Puhetta miehuuden mitasta – kyllä, juuri siitä

0

Olipa mies nuori tai vanha, hieman kärjistäen voisi todeta: hänen elämänsä pyörii peniksen ympärillä.

Ainakin häntä kiinnostaa tietää, onko oma siitin normaalinkokoinen tai poikkeava.

Euroopassa tehdyssä tuhannen miehen otannan sisältävässä tutkimuksessa on tutkittu velton peniksen keskimääräispituutta. Sellaiseksi saatiin 10,2 senttiä. Erektiossa vastaava oli keskimäärin 14,5 senttiä. Vaihtelua oli kuitenkin 9-19 senttimetrin välillä.

Kumiukko.fistä saat kondomit nopeasti, huomaamatta ja toimitus on ilmainen. Tilaa heti täältä!

Jos tarkastellaan asiaa puhtaasti lääketieteen valossa, penis on aivan normaalimittainen jos sen pituus on yli neljä senttiä levossa ja erektiossa se on yli 7-senttinen. Mitta otetaan terskan kärjestä häpyluun alareunaan, eli kiveksiä ei siis lasketa mukaan mittaustulokseen.

Varsinaisesta mikropeniksisyydestä eli epänormaalin pienestä siittimestä puhutaan, jos penis on alle seitsemän sentin pituinen erektiossa. Mikropeniksen omistavia miehiä on alle 0,6% kaikista maailman miehistä. Mikropenis havaitaan yleensä heti syntymän jälkeen.

Mitä naiset sanovat asiaan?

Amerikkalaisessa tiedelehti PLOSone:ssa julkaistussa tutkimuksessa käytettiin ensimmäistä kertaa maailmassa 3D-mallinnettuja keinopeniksiä naisten mieltymysten tutkimiseen. Penikset olivat erektiossa.

Naisten mielestä sopivin mitta penikselle oli tasan 16 senttiä erektiossa eli hivenen enemmän kuin peniksen keskimääräinen tutkittu pituus.

Alla kuva mikropeniksestä. Ellei kuva näy selaimellasi, voit katsoa sen tästä linkistä.

Jaa

Kommentoi