Suomen Yrittäjien viestintäjohtajana toimiva Taru Jussila kertoo Yrittäjät.fi-sivuston blogissa kriisin vaatineen uhrin, joka menehtyi oman käden kautta.

Jussila kirjoittaa heränneensä seuravanlaiseen viestiin kiirastorstaina:

”Taru-rakas et varmasti halua tätä viestiä, mutta minun on pakko laittaa tämä sinulle tiedoksi. Tilitoimistoissa todella moni on tämän saman asian edessä jossain vaiheessa, minäkin mahdollisesti: ”Tänään ensimmäinen itsemurha tuli minun työpöydälleni tästä koronakriisistä. Tehnyt yrittäjä ei nähnyt muuta ulospääsyä.”

Jussila kertoo toimittajana oppineensa sen, ettei itsemurhista juurikaan kirjoiteta. Nyt hän tekee poikkeuksen.

Blogissaan hän muistuttaa, että monelle yrittäjälle kuluva pitkäperjantai on erityisen pitkä ja raskas, koska oma toimeentulo ja perheen elättäminen ovat vaakalaudalla:

-On yrittäjiä, joilla koko oma omaisuus on uhattuna. Kenties perheen kotikin voi olla menossa alta. Perheelle tai edes parhaalle ystävälle ei uskalleta kertoa todellista tilannetta, hän muistuttaa ja korostaa, että kaikesta huolimatta itsemurha ei ole ratkaisu.

Hän korostaa, että aina löytyy parempi ratkaisu ja kertoo omista vaikeista kokemuksistaan.

ETÄLÄÄKÄRI – edullinen ja aina lähelläsi, Klinikka Lux

-Minun pahin piina-aikani kesti noin vuoden, eikä näin jälkeenpäin ajateltuna ollut edes iso juttu. Opin siinä ajassa paljon itsestäni ja stressinsietokykyä tuli vahvistettua. Aina on toivoa ja kaikkeen löytyy ratkaisu, kun on yrittäjän aivot. Älä lamaannu, vaan hyödynnä aivojasi nyt! Vaikka et olisi pulassa, hyödynnä tämä mahdollisuus siten, että muotoilet liiketoimintasi kriisinkestävämmäksi.

Voit lukea koskettavan blogitekstin täältä.

Apteekkituotteet luotettavasta suomalaisesta verkkokaupasta – tilaa nyt.