Koronavirukseen tähän asti menehtyneitä oli Suomessa eilen 28, mutta nyt enää 27.

Lukema siis laski. Kysymys on eilen tehdystä laskuvirheestä. Se tapahtui erään erityisvastuualueen ilmoituksessa.

Uusia kuolemantapauksia ei siis ole eilisestä saakka tullut.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on kertonut, että kuolleiden keski-ikä on 84 vuotta. Kuolleista yli 80-vuotiaita on 19. Kuusi heistä on 60–79-vuotiaita ja kaksi on 40–59-vuotiaita.

Laboratoriovarmistettuja tapauksia on ilmoitettu nyt 2176. Sairaalahoidossa on koronaviruksen takia yhteensä 228  kansalaista, ja 81 on tehohoidossa.

THL muutti suuntaansa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n johtaja Markku Tervahauta on kertonut Helsingin Sanomille, että koska rajoitustoimenpiteet ovat purreet odotettua paremmin, THL:n kanta on muuttunut. Aiemmin THL katsoi että sairautta on mahdoton pysäyttää. Nyt THL näkee, että se on mahdollista nurjertaa.

ETÄLÄÄKÄRI – edullinen ja aina lähelläsi, Klinikka Lux

Jotta rajoituksia voitaisiin alkaa asteittain purkaa, pitää tilanteen pysyä muuttumattomana, hän korostaa. Asteittainen purkaminen voisi olla mahdollista ilman että tauti ryöpsähtää. Tervahaudan mukaan kyseeseen voisi tulla hybridimalli, jossa hidastetaan viruksen leviämistä, puretaan rajoituksia asteittain ja seurataan tilannetta tarkasti. Esimerkiksi THL:n mukaan käy Etelä-Korean menestyksekäs malli: laaja testaaminen, tartuntaketjujen jäljittäminen ja altistuneiden eristys.

Apteekkituotteet luotettavasta suomalaisesta verkkokaupasta – tilaa nyt.