Miehellä harvinainen poikkeavuus, joka hämmentää joka kerta kun hän avaa suunsa

2

Hammaslääkäriasema Saksassa on jakanut potilaansa luvalla kuvan tämän suusta. Näky on hämmentävä. Miehellä on kymmeniä hampaita. Onpa yksi hampaista jo paikattukin – muuten näyttävät olevan ihan hyvässä kunnossa.

Mistä oikein on kyse?

Hyperdontiasta, joka tarkoittaa ylimääräisiä hampaita tai hammasmaisten rakenteiden ilmaantumista. Tila on yleisempi miehillä kuin naisilla ja ylimääräisiä hampaita esiintyy enemmän kuin hampaiden synnynnäistä puutetta

Monesti hyperdontiaa esiintyy muiden synnynnäisten ja perinnöllisten sairauksien yhteydessä, vaikkapa Gardnerin oireyhtymässä tai Sturge-Weberin oireyhtymässä. Yksi ylimääräinen hammas ei sen sijaan ole mikään kovin kummoinen erikoisuus ihmisellä.

Useinkaan liikahampaista ei ole terveydellistä haittaa. Niitä kuitenkin poistetaan esimerkiksi esteettisistä syistä.

EDIT. 10.11.2019  klo 16.15: Kuva vaihdettu.

Kiinnostaako sinua tietää miten voi saada kaikki tuotteet aina ja ehdottomasti sillä halvimmalla hinnalla koko Suomessa? No klikkaa sitten tästä niin tiedät.

 

 

Jaa

2 kommenttia

  1. Jorma Kaskiseiväs on

    Tuo kuva on kylläkin photoshopilla tehty. Aivan päivänselvästi näkyy että mm. poskihampaita on kopioitu, pienennetty, käännetty ja siirretty kitalakeen. Aito hyperdontia ei ole tuon näköinen.

    • toimitus on

      Hei, olet oikeassa. Tässä viimeisin faktantarkistus petti, koska meillä ei ollut lähdesyistä syytä epäillä kuvan olevan epäaito. Laitamme uuden kuvan ja poistamme entisen. Kiitos.

Kommentoi