Syövästä kärsivän Janita Lukkarisen voimat ehtyivät hoidoista: Kuulo, näkö ja tunto kateissa

0

Lymfoomaa sairastava televisiopersoona Janita Lukkarinen on kertonut avoimesti seuraajilleen syöpätaistelustaan. Nyt hän avautuu solunsalpaajahoitojen eli kemoterapian vieneen hänet todella huonoon kuntoon. Hänen oli pakko pitää sometauko.

-Musta ei ollut päivittämään somea, eikä vastaamaan edes puhelimeen. Kaikki muu paitsi selviytyminen oli ylimääräistä. Mä vain oksensin, itkin ja nukuin, Janita kertoo.

Solunsalpaajahoito on aiheuttanut myös ylimääräisiä ongelmia. Se vei vasemman käden sormista tunnon. Sitten tunnottomuus kuulemma jatkui ylemmäs. Sama tapahtui lopulta oikealle kädelle.

-Käsienpesu tuntuu todella oudolta, ja ensin jouduin hierasemaan silmiä, että mitä hittoa, väistääkö se vesi mun käsiä vai miksi tuntuu niin oudolta.

Myös Janitan näkö on heikentynyt. Hänen on käytettävä koko ajan laseja.

-Onneksi mulla oli lasit jo ennestään tai olisin sokea kuin myyrä nyt! Sama tapahtui kuulolle, oon kuuro kuin lepakko, harmikseni en sentään kuulolaitetta omista, vielä. Kaikki mun ympärillä ei ole vielä tottunut siihen, että mulle täytyy puhua vähän kovempaa ja mulle joutuu toistamaan pari kertaa, jotta hahmotan mistä on kyse, hän toteaa.

Hoidot aiheuttavat myös kivuliaita kramppeja.

-Vatsa kouristelee todella rajusti päivän mittaan ja joudun viihtymään sikiöasennossa. Mutta valoisat puolet tässä on, että saan olla mun perheen kanssa ja he ovat mun tukena joka sekunti – muuten olisin heittänyt jo toivon menemään moneen otteeseen, enkä todennäköisesti olisi enää jaksanut uskoa paremman päivän vielä koittavan, Janita kirjoittaa.

Hän kertoo jo parin viimeisen päivän olleen parempia. Hän on päässyt koirien kanssa lenkille.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Janita Lukkarinen JLu (@juanitapupu) jakama julkaisu

Jaa

Kommentoi