Lippe Suomalainen (Liisi Marjatta) on kuollut. Hän kuoli Helsingissä 92 vuoden ikäisenä. Asia käy ilmi tänään julkaistusta Helsingin Sanomien kuolinilmoituksesta. Sen mukaan Suomalainen menehtyi jo kuusi päivää sitten, vaikka asia tuli ilmi vasta tänään.

Suomalainen oli laulaja, näyttelijä ja kirjailija, jonka kirjat olivat omaelämäkerrallisia muistelmateoksia, kuten Vuosi Karin kanssa (1982), Harkittua utopiaa (1985) ja vuonna 2009 ilmestynyt laaja omaeläkerta Elämässä kiinni. Hän on myös julkaissut romaanin Pilvisen poika (1992) ja novellikokoelman Kivenhalaajat (1988).

Lippe Suomalaisen puoliso oli legendaarinen pilapiirtäjä Kari Suomalainen, jonka kanssa Lippe avioitui vuonna 1955.

Suomalaisen kuolemasta on kertonut hänen tyttärensä Lilli Earl. Hänen kertomansa mukaan Lippe-äiti kärsi viime vuosinaan muistisairaudesta.

– Suhteemme on nyt parempi kuin koskaan. Äidillä on huumorintaju tallella ja hän pystyy jopa tekemään tilannekomiikkaa tilanteesta. Hän kyselee, kuinka monta kertaa on kertonut jo saman asian, Lilli puhui äidistään vuonna 2020 Ilta-Sanomille.

Vaihda nyt Telian liittymään – saat 50 euron Lidl-lahjakortin kaupan päälle

Kuva: Yhtyneet Kuvalehdet – Karlsson, Risto: Kansikuva uusiksi, p. 171. (Helsinki 1996.) Wikimedia Commons, Public Domain

Lippe ja Kari 50-luvulla.undefined