Päivän koronauutiset tiivistetysti.

Olemme koonneet lyhyesti maailmalta ja Suomesta sen, mitä sinun nyt tulee tietää koronavirus COVID19:n tiimoilta.

Suomessa on kuollut koronavirukseen 17 henkilöä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Määrä kasvoi vuorokaudessa neljällä.

Sairaalassa on 137 henkilöä. Teholla on 56 kansalaista. HUSin alueella on suurin keskittymä hoidettavia: siellä sairaalassa on sata ja teholla 42.

Suomessa on laboratoriovarmennettuja tapauksia 1400. Ihmisiä on testattu liki 23 000.

Pirkanmaasta näyttäisi kehittyvän seuraava suurempi koronaepidemia-alue.

Tautihuipun Suomessa päätellään nyt siirtyvän kesään. Eristystoimet tehoavat.

Suomi on ylitarkka testivälineistä, toisin kuin esimerkiksi Espanja oli. Suomi tilaa testejä heti, kun markkinoille ilmestyy Suomen lääkeviranomaisten hyväksymiä valmisteita, toteaa THL.

Vankiloihin joutumista lykätään lailla. Hallitus esittää, että sakon muuntorangaistusten tai ehdottoman vankeusrangaistuksen täytäntöönpanon aloittamistoimiin ei ryhdyttäisi 31.7.2020 saakka.

Päivi Räsänen vaatii, että Kiinan on lopetettava ”tautihautomot” eli villieläintorit, joita on satoja. Niissä myydään lepakoita, käärmeitä, supikoiria, apinaa ja rottaa. Ne teurastetaan ostajan edessä.

Venäjän presidentti Vladimin Putinin viime viikolla tavanneella lääkärillä on itsellään koronavirustartunta.

Facebookin kerrotaan kehittelevän erityistä koronareaktionappia. Se olisi siis samanlainen reaktiohymiö kuin ovat esimerkiksi sydän- ja nauruemojit.

Koronavirus on ohjannut kuluttajia verkkokauppaostoksille kotimaisiin kauppoihin. MyCashflow’n liiketoimintajohtaja kertoo, että kauppojen kokonaismyynti on kasvanut noin 120 prosenttia kuukauden takaiseen verrattuna.

Palvelemme normaalisti osaten aseptiikan/hygienian, koska olemme terveydenhoidon ammattilaisia. – Medical Clinic Lux.

Maailman terveysjärjestö WHO:n ja Maailmanpankkiryhmä WBG:n perustama Global Preparedness Monitoring Board (GPMB) julkaisi syyskuussa 2019 raportin, jossa arvioitiin pandemiauhkaa. Jo tuolloin pidettiin todennäköisenä, että hengitysteiden kautta nopeasti tarttuva ja tappava pandemia voisi olla maailmassa mahdollinen ja tappaa jopa 80 miljoonaa ihmistä.

Apteekkituotteet luotettavasta suomalaisesta verkkokaupasta – tilaa nyt.

Lähteet: THL, Aamuset, valtioneuvosto, WHO, Reuters, STT Info