Korona on nyt pandemia! Lue 12 uutta faktaa aiheesta!

0

Maailma on koronavirusuutisoinnin täyttämä. Lue nämä 12 uutta faktaa koronaviruksesta.

Maailman terveysjärjestö on julistanut hetki sitten koronaviruksen pandemiaksi. WHO kertoo Twitter-palvelussa, että terveysjärjestö on erittäin huolissaan siitä, miten äärimmäisen nopeasti koronavirus on levinnyt. COVID19 voidaan siten luonnehtia pandemiaksi.

Uhriluku kasvaa hurjaa vauhtia Italiassa – lähes 200 kuollut koronaan pelkästään vuorokauden aikana.

Italiassa on tavattu 2 000 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, tapauksia on nyt yli 10 000.

Ruotsissa ensimmäinen ihminen on kuollut koronavirukseen.

Jos Ruotsin-laivojen matkustajan epäillään sairastuneen matkalla koronavirukseen, hänet eristetään hyttiinsä, kertoo Viking Line STT:lle. Hänet kuljetetaan ulos laivasta eri reittiä kuin muut. Näin on jo tehty, mutta hälytykset ovat olleet vääriä. Hytit desinfioidaan.

Turkin presidenttiä Recep Tayyip Erdoğania, 66, on ryhdytty suojelemaan erityisen lämpökameran avulla. Jos jonkun ruumiinlämpö lähettyvillä on korkeampi, kohtaaminen presidentin kanssa estetään.

Helsingin metroasemille tulee käsienpesupisteet.

Tietojätti Google ei ota riskejä. Se on kieltänyt 100 000 työntekijäänsä tulemasta töihin. He tekevät nyt etätöitä kuukauden ajan.

Nyt Satakunta on liittynyt myös koronatartuntojen ”piiriin”, näihin päiviin se oli ”puhdas”. Kaksi työikäistä miestä oli lomamatkalla Itävallassa, Tirolin alueella, ja tartunta tuli sieltä. Altistuneita on tavoitettu.

Suomessa on juuri nyt 61 koronavirukseen sairastunutta.

Eduskunta tekee vierailurajoitukset. Henkilökohtaisia vieraita voi ottaa vastaan vain työtehtäviin liittyen, vain viisi henkeä kerrallaan. Tutustumiskäynnit ovat nyt kokonaan pannassa.

Terveystalo aloitti koronavirustestaukset. Hinta on 200 euroa, ne tehdään ”piharakennuksessa” eikä summasta saa Kela-korvausta.

Lopuksi vielä extra: Käsienpesu. Muista käsienpesu! Mutta tiesithän, ettei pelkkä hutaisu riitä. Sinun on pestävä käsiäsi saippualla yli 20 sekuntia, mieluusti enemmänkin.

Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin tekemänä. Varaa aika Medical Clinic Luxista.

Lähteet: Reuters, STT, Aftonbladet, WHO, THL, eduskunta, Terveystalo

Jaa

Kommentoi