Turvallisuus ja kemikaalivirasto TUKES tiedottaa maskista eli hengityssuojaimesta, jota ei tule käyttää. Syynä on sen sopimattomuus.

Viranomaisen mukaan tuotetta on myyty henkilönsuojaimena, vaikka tuote ei täytä tyyppivaatimuksia, joista säädetään henkilönsuojaimista annetussa henkilönsuojainasetuksessa.

Maskien maahantuoja on Nordic Lifestyle Import Oy. Tukes on antanut toiminnanharjoittajalle määräyksen poistaa tämä tuote markkinoilta. Jos kuluttaja on ostanut tuotteen, sitä ei ole syytä käyttää.

Tukes on päätöksellään velvoittanut toiminnanharjoittajaa lopettamaan välittömästi tämän tuotteen markkinoinnin, myynnin ja muun luovuttamisen sekä ryhtymään toimenpiteisiin, joilla myymättömät tuotteet saadaan kerätyksi pois markkinoilta.

Tarkat tiedot:

Tuotenimi:Disposable face masks, tuotetta myyty useilla eri nimillä, kuten esimerkiksi NBI Nordic Beauty Importin disposable protective mask.
Esimerkkikauppoja ja koodejaKärkkäisellä: suu-nenäsuojus (EAN: 643005851901),
Verkkokauppa.comissa: KEEP IT -Suu-nenäsuojain (tuotenumero: 62860)

JAA TÄMÄ JUTTU, JOS NÄET SEN OLEVAN TÄRKEÄ UUTINEN.

Kuva alla:

Ilta-Sanomien 28.1.2021 julkaiseman tiedon mukaan Kärkkäiseltä ja Verkkokauppa.comista ei enää voi ostaa kyseisiä tuottaita, eli ne ovat poistuneet myynnistä. Niitä ei kannata silti käyttää, jos niitä on sattunut ostamaan.