Poliisin tietoon on tullut, että ainakin Tampereella Kissanmaalla alakouluikäisten lasten puhelimissa Whatsappissa kiertäisi niin kutsuttu karkaushaaste.

Haasteen ideana on aktivoida lapsia menemään piiloon vanhemmiltaan. Jos vanhemmat soittavat katoamisesta hätänumeroon ja poliisi aloittaa etsinnät, se onkin sitten jo kova juttu – siinä voisi saada jopa kuvansa lehteen.

– Viranomaisten hälyttämisellä apuun ei saa leikkiä. Pyydämme vanhempia keskustelemaan asiasta vakavasti lasten kanssa. Pienten lasten etsintöihin suhtaudutaan aina vakavasti ja isoilla resursseilla. Jos poliisi etsii lasta turhaan haasteen takia, jonkun oikeasti hädässä olevan avunsaanti voi viivästyä. Katoamisella ei saa leikkiä, sanoo yleisjohtaja, komisario Pauli Hursti.

Apteekkituotteet luotettavasta suomalaisesta verkkokaupasta – tilaa nyt.

Tänä keväänä lasten ja nuorten tekemä ilkivalta rataosuuksilla on myös lisääntynyt. Asiasta ovat huolissaan niin poliisi, Väylävirasto kuin VR:kin. Juna ei pysähdy taikaiskusta, ja poliisi kertoo joutuneensa viemään ikäviä viestejä koteihin. Ilkivaltatapauksissa vaarassa ovat niin junamatkustajat kuin lapset ja nuoret eli ilkivallantekijät itse.

-Nuorena sitä saattaa helposti kuvitella olevansa kuolematon, koska elämä on vielä edessä. Valitettavasti näin ei asia ole. Nyt järki käteen! kehottaa poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta.

Reima Outletissä nyt jopa 55 prosentin alennuksia, aikaa muutama päivä – ostoksille tästä.