Peniksen koko on ikuisuuskysymys – numerofaktoja aiheesta

0

Olipa mies nuori tai vanha, hieman ilkikurisesti voisi todeta: hänen elämänsä pyörii peniksen ympärillä.

Ainakin häntä kiinnostaa tietää, onko oma siitin normaalinkokoinen tai poikkeava.

Euroopassa tehdyssä tuhannen miehen otannan sisältävässä tutkimuksessa tutkittiin joitakin vuosia sitten velton peniksen keskimääräispituutta, ja sellaiseksi saatiin 10,2 senttiä. Erektiossa vastaava oli keskimäärin 14,5 senttiä. Vaihtelua oli kuitenkin 9 – 19 senttimetrin välillä.

Journal of Sexual Medicine -lehdessä 2014 julkaistussa tuoreessa tutkimuksessa erektiossa olevan peniksen keskipituus taas oli 14,15 senttiä.

Jos tarkastellaan asiaa puhtaasti lääketieteen valossa, penis on aivan normaalimittainen jos sen pituus on yli neljä senttiä levossa ja erektiossa se on yli 7-senttinen. Mitta otetaan terskan kärjestä häpyluun alareunaan, kiveksiä ei siis lasketa mukaan mittaustulokseen.

Varsinaisesta mikropeniksisyydestä eli epänormaalin pienestä siittimestä puhutaan, jos penis on alle seitsemän sentin pituinen erektiossa. Mikropeniksen omistavia miehiä on alle 0,6% kaikista maailman miehistä. Mikropenis havaitaan yleensä heti syntymän jälkeen.

Amerikkalaisessa tiedelehti PLOSone:ssa vain pari kuukautta sitten julkaistussa tutkimuksessa käytettiin ensimmäistä kertaa maailmassa 3D-mallinnettuja keinopeniksiä naisten mieltymysten tutkimiseen. Penikset olivat erektiossa. Naisten mielestä sopivin mitta penikselle oli tasan 16 senttiä eli hivenen enemmän kuin peniksen keskimääräinen tutkittu pituus.

Jaa

Kommentoi