Maailman ensimmäinen laaja peniksen että kivespussien siirto on suoritettu onnistuneesti Yhdysvalloissa.

Siirto suoritettiin jo viime vuonna Johns Hopkinsin sairaalayliopistossa, mutta nyt sen tuloksista on raportoitu.

Mukana 14 tuntia kestäneessä leikkauksessa oli yksitoista kirurgia. Siirto suoritettiin menehtyneeltä henkilöltä. Kyseessä oli kaikkien aikojen kattavin penissiirto, joka vaati vatsanpeitteiden, ihon, lihasten, jänteiden, hermojen, luun ja verisuoniston siirtämistä.

Lääkärit uskoivat tuoreeltaan, että penis tulee olemaan täysin toimintakykyinen niin virtsaamis- kuin seksuaalistenkin toimintojen suhteen.

Vaikka kivespussit siirrettiinkin, kiveksiä ei siirretty eettisistä syistä. Potilas joutuu syömään testosteronia lopun ikänsä. Siirteen saaja on Afganistanin sodassa räjähdyksessä vammautunut henkilö.

Maailman ensimmäinen onnistunut, tosin ei näin laaja, peniksensiirto tapahtui Etelä-Afrikassa vuonna 2015. Yhteensä niitä on tehty neljä.

Penissiirre toimii hyvin. Kolmekymppinen mies on nyt kertonut julkisuuteen harkinneensa itsemurhaa menetettyään molemmat jalkansa sodassa. Nyt hän voi virtsata ja harrastaa myös seksiä normaalisti. Hän kertoi elämästään hiljattain MIT Technology Review -julkaisulle.

Alla kaavakuva siirrosta (Johns Hopkins Health Systems)