Kotkan rannikkoseudulla työskentelee niin kutsuttu rannikkolääkäri. Hän on pitänyt venevastaanottoa Haapasaaren, Pyhtään Kaunissaaren ja Kuutsalon laitureilla juhannuksen pyhistä lähtien ja vastaanottoaika jatkuu koko kesälomakauden aina 12.8. saakka.

Mitä Mehiläisen rannikkolääkärinä toimiva Markus Holzhäuser sitten tekee? Hän hoitaa yleislääkäritasoisia palveluja lomalaisten ja veneilijöiden tarpeisiin.

Tällaiset palvelut on koettu tervetulleena asiana.

– Veneilyä ja mökkeilyä itse perheen kanssa vuosia harrastaneena tiedän, että haavereita sattuu. Saaristossa kesken lomankin on lääkärin palveluille kysyntää, Markus kertoo.

– Uurastuksen jälkeen ansaittua kesälomaa olisi harmillista katkaista sairastumisen tai pienen tapaturman vuoksi, ja siksi lähdimme suunnittelemaan lääkäripalvelua saaristoon, Holzhäuser kertoo Mehiläisen tiedotteessa.

Markuksen mielestä on hienoa päästä tarjoamaan lääkäripalveluja myös saaristoon.

-Rannikkolääkärin vastanoton myötä saarelaisille ja lomalaisille mahdollistuvat lääkärin lähipalvelut saaressa joustavasti ja sujuvasti. Rannikkolääkärin palveluja täydentävät mantereella sijaitseva Kotkan Mehiläisen monipuolinen lääkärikeskus sekä 24/7 Digiklinikan palvelu.

Rannikkolääkärin palvelut kattavat muun muassa ihottumat, punkinpuremat, virtsatie-, silmä-, ja korvatulehdukset, hengitystieinfektiot sekä nivelkipuoireet ja selkävaivat.

Rannikkolääkäri tekee myös haavanhoitoa, tikkausta ja tikkien poistoa, kortisoni-injektiohoitoja sekä nivelpunktioita. Lisäksi veneessä on mahdollista ottaa pikanäytteenä tulehdusarvot (CRP) ja saada punkki- ja jäykkäkouristusrokotuksia.

– Ajan voi varata ennakkoon tai paikan päälle voi tulla katsomaan, löytyykö vapaita aikoja. Tervetuloa venevastaanotolle, Markus vinkkaa.

Lääkärin vene on laiturissa säävarauksella lauantaisin 12.8. saakka. Rannikkolääkäri Markus tarjoaa yleislääkäritasoisia lääkäripalveluita Kotkan saaristossa Haapasaaren osuuskaupan laiturissa kello 10-11, Pyhtään Kaunissaaren vierasvenesataman laiturissa 12-13 ja Kuutsalon Saarimajan laiturissa kello 14-15. Ajanvarauksen voi tehdä netissä, puhelimitse tai tulla paikalle katsomaan onko vapaita aikoja.