Imusolmukesyöpää monta vuotta sairastanut Janita Lukkarinen, 27, on avautunut Seiska-lehden haastattelussa tämänhetkisistä kuulumisistaan.

Pyörätuolissa istuva Janita kertoo, että etäpesäkkeitä löytyy nyt jo molemmista munuaisista ja keuhkoista, keuhkojen välikarsinasta ja vatsalaukusta sekä vasemmasta lonkasta.

Tällä hetkellä Janitan syöpää ei enää hoideta muutoin kuin kipulääkityksellä.

-Lääkärit eivät anna enää mitään elinaikaennustetta, sillä minunhan olisi pitänyt kuolla jo vuodenvaihteessa, Janita toteaa Seiskassa saattohoitohoti Terhokotiin joutumisestaan.

Viime ajat Janita on asunut tätinsä luona. Täti on sairaanhoitaja ja toimii tällä hetkellä Janitan omaishoitajana. Lehden mukaan Janitan luona käy myös kotisairaanhoito.

Janita avautuu jutussa myös lähes kymmenen vuotta mukanaan kantamastaan surusta. Hänen joutui synnyttämään kuolleen lapsensa, kun oli 18-vuotias.

-Sairauteni vuoksi mietin häntä entistä enemmän. Mutta nyt minua on joku odottamassa taivaassa, Janita sanoo Seiskassa. Hänestä on julkaistu myös uusia kuvia, joissa nainen näyttää turvottavien kortisonihoitojen loputtua omalta tunnistettavalta itseltään.