Syöpätaistelu uuvutti 26-vuotiaan televisiokasvon Janita Lukkarisen

0

Monista television reality-ohjelmista tuttu 26-vuotias Janita Lukkarinen sairastui imusolmukesyöpään viime kesänä, mutta lymfooma saatiin senhetkisen tiedon valossa nujerrettua jouluun mennessä. Tänä kesänä sairaus uusiutui. Janitalla on myös useita kasvaimia, esimerkiksi keuhkoissa ja sydämen päällä.

Nainen on kertonut kuulumisiaan seuraajilleen. Hän kertoo olevansa hoidoista todella uupunut.

-En voinut arvata ensimmäisen hoidon väsyttävän mun kroppaa näin totaalisesti, tää on ollut omalla tapaa shokki mulle, nainen huokaa.

-Vuosi sitten kun pääsin ekan kerran hoitojen välissä kotiin muistan, että makasin mun vanhempien sohvalla sikiöasennossa itkien ja huutaen ”Mä en selviä tästä, auta mua Luoja”. Mun vanhemmat oli mun vierellä pelosta jäykkinä ja yrittivät lohduttomina auttaa omaa lastansa parhaansa mukaan. En pysty muistamaan monesko hoito silloin oli takana. Mutta useampi.

Janita toteaa väsymyksen olevan välillä niin suurta, että hän alkaa kyynelehtiä äkkiarvaamatta.

-Mieli saattaa tuona hetkenä olla tyhjä sen suuremmista ajatuksista ja silti en pysty lopettamaan itkemistä ja pelko lamaannuttaa mut, Janita kuvaa.

Hän toteaa syöpäkipujen ja niihin tarkoitettujen lääkkeiden olevan sellaisia, että ne pitävät häntä hereillä.

-Se on tässä kohtaa huonoin yhdistelmä tähän päähän. Kun lepo olisi se tärkein, Janita toteaa.

-Kun on fyysisesti koko ajan aivan äärirajoilla niin henkinenkään puoli ei vaan jaksa yksinkertaisesti. Pieninkin vastoinkäyminen tuntuu maailmanlopulta ja suru valtaa mielen.

Pelko on Janitan mukaan hänen elämässään läsnä koko ajan.

-Kunpa se parempi päivä koittaisi pian, mutta mun hoidothan on vasta alussa. Miten ihmeessä selviän tällä kerralla kun en päässyt ikinä palautumaan edellisestä kerrasta? Mua pelottaa että mun kroppa ei tällä kertaa kestäisi tätä raskasta matkaa ja se vain praikaisi, Janita kertoo faneilleen.

-Eniten mua pelottaa se, että sairastin oikeasti edelleen koko ajan syöpää, en ikinä ollutkaan syöpävapaa, vaikka taudin piti olla selätetty. Multa otettiin kaksi viikkoa sitten luuydinnäyte, jonka tulokset saan kuulla 18.7. Mua jännittää todella paljon. Silloin saan kuulla onko syöpä mennyt jo mun luuytimeen, koska se on jyllännyt koko ajan mun kehossa.

Janita on kertonut sairaudestaan faneilleen avoimesti ja peittelemättä sosiaalisessa mediassa.

Jaa

Kommentoi