Suru-uutisen vahvistavat Mujeen omaiset.

Näyttelijä Juha Muje on kuollut. Hän oli kuollessaan 69-vuotias.

Muje työskenteli Kansallisteatterissa vuodesta 1997 alkaen ja jäi eläkkeelle vuonna 2013. Hänen viimeinen roolinsa Kansallisteatterissa nähtiin Pirkko Saision ja Jussi Tuurnan teoksessa Musta Saara.

Juha Mujeen viimeiseksi teatterityöksi jäi Turun Kaupunginteatterin Katoava maa -esitys. Hän ehti mittavan uransa aikana työskennellä laajalti myös muissa teattereissa ja tehdä runsaasti mieleenpainuvia elokuvarooleja. Muje oli myös rakastettu ääninäyttelijä.

Juha Muje sai Ida Aalberg -säätiön näyttelijäpalkinnon vuonna 2007. Hänen muistelmateoksensa Juha Muje – näyttämöllä ja kulisseissa ilmestyi vuonna 2017.

-Olemme hyvin surullisia Juha Mujeen poismenon johdosta ja otamme osaa omaisten syvään suruun. Hän oli pidetty työtoveri ja rakastettu näyttelijä, Kansallisteterin pääjohtaja Mika Myllyaho sanoo.

Kansallisteatteri järjestää suruliputuksen tiistaina 11. helmikuuta.

Mujetta jäävät kaipaamaan hänen vaimonsa Pirjo Kilpi ja kolme aikuista lasta. Pari on ollut naimisissa 45 vuotta.

Vajaa viikko sitten kerrottiin Mujeen olleen sairaalassa jo kaksi viikkoa. Turun Samppalinnan Kesäteatterissa oli tarkoitus esittää ensi kesänä musiikkinäytelmä Mielensäpahoittaja, jonka päärooliin oli kaavailtu Mujetta. Kesäteatteri tiedotti muutama päivä sitten, että Muje joutuu jäämään pois näytelmästä.

Tiesitkö että ikääntymismuutoksia voi hoitaa helposti, kivuttomasti ja edullisesti pistoshoidoin? Kysy rohkeasti suomalaiselta esteettiseltä klinikalta, Medical Clinic Luxilta. Katso tästä lisää.