Parantumatonta imusolmukesyöpää sairastava Janita Lukkarinen on lähestynyt avoimella kirjeellä seuraajiaan. Nainen sai viikko sitten pahimpia mahdollisia uutisia: syöpähoidot on lopetettu ja vain kipuja hoidetaan.

-Niiden odotettujen uutisten jälkeen katosin synkkyyteen. Mutta puristan edelleen lujaa ja pidän kiinni elämästä. Iltaisin saan kohtauksia, joissa tuntuu kuin pitäisi päästä ulos tästä kehosta, eikä happi kulje kunnolla. Sitten mä otan Raamatun käteen ja rukoilen, että tää kaikki olis vaan pian ohi, Janita Lukkarinen kirjoittaa.

-Eläessä jo tunnen tämän tuskan ikävästä, entä kun en enää ole täällä, enkä voi koskettaa mun rakkaimpia. Mä sekoan ja tulen hulluksi ajatuksesta, että multa viedään mun rakkaimmat, kaikki mihin uskoin ja kaikki mihin luotin.

Viime päivät eivät ole Janitan mukaan todellakaan olleet niitä parhaita. Elämä on koetellut ja peilistä kuulemma katsoo pahin vastus.

-Mun täytyy selättää mun vastus ja heittää se seinään. Mun täytyy nousta, mutta se tekee kipeetä.

Janita on etsimässä kotia kahdelle pienelle koiralleen, ja ilmeisesti tarjokkaita on jo tullut kosolti.