Runoilija ja kirjailija Aila Meriluoto on kuollut.

Hän menehtyi 95-vuotiaana helsinkiläisessä hoivakodissa, jonne hän muutti toukokuussa. Asian on varmistanut Suomen Tietotoimistolle hänen tyttärensä.

Meriluoto aloitti uransa jo varhain. Hänen esikoisrunoteoksensa Lasimaalaus julkaistiin vuonna 1946, kun Meriluoto oli vasta 22-vuotias. Se oli niin kaupallinen kuin arvostelumenestys. Se osui suoraan sodasta selvinneen sukupolven sydämeen. Siitä tuli kaikkien aikojen suosituimpia suomalaisia runokokoelmia, ja teoksesta on otettu tähän mennessä kuusitoista painosta.

Meriluoto oli naimisissa kirjailija Lauri Viidan kanssa kahdeksan vuotta, ja avioliitosta syntyi neljä lasta. Hän myös kirjoitti Viidan elämäkerran. Hän avioitui myöhemmin professori Jouko Paakkasen kanssa. Hänen viimeisin teoksensa Tämä täyteys, tämä paino ilmestyi kahdeksan vuotta sitten.

Meriluoto sai elämänsä aikana lukuisia tunnustuksia. Hänelle annettiin muun muassa Valtion kirjallisuuspalkinto kolme kertaa ja Pro Finlandia vuonna 1962.

Meriluodon tyttären Ursula Viita-Leskelän mukaan Meriluodolla oli muistisairaus. Hän kirjoitti siitä myös viimeisessä runokokoelmassaan.