Jo pelkästään tämän videon katsominen saa päänahan kutisemaan.

Täiongelmaa tavataan tänäkin päivänä suomalaisissa päiväkodeissa ja koulussa. Mutta tämän jutun kaltaista täiongelmaa ei meillä ole nähtykään.

Kaikkialla maailmassa asiat eivät kuitenkaan ole kovin hyvällä tolalla.

Tämä alla oleva video tulee Aasiasta, maaseudulta, jossa klinikalle saapunut potilas suorastaan kuhisi täitä. Hänetkin voitiin hoitaa. Katso video tämän jutun alta, ja jos se ei näy selaimellasi, niin tästä linkistä.

Mitkä täit?

Täit (Anoplura) ovat hyönteisiä, joita on noin 500 eri lajia. Ne elävät nisäkkäiden loisina. Täit ovat 0,35–8 millimetrin pituisia. Ihmisellä ne elävät päässä (päätäi), vartalolla (vaatetäi) sekä sukupuolikarvoituksessa (satiainen).

Täit elävät kiinnittyneinä isäntäänsä ja kiinnittävät munansa isännän karvoihin. Niiden ravintona toimii isäntäeläimen veri. Suurin osa täilajeista on paljain silmin nähtävissä. Täit voivat tarttua ihmiseen suorasta kosketuksesta, irtokarvoista, harjoista tai vaatteista. Esimerkiksi päätäit leviävät helposti päähineiden, harjojen tai hiuslenkkien kautta. Päätäitä esiintyy paljon kouluissa ja päiväkodeissa.

Täitä voidaan torjua erilaisilla myrkyillä, täikammalla, pesemällä vaatteita tai leikkaamalla karvoitusta, jossa täit elävät. Katso video alta.

@hhanbroloce #lice #007 #licepopping #liceasmr #verifytrashywashyy #hhanbrolice #fyp ♬ nhạc nền – Hhan Brơ lice