Kokaiiniin addiktoitunut mies on jakanut verkossa paljonpuhuvat kuvansa siitä, mitä neljän sadan punnan viikottainen kokaiinin käyttö vuosien ajan teki hänen nenälleen.

Nenä on syöpynyt reikä, jonka limakalvot ovat tuhoutuneet ja vuotavat avoimesti verta.

Ian Higginson, 44, kertoo käyttäneensä kokaiinia myöhäisteinivuosistaan, ainakin 25 vuotta. Hän aloitti viihdekäytön sosiaalisissa tilanteissa, mutta lopulta kokaiini vei voiton ihmisuhteista ja perheestä. Hänen nenänsä syöpyi ja mätäni, mutta mies jatkoi käyttöä.

Ianin huume-elämä karkasi käsistä viimeistään Jamaikalla, jonne hän muutti. Jamaikalla huumetta sai kuin leipää.  Britanniassa hän toimi ovimiehenä ja saattoi kuluttaa joskus jopa 1000 puntaa viikossa kokaiiniin. Se virkisti häntä. Hän pyöritti myös yrityksiä, mutta kaikki rahat menivät huumeisiin. Kun äidiltä jäi perinnöksi 160 000 punnan talo, kokaiiniin upposi sekin.

Hän pystyi tekemään töitä, mutta iltaisin hän nuuhki kokaa. Siitä tuli hänen elämänsisältönsä 25 vuodeksi.

-Se tuhosi kaikki suhteeni, panin kokaiinin kaiken edelle.  Olin sen orja. Lopulta nenäni alkoi paistaa läpi, se oli kammottavaa. Kipu oli hirveä, mutta lääkitsin sitä kokaiinilla.

Ian joutui sairaalaan aivotulehduksen vuoksi. Hän oli vähän aikaa kuivilla, mutta sitten kokaiini alkoi taas maistua. Pari vuotta tämän jälkeen hän oli mustassa pisteessä. Oli valittava joko kuolema tai kokaiini, mies kertoo verkkoon jakamassaan materiaalissa.

Mies onnistui. Hän on ollut vuoden kuivilla, hänellä on työ ja parisuhde. Hän ei enää kaipaa kokaiinia, ja on pystynyt vastustamaan sitä, vaikka sitä on ollut näytilläkin.

-Ennen vedin kokaa nokkaan kun surin. Tai kun olin iloinen. Nyt en enää tarvitse sitä. Se on nähty.

Hän haluaa auttaa nyt muita.

-Oma riippuvuuteni oli kuin vankeusrangaistus. Nyt olen vapaa enkä halua mokata sitä. Olen lusimiseni todella lusinut, sanoo Ian ja jakaa karmeat kuvat nenästään. Onneksi se on jo paranemaan päin.