Nilkat paljaina käveleminen on ollut nuorisomuotia jo jonkin talven ajan. Vanhemmat eivät ilmiötä ymmärrä lainkaan, mutta nuorille se on pop ja kova juttu – vaaroista ja palelemisesta huolimatta.

Järjellä ajatellenhan tässä ilmiössä ei ole vähäisintäkään järkeä. Kuka haluaa kävellä ruumiinosa paljaana paukkupakkasessa!

Nyt kouvolalaisen Laura-tytön, 14, äiti, Eeva Toikka on jakanut lapsensa luvalla sosiaaliseen mediaan kuvan Lauran paleltuneista jaloista. Tytär joutui kävelemään lopulta kyynärsauvoilla. Näin äiti kertoo:

-Lauran luvalla jaetaan nyt varoittava esimerkki kaikille teineille ja teinien vanhemmille, jotta voitte paasata vielä lisää aiheesta kannattaako talvella kulkea nilkat paljaana. Miun monen vuoden paasaus ei auttanut! Lauralla on molemmat nilkat paleltuneena, näin siis oikeasti voi käydä. Selvisi vähällä, ei tullut kuin yksi rakkula, iho ehjänä ja tunto vain osittain pois.

Äidin mukaan kipu on ollut aikamoinen ja tulehduskipulääkitystä on jouduttu käyttämään.

– Kenkiä ei pysty pitämään jalassa ja kävely tuottaa sen verran tuskaa, että kodin ulkopuolella kyynärsauvat on apuna.

Äidillä on toivomus:

– Toivon todella, et meillä otettiin opiksi, ainakin ostettiin lisää pitkävartisia sukkia! Ja toivon, että tämä esimerkki saisi edes jokuset nilkat paremmin pakkasella piiloon.

Katso kuva paleltuneista jaloista alapuolella.

Mitä lääkäri sanoo tällaisesta ilmiöstä – lue täällä!

Jaa tämä juttu ystäväpiirillesi, jos se on sinusta tärkeä!

Facebook