Kaupallinen yhteistyö: Iittala Oy

Moomin by Arabia ja Punainen Risti kannustavat meitä olemaan ystävällisiä toisillemme. Pienilläkin asioilla on merkitystä, ja Muumilaakson asukkailta voimme oppia, että pienimmätkin meistä voivat saada aikaan suuria, kun teemme sen yhdessä.

Tänään tiistaina 9.8. julkaistava, rajoitetun ajan myynnissä oleva uusi kokoelma perustuu Tove Janssonin Suomen Punaiselle Ristille tekemiin kuvituksiin. Jokaisesta myydystä astiasta lahjoitetaan euro Suomen Punaisen Ristin kotimaan toimintaan, kuten ystävätoimintaan.

Kuvituksena Tove Janssonin alkuperäispiirrokset vuodelta 1963

Kokoelmaa värittävät Tove Janssonin alkuperäiskuvitukset, jotka perustuvat Suomen Punaiselle Ristille tehtyihin piirroksiin.

Sympaattisessa kuvituksessa, jonka tyylistä on helppo tunnistaa taiteilijan kädenjälki, nähdään muun muassa hehkuvia punaisia kukkia, Pikku Myy luudan varressa, Muumipeikko tikapuilla ja Nuuskamuikkunen nuotion lämmössä yhdessä pienten ystäviensä kanssa.

Piirrosten taustatarina ei ole säilynyt, mutta tiedossa on, että ne suunniteltiin aikanaan koristamaan koululaisille jaettua Punaisen Ristin lukujärjestystä.

Jokainen myyty astia on lahjoitus hyväntekeväisyyteen

Yhteistyökokoelmaan kuuluu kaksi mukia, lautanen, kulho ja pikkulautanen Janssonin kuvituksilla.

Kampanjan ydinviesti on, että voimme omilla teoillamme ja valinnoillamme tehdä maailmasta ystävällisemmän paikan, vaikka vähän kerrallaan.

TÄSTÄ OSTOKSILLE KAUPPAAN

Muumiastiasto