ja yleistät Suomalaisia miehiä rajoittuneiksi, ennakkoluuloisiksi ja rasisteiksi.

  Vika ei ole lapsessasi vaan siinä, mitenkä asian itse käsittelet ja tuot toiselle osapuolelle julki.
  Kukaan täysijärkinen ihminen ei syyllistä omaa lastaan omista virheistään.

  Ei ihme, ettei kukaan syty.

 3. Mohammad on

  Se että jättää kertomatta deittaillessa jotain noin oleellista, on itsessään huono merkki millekkään suhteelle. Se että nainen itsessään kokee että asiaa pitää salailla deittaillessa, antaa ymmärtää että lapsi tuo mukanaan normaalia enemmän ongelmia ja näitä tuskin kukaan haluaa alkaa selvittämään. Se että on tumma lapsi on tosiaan nykysuomessa aika iso kynnys, erityisesti viime vuosien pakolaistulvan ja asioiden hoitamisen takia. Jokainen sitten vetää johtopäätökset siihen, varsinkin jos asiaa salaillaan.
  Se että miehet sitten katoavat ja ”ghostaavat” on vain loogista. Ole rehellinen, niin sinullekkin ollaan rehellisiä. Salaile, niin muutkin sitten salailevat.

  • Äly hoi älä jätä on

   Juuri niin. Lapsihan se tietenkin on syyllinen! Ei koskaan itse! Narsisti.

   • Repe Sorsakka on

    Lapsella ei ole tässä asiassa mitään tekemistä ! ..on valehdellut tai jättänyt kertomatta aiemmista parisuhteistaan. Moni mies ei olisi jatkanut suhdetta sen pidemmälle jos tämä olisi puhut alunalkaen totta. Sitä saa mitä tilaa…..

 4. Henkilökohtaisten mieltymysten omaaminen ei ole automaattisesti rasismia. Uskon, että suurin osa suomalaisista haluaisi jälkikasvunsa (vaikka ei olisi biologisia) olevan itsensä kanssa samaa ihonväriä jos kerran on alkanut valkoisen kanssa seurustelemaan. Yh jo itsessään on monille turn- off. Toivottavasti kirjoittaja silti löytää sen oikean.

 5. Katja vierittää omien valintojensa vastuun lapsen päälle. Ei lapsessa ole mitään vialla.

  Katja on pyöräyttänyt ensimmäisen vastaantulijan kanssa lapsen ja yllätys yllätys jäänyt yksinhuoltajaksi.

  Katja on pimittänyt tietoa lapsesta.

  Vika on Katjassa itsessään mutta hän on sen kailtainen ihminen ettei voi nähdä itsessään vikaa.

  • No jos lukee koko jutun, niin selviää että tämä ”ensimmäinen vastaantulija” on siirtynyt ajasta iäisyyteen. Lieneekö kuolema sitten tullut yllätyksenä

  • dsgfdgdf on

   Vikaa itsessään voisi nähdä itse kukin. Esimerkiksi siinä, että tekee liikaa oletuksia, joilta voisi välttyä huolellisemmalla lukemisella.

 6. Ja siis syykö eroamisiin ei mitenkään voi olla missää muualla? Esimerkiksi omassa käytöksessäsi tai luonteessasi? Tai lapsesta ylipäätään, tuskin sillä värillä nykyään kellekään niin väliä on.

 7. Valintoja, niitä on elämä täynnä. On epäreilua syyttää muita omistaan.
  Ja voihan olla etteivät sulhasehdokkaat pitäneet sisustustyylistä ja arvasivat tämän johtavan sietämättömiin erimielisyyksiin.

 8. Miehillä on tässä vaiheessa monta hyvää syytä olla jatkamatta seurustelua. Yksinhuoltajuus jo nostaa semmoiset punaiset liput tankoon, että miehen on syytä olla jo tässä kohtaa erittäin varovainen. Yksinhuoltajuus itsessään ei ole pelkkä ”handicappi” vaan se myös kertoo, että nainen ei ole osannut valita oikeanlaista miestä rinnalleen, joka olisi lastensa kanssa yhdessä. Kaiken lisäksi, jos lapsi sattuu olemaan musta, niin tässä kohtaa moni suomalainen mies vetää johtopäätöksen, että nainen ei todellakaan osaa valita kunnon kumppania ja lähtee etsimään toista naista, joka mieluiten ei ole yksinhuoltaja. Jos kyse on tosiaan rasismista, niin voi voi, mitään et voi tälle tehdä, kuin kirjoittaa internettiin tarinaa. Todennäköisempi syy rasismin sijasta kumminkin on se, että näillä tarinan miehillä on niin paljon huonoja kokemuksia ulkomaalaisista, että ulkomaalaisiin tulee automaattisesti vähän varautuneemmat fiilikset.

  Tätä tarinaa on vaikeampi analysoida, kun monet erittäin oleennaiset asiat jää täysin kertomatta, kuten miten ja milloin mies oikein kuoli? Ehdittiinkö olla kauan yhdessä, ennen kuin lapsi tehtiin? Muutenkin tarinan kertoja alkaa olemaan jo sen verran vanha, eikä varmasti enää niin kauniskaan, että kunnon miehet eivät enää jaksa kiinnostua. Tämän lisäksi kun laskee vielä yksinhuoltajuuden mukaan, niin ei mikään, ihme, ettei hyvää miestä enää löydy. Suomalainen mies ei ole rajoittunut, hän vain haluaa parempaa kuin sinut.

  Kaikenlisäksi hävettää, että tarninan kertoja yrittää sanoa, että miehet muka syyttäisivät hänen lastaan, koska lapsi on tummaihoinen, se ei todellakaan mene näin. Tämä on ihan sinun oma syysi, ei lapsesi. Esim. ymmärrät varmaan, että asia ei haittaisi miehiä ollenkaan niin paljon, jos lapsi olisi adoptoitu.

  He eivät vihaa lastasi, vaan sinun elämän valintojasi, ja pelkäävät, että teet huonoja valintoja myös tulevaisuudessa.

  • dsgfdgdf on

   Tämä kyllä puhuu aika hyvin sen puolesta, että naisen arvaus osui oikeaan, jos hänen tapailemansa miehet ovat yhtään niin kuin sinä.

 9. Olen 50-vuotias helsinkiläinen työtön ja minulla on kaupungin yksiö. Ryyppäsin työpaikkani ja taloni ja autoni. Suruaika alkaa olla ohi, ja viime aikoina sitä on tullut miettineeksi, että elämän täytyy varmaankin jatkua, enkä voi viettää sitä lopun aikaani ilman toista ihmistä, parisuhdetta.

  Se miksi kirjoitan tämän tarinan on se, että jo lyhyet yritykseni parisuhdemarkkinoilla ovat päätyneet hyvin nopeaan. Vaikka asioita ei minulle aivan suoraan sanotakaan, niin osaanhan minä nyt laskea, että yksi plus yksi on kaksi.

  Syy on se, että minulla on sata tonnia ulosotossa. Näin minulle eräs rohkaistui sanomaan, muut ovat vain kadonneet hiljaa.

  Työttömänä alkoholistina eläminen on handikappi, tämä on ihan totta. Et voi miettiä, että olisit samalla viivalla muiden miesten kanssa, jos sinulla on alkoholiongelma ja sata tonnia ulosotossa. Et sitten mitenkään. Tällä tarkoitan, että luonnollisesti voit löytää seuraa, onhan myös juoppoja akkoja. Mutta jos satut rakastumaan johonkin naiseen, on aina suuri kynnys sille, että hän aloittaisi parisuhteen kanssasi, kun kuulee että sinulla on sata tonnia ulosotossa. Yritän sanoa sen kyllä mahdollisimman varhain.

  Jos sinulla on alkoholiongelma, se näyttää olevan suurimmalle osalle suomalaisista naisista ihan selvä turn off. En ole sanonut että minulla on sata tonnia ulosotossa, mutta kun tapailemani kumppani on rapajuopon paskaisen yksiöni nähnyt, se on sitten tullut sitä kautta selväksi.

  Viimeisen puolen vuoden aikana kolme kertaa minut on siististi jätetty tämän tapahtuman jälkeen. Ensin on tullut välttelyä, kiireitä, sitten yhtäkkiä vain ”emme taida olla toisillemme sopivia”. Osaan kyllä laskea yhteen asioita.

  Olen surullinen, että suomalainen nainen on näin rajoittunut. Kyllähän sitä kaupoissa ja alkossa viinaa myydään. Onko ennakkoluuloisuus ja ableismi meissä niin syvällä, ettemme voi katsoa asioita laatikon ulkopuolelta. Olen ehkä saamassa paremman kämpän Oulusta, ja harkitsen vakavasti, että muutan sinne. Siellä luulen saavani tuntea olevani normaali juoppo äijä.

  Mikä trauma niillä naisilla päivittäisestä viinanjuonnista on? Sitä mietin monesti hiljakseni.

  • dsgfdgdf on

   Mikähän pointti tässä oli? Että yksinhuoltajuus on rinnastettavissa alkoholismiin ja velkaantumiseen?

 10. anonyymi on

  Miehet kokevat toisen miehen lapsen elättämisen ja kasvattamisen häpeälliseksi. Uusperheissä on tapana antaa sivullisten ymmärtää, että kumppanin lapsi on yhteinen. Jos lapsi on erivärinen kuin vanhemmat, tämä ei ole mahdollista. Kanssasi seurusteleva mies tuntisi häpeää aina kun on ihmisten parissa sinun ja lapsesi kanssa.

 11. Ei hyvänen aika! Kolmet pakit puolen vuoden aika, joista yksi on sanonut niiden johtuneen lapsen ihonväristä, ja vedetään tällaisia johtopäätöksiä? Onhan kirjoitus vain huonoa trollausta, onhan? Jos ei ole, niin laita toki tietoa, missä voi osallistua Ruotsiin muuttosi kustannuksiin, jos sitä saataisiin vaikka nopeutettua!
  Rasistisilla sovinisti-idiooteilla on tässä maassa jo ihan tarpeeksi ammuksia, ettei niille tarvii antaa niitä enää lisää tällaisilla kirjoituksilla! Normaalisti rohkaisisin kanssa sisarta sanomalla, että kyllä se oikea sieltä vielä löytyy, mutta kirjoittajan asenteella se tuskin on kovin todennäköistä. Nyt Katja ne valot päälle!

 12. En oikeasti usko että syy on siinä että lapsesi isä on musta vaan ihan siitä että sinulla on yleensä lapsi. Harva ~30v lapseton ukko haluaa deitata naista jolla on lapsi. Faktahan on että lasta ei voi vaan olla huomioimatta ja se on iso turn off miehen silmissä.

  • Minä oli kolmekymmentä vuotias jäädessäni kahden lapsen yksinhuoltajaksi. Tykkäsin käydä ulkona, mutta en seuranhaku mielessä. Treffi pyyntöjä sain joka kerta, kun yössä liikuin. Kerroin heti, että tapailu olisi vaikeaa, kun lapset olivat isällään vain muutamana yönä kuussa. Ei kuulemma haitannut. -Ota lapset mukaan mennään vaikka pitsalle. Ehdottajat olivat pääsääntöisesti minua nuorempia.

  • Jotkut miehet ovat ok:na cuckoldin asemassa, useimmat eivät.
   Se ei pääsääntöisesti kuulu eläinkunnan vaistoihin, vaan omat geenit täytyisi varmistaa eikä investoida (monimuotoinen ja riskialtis investointihan se on) toisten ”nopeammin lisääntyneen” geenien palvelijaksi.
   Poikkeuksena jos ei kykene lisääntymään, jälkikasvu kuolee (kuten vaikkapa pingviinien keskuudessa).
   Sillä on toki merkitystä urokselle jos toinen uros on poistunut kuoleman myötä. Ei tosin leijonien keskuudessa, missä uusi johtaja ”nollaa kaiken”, eli vain uroksen omat pennut saavat jatkaa.

   Oletus on että mahdollisimman terve (myös pääkopastaan) naaras/nainen hakeutuu ensikädessä vahvimman (en tarkenna kriteeristöjen valikoimaa) ehdokkaan luokse lisääntyäkseen.
   Cuckold miehen ylle jää siis ainainen varjo että hän ei ollut ensimmäinen eikä vahvin ehdokas vaan gamma. Hän oli se johon päädyttiin muista syistä. Korostuuko tämä oikein mainoskyltillä jos lapsi on täysin erinäköinen kuin cuckold mies? Tottakai.
   Yh-naisella on voitettavaa saadessaan rinnalleen toisen – joka ei kuitenkaan edes voi käyttäytyä kuin biologinen isä. Muuten tulee hatkat. Äidillä on kaikki kortit eli kaikki tosiasiallinen valta. Eron yhteydessä koko investointi voi hävitä kertaheitolla kun taas äiti voi jatkaa business as usual. Geenit ja muu jo varmistettu. Siksi yh:t saattavatkin olla kovin intohimoisiakin heti alussa, että saa uroon lähentymään kun siinä intuitiivisesti arvioi pro:seja ja con:seja.

   Nainen joka valitsee huonosti ja/tai ei pysy suhteessa signaloi sitä todennäköisyyttä että on helposti huti-investointi ja vielä pahempi, mitä enemmän lapsia eri isiltä siinä sivustakärsijöinä.
   Feministi-ideologi ei allekirjoita eriäviä biologisia rooleja eikä lajien sukupuoliroolien tarpeesta jotta molemmat sukupuolet saisivat kokea täyttymystä, tai ainakaan että ihminen on laji siinä missä muutkin. Universumi ei kuitenkaan välitä – tosi-asiat jäävät.

 13. Kone miestä puolen vuoden aikana esitelty lapselle? 😶 Varmaan joo ihan tosi rakkauksia.

 14. Mua ei kyllä tuollainen haittais. Olen deittaillutkin mustan naisen kanssa. Valitettavasti emme saaneet lasta, vaikka kuuksutisetkin olivat myöhässä.

 15. Jos lapsen isä on kuollut lapsi saa ihan varmasti lapseneläkkeen. Joten ei häntä kenenkään tarvise ”elättää”

 16. Vai niin. Mulla on neljä lasta ja miehistä ei ole koskaan ollut pulaa. Töissä olen ollut koko ajan ja itse elättänyt lapseni, ei ole miehet elättänyt mun lapsia. Se on niin törkeä väite, että yksinhuoltajan lapsia joutuu elättämään. Voin sanoa, että mun lapsia on miehet kohdellut, kuin ominaan. Lapset on jo aikuisia fiksuja normaaleja työssäkäyviä veronmaksajia. Kyllä yksinhuoltajatkin osaa kasvattaa lapsensa kunnon kansalaisiksi. Itse en ole ryypännyt ja tokkuroinut kännissä, ei ole minunkaan lapsista juoppoja tullut. Nykyajan nuoret on fiksuja.

  • Onko miehet saaneet vapaasti olla auktoriteetteja lapsillesi? Retorinen kysymys.
   Jos he ovat yrittäneet, kuinka nopeasti lapsesi ovat saaneet asian muuttumaan yh-äidin ”VETO” oikeudella, tai kuinka kauan ennenkuin mies on todettu ”epäsopivaksi”?

 17. Aika surkeaa luettavaa kommenttipalstalla. Ja hyvin selväksi tulee että vain valkoihoinen voi olla suomalainen. Lopettakaa pakoilemasta asiaa ja sanokaa suoraan että pelkäätte ja häpeätte mustia ihmisiä!!! Uskomatonta steppailua asian ympärillä. Rodullistaminen on jokapäiväistä kauraa ei valkoihoisille suomalaisille Suomessa. Tämä tulee yllätyksenä monille valkoisille vanhemmille. Hyvä kun nyt heräävät siihen…

 18. Huh huh mitä kommentteja.

  Nainen on kertonut miehille hyvissä ajoin olevansa yksinhuoltaja, ja tämä miehille on kelvannut.
  Se, että kommentoijien mielestä lapsen ihonväri on ”luuranko kaapissa”, josta olisi moraalisista syistä etukäteen ilmoitettava, on aivan käsittämättömän rasistinen kommentti. Suomi on näköjään niin rasistinen maa, että täällä tätä ei edes tajuta rasismiksi. Esim. jenkeissä (vastaavassa maantieteellisessä paikassa eli suurkaupungissa) olisi aivan selvä asia, että lapsen ihonväri ei ole asia, josta etukäteen pitää ilmoittaa, koska jengi näyttää muutenkin niin kirjavalta.

  Luonnollisesti se että asiasta kertoisi etukäteen vähentäisi miesten hämmennystä, ja olisi järkeävää mainita asia. Mutta se että ihonvärin mainitsematta jättäminen tulkitaan ”valehteluna” kertoo siitä, että sitä pidetään häpeällisenä ”salaisuutena”. Mikä on jotain aivan uskomatonta. Todella vastenmielistä. Ja nämä kaikki ”no mutta sellaista elämä on ja ihmiset ovat että kyllä se vaan pitää mainita” -kommentit aiheesta ovat käsittämätöntä bullshitiä, jolla omaa pikkusieluisuutta piilotellaan. Ilmeisesti kukaan kirjoittajista ei ole koskaan tuntenut yhtään mustaa ihmistä. (Huom. en kiellä esim. pakolaisten tuomia ongelmia tai afrikkalaisen kulttuurin yleistä naisvihaa – mutta nyt on kyse lapsesta.)

  Osa kommentoijista pitää myös afrikkalaista ex-partneria merkkinä siitä, että nainen valitsee kumppaninsa huonosti. Eli siis koko mantereella ei ole ainoatakaan hyvää ihmistä? Kannattaisi ottaa selvää tilanteesta, ja sitten päättää mitä mieltä on.

  Äärimmäisen hyvä puoli naisen tilanteessa on se, että tilanne karsii huonot partnerit pois luonnostaan. Toivottavasti oikea tyyppi löytyy aikanaan.

 19. Huh huh mitä kommentteja.

  Nainen on kertonut miehille hyvissä ajoin olevansa yksinhuoltaja, ja tämä miehille on kelvannut.
  Se, että kommentoijien mielestä lapsen ihonväri on ”luuranko kaapissa”, josta olisi moraalisista syistä etukäteen ilmoitettava, on aivan käsittämättömän rasistinen kommentti. Suomi on näköjään niin rasistinen maa, että täällä tätä ei edes tajuta rasismiksi. Esim. jenkeissä (vastaavassa maantieteellisessä paikassa eli suurkaupungissa) olisi aivan selvä asia, että lapsen ihonväri ei ole asia, josta etukäteen pitää ilmoittaa, koska jengi näyttää muutenkin niin kirjavalta.

  Luonnollisesti se että asiasta kertoisi etukäteen vähentäisi miesten hämmennystä, ja olisi järkeävää mainita asia. Mutta se että ihonvärin mainitsematta jättäminen tulkitaan ”valehteluna” kertoo siitä, että sitä pidetään häpeällisenä ”salaisuutena”. Mikä on jotain aivan uskomatonta. Todella vastenmielistä. Ja nämä kaikki ”no mutta sellaista elämä on ja ihmiset ovat että kyllä se vaan pitää mainita” -kommentit aiheesta ovat käsittämätöntä bullshitiä, jolla omaa pikkusieluisuutta piilotellaan. Ilmeisesti kukaan kirjoittajista ei ole koskaan tuntenut yhtään mustaa ihmistä. (Huom. en kiellä esim. pakolaisten tuomia ongelmia tai afrikkalaisen kulttuurin yleistä naisvihaa – mutta nyt on kyse lapsesta.)

  Osa kommentoijista pitää myös afrikkalaista ex-partneria merkkinä siitä, että nainen valitsee kumppaninsa huonosti. Eli siis koko mantereella ei ole ainoatakaan hyvää ihmistä? Kannattaisi ottaa selvää tilanteesta, ja sitten päättää mitä mieltä on.

  Äärimmäisen hyvä puoli naisen tilanteessa on se, että tilanne karsii huonot partnerit pois luonnostaan. Toivottavasti oikea tyyppi löytyy aikanaan.

 20. Kolme miestä puolen vuoden aikana tuotu lapselle esiteltäväksi? Onkohan nyt kirjottajakaan nyt ihan kartalla mitä on tekemässä/hakemassa? Olematta rasisti, voi silti olla lapsen ihonväri olla syy ettei kiinnostanutkaan. Et ole kertonut lapsesta aika oleellista asiaa, ja sitten BAM, se on siinä sun edessä. Aika nopeesti menee ajatukset siihen että onko lapsella isän puolelta sukua, kuinka läheistä, miten kulttuurierot, sulla ei ainakaan ole yhtään eväitä opettaa muksun kulttuurin asioita, tulenko aina olemaan ulkopuolinen tässä perheyhteisössä, kun paistaahan se kilomterin päähän että olen tullut ulkopuolelta tähän.
  Ja nämä mietteet miehen näkökulmasta, sen kummemmin tietämättä mitä äiti todellisuudessa on sanonut. Tiedämme vain mitä väittää tehneensä/sanoneensa.

 21. Repe Sorsakka on

  Katjahan voisi ”bongata” uuden kikkaratukan …. ehkäpä sieltä Ruåttinmaalta eli ”onnelasta” XD
  Nuo Kikkaratukat kun ovat niin ihania isiä ja huoltajia XD XD

 22. sara laine on

  Pidän sinua hieman epärehellisenä, jos et kerro etukäteen, että lapsesi on tumma. Kaikenmoinen testailu, miten mies reagoi on typerää.
  Kysyt myös: mitä pahaa lapsesi on tehnyt. Vastauksen tiedät niinkuin me lukijatkin.
  Ei mitään.

  Muttä jos äidissä vaistotaan himpunkin verran epärehellisyyttä, ukko voi sen takia kadota. Ja niinkuin joku tuolla mainitsi, ehkei kannattaisi tuoda kotiin useita miehiä ihmettelemaan lastasi. Tokihan tiedät, että jää lapsesi muistiin.
  Tutustu vähän rauhallisemmin, kun kerrot lapsestasi, kerro myös, mistä hänen isänsä oli kotoisin ja näytä vaikka lapsesi kuva.
  Vaikutat hieman yksinkertaiselta oletuksinesi.

 23. Voi hyvänen aika näitä kommentteja :D. Miksi tumma ihonväri on asia, josta on pakko kertoa etukäteen tai muuten on automaattisesti valehdellut tai salaa jotain?

  Tietysti jos aloittaja on huomannut asian vaikuttavan näihin miespuolisiin partneriehdokkaisiin näin paljon, voisi tietysti olla hyvä jatkossa kertoa siitä etukäteen, jotta mies ehtii työstää ajatusta ensin päänsä sisällä ennen kuin esim. tapaa lapsen. Hyvä ajatus on myös kertoa hieman taustaa miehestä, miten tapasitte, miksi ette ole enään yhdessä yms. Näin toinen ihminen saa paremman käsityksen siitä miksi olet elämässäsi nyt tässä tilanteessa, eikä tuomitse sinua niin herkästi. Mielestäni tämä on hyvä neuvo lapsen ihonväristä riippumatta.

  Ikävää, että Suomessa tällaisen asian käsittelyyn tarvitaan erityistä aikaa, sillä kuten joku aikaisemmin kommenteissa mainitsikin, että esim. jenkeissä tilanne olisi varmasti hyvin erilainen, sillä siellä syntyy ns. ”mulatti” lapsia konsonaan, eikä asia ole sen erikoisempi.

  Me suomalaiset emme ole olleet kovinkaan paljon yhteydessä Suomessa asuviin tummaihoisiin ihmisiin. Tämä on harmi, sillä kaikki heistä eivät ole rikollisia, tai muuten vaan ei-hyviä kansalaisia. Tästä syystä tummaihoisuus tuntuu vieraalta ja pelottavalta meistä monesta. Onhan Suomessa vaikka kuinka monta kusipäätä, mutta emme me kaikki ole sellaisia.

  Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, että suhteen jättäminen lapsen ihonvärin vuoksi kertoo loppupeleissä enemmän kyseisen miehen arvoista ja ennakkoluuloista kuin tästä yh-äidistä tai hänen lapsestaan. Ennenkaikkea se kertoo, että nämä miehet eivät ole olleet oikeita sinulle.

  • Biologia sanoo että mitä samankaltaisemmat kasvot ihmisellä on sitä solidaarisempia olemme henkilöitä kohtaa. ja tarkistappa jenkkejen tilanne, sielläkin nämä ”mulatti” lapset äidit jää helpommin ilman miestä.

   biologisesti olisi helpoin etsiä miestä joka olisi samaa etnisyyttä lapsen kanssa jolloin mies todennäköisimmin olisi valmis hyväksymään lapsen.

   mutta eletään vuotta 2018 ihminen ei ole enään eläin eikä sillä ole biologisia vaistoja, on vain äärioikeistolaista politiikkaa ja rasismia

 24. Itse tuskin pystyisin seurustelemaan sellaisen naisen kanssa jolla on toisen miehen siittämä lapsi, olkoot rodultaan mitä hyvänsä.

  • Mites sitten mies, jolla on lapsia? Hekään eivät ole enää valideja parisuhdemarkkinoilla?

 25. Miksi ihmisten täytyy kiireellä kiirehtiä uuteen suhteeseen..ja kauheinta että useampaa miestä vielä esitellä lapselle.. haastan sinut nyt erityiseen asiaan.. lapsi tarvii sua. Sen isä on kuollut. Hän ei tarvi uutta miestä.. hän tarvii sua ja sun täyttä rakkautta.. .miksi et kasvata lastasi yksin, tässä maailmassa on niin vähän ihmisiä.. jotka laittavat kriisin keskellä lapsen ensisijalle… omat suhteet tärkeempiä.. Vain harva isäpuoli pystyy antamaan niin paljon rakkautta lapsellesi, mitä hän tarvii. Vain harvalle isäpuolelle syntyy niin voimakas side lapseesi.. että se oikeasti kantaa lastasi.. voi olla että uusi mies ei myöhemmin hyväksy lastasi ja syyttää kaikesta.. silloin lapsi kokee uusia hylkäämisiä.. tänä päivänä on jos jonkin näkösiä hyväksikäyttäjiäkin lehdet täynnä.. jos tunnesidettä ei lapseen tule.. katso tv7 netin arkisto: rikotusta eheäksi. seppo jokinen.. uusioperheen haasteet ja mahdollisuudet. Suojele lastasi ja kasvata yksin hänet rakkaudessa..tiedätkö kun hän muuttaa kotoa.. sinulla aikaa etsiä uusi mies.. mutta olet kasvattanut upean pojan, joka saanut yllin kyllin rakkautta. Ja olet auttanut poikaasi selviytymään tästä menetyksen tragediasta.. usko pois, sä selviät yksin.. panosta aikasi tuohon ihanaan pikkuiseen.. ja tehkää kaikkea hauskaa yhdessä.. täytä pikkuinen rakkaudella.. ei se ole montaa vuotta, kun lapsi lentää pesästä. Lapset on lahjoja.. suunnattoman arvokkaita lahjoja.. ja tänä päivänä meidän tulee suojella lapsiamme entistä enemmän.. kaikkea hyvää sinulle ja lapsellesi.. te tulette pärjäämään.. ja se on sen arvosta..

Kommentoi