Tuttu Havupuu-uute – mutta tämä on nyt uusinta uutta!

0

Havupuu-uute on tiedetty tehokkaaksi vakaviinkin sairauksiin jo pitkän aikaa, mutta viimeistään yliopistotasoinen ”synninpäästö” naulasi sen tehokkuuden tieteellisesti. Markkinoilla on useita uutevalmisteita ja -juomia, mutta miksi enää kantaisi vettä kotiin painavissa pulloissa, kun nyt on tullut uutetipat.

Niitä mainostetaan markkinoiden tehokkaimmiksi, ja toden totta, niitä käytetään suoraan tiputtamalla niitä kielen alle – tai sitten laittamalla vesilasiin. Kätevää kuin mikä!

Oli kyse mistä tahansa havupuu-uutevalmisteesta, se on selvää, että niissä on suorastaan tuhottomasti antioksidantteja. Ne edistävät hyvien mikrobien kasvua suolistossa, parantavat tulehdusta ja auttavat elimistön puolustusmekanismia parantamaan itse itsensä. Paljon on kerrottu ihmisten parantuneen jopa syövistä, mutta asiaa on kielletty mainostamasta ja huuhaaksikin sitä on väitetty.

Ei enää.

Turun yliopistolle kaksi vuotta sitten tehdystä väitöstutkimuksesta selvisi, että männystä uutetusta juomasta voi löytyä apua syöpään ja jopa lihavuuteen. Kyse oli Lauri Polarin tekemästä väitöstutkimuksesta. Sen mukaan männystä saatavat vesiliukoiset yhdisteet hidastivat päivittäin käytettynä esimerkiksi eturauhassyövän kasvua.

-Männystä eristetyt polyfenolit hidastivat syöpäsolujen kasvua estämällä niiden jakautumista ja herkistämällä niitä solukuolemalle, Polari kertoi tuloksistaan.

Uute toimi myös lihavuuden ehkäisyssä. Se vähensi matala-asteista tulehdusta rasvakudoksessa.

Nyt tuli uutta!

Uusinta uutta markkinoilla on nyt tuplauutettu havupuu-uute, joka on valmistettu Pohjois-Suomen männystä (Pinus sylvestris). Nuorten mäntyjen kuori ja sen alla oleva nila on kerätty talteen ja niitä on käytetty tämän vahvan nestemäisen valmisteen pääraaka-aineena.

Tuote on läpikäynyt uuden päivitetyn perinteisiin valmistustapoihin perustuvan valmistusprosessin, jonka avulla on saatu kaksi ja puoli kertaa vahvempi uute kuin yksikään vastaava tuplauute. Uutuusuutteen valmistus tapahtuu Suomessa ja myös käytettävä raaka-aine tulee Suomesta.

Erityisvahva havupuu-uute syntyy siten, että tehdään niin kutsuttu tuplauutto. Uuttaminen on tehty kahdessa eri vaiheessa, jonka jälkeen on tehty hallittu tiivistys. Ensimmäisessä vaiheessa on tehty hallittu kuuma vesiuutto, jolla on irrotettu kaikki vesiliukoiset tehoaineet. Toisen vaiheen kuuma alkoholiuutto on  tarkkuutta vaativa prosessi, sillä lämpötilaa tulee tarkkailla koko ajan ettei se nouse liian korkeaksi. Tällä prosessilla on saatu kaikki loput rasvaliukoiset tehoaineet irrotettua. Lopuksi saatu nestemassa on tiivistetty uudella prosessilla, jota ei ole käytössä kuin kyseisellä valmistajalla. Näin on saatu erittäin vahva havupuu-uute.

ILMOITUS
Tilaa ja klikkaa alta!

Jaa

Kommentoi

-->