Suomessa on nyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan kuollut koronavirukseen kolme henkilöä. Uusia kuolemantapauksia on siis kaksi.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on kuollut yksi ihminen ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä HUS:ssa niin ikään yksi. Aiemmin koronaan oli menehtynyt yksi iäkäs henkilö HUS:n alueella.

THL:n mukaan Suomessa on laboratoriovarmistettuja tartuntoja eilisen tiedon mukaan 792. Sairaalahoidossa on 73 henkilöä, joista 17 tehohoidossa.

ENT:ltä mielenkiintoinen huomio

Britannian korva-, nenä- ja kurkkutautien lääkärien yhdistys ENT on julkaissut lehdistötiedotteen, jossa se kertoo uuteen koronavirukseen liitetystä erikoisesta huomiosta.

Apteekkituotteet luotettavasta suomalaisesta verkkokaupasta – tilaa nyt.

Sen mukaan useimmista maista on kuulunut viestiä siitä, että koronan saanut kärsisi anosmiasta eli hajuaistin puuttumisesta tai hyposmiasta eli hajuaistin lievemmästä heikkenemisestä.

ENT:n mukaan Saksassa on raportoitu, että jopa kahdella kolmasosalla tapauksista oli havaittu anosmiaa.

ENT huomauttaa, että jos kansalainen kadottaa hajuaistinsa, tai se heikkenee, hänen herätyskellonsa pitäisi soida. Heidän kannattaisi ryhtyä karanteeniin. Myös yhdysvaltalaiset terveysoppineet (Korva- ja kurkkutautilääkärien akatemia) on samoilla linjoilla: hajuaistihäiriöt saattavat hyvin olla jopa ainut merkki tartunnasta – ja tuolloin pitäisi pyrkiä estämään jatkotartuttaminen.

Poista 1-3 luomea nopeasti ja turvallisesti radioaaltoveitsellä lääkärin tekemänä. Varaa aika Medical Clinic Luxista.