Vaarallinen kesävillitys onneksi häviämässä

0

Viime kesän vaarallinen trendi sosiaalisessa mediassa ei näyttäisi tänä kesänä enää olevan voimissaan – ihomme ja terveysviranomaiset kiittävät.

Skin cancer foundation oli huolissaan viime vuonna varsinkin etelän lomakohteissa yleistyneestä villityksestä, jossa ihmiset antoivat auringon polttaa iholleen erilaisia kuvia esimerkiksi sapluunaa käyttäen. Ilmiötä nimitetään sunbun artiksi tai sunburn tattooksi. Skin cancer foundationin mukaan vaara ihosyövän saamiseen kasvoi jopa 80 prosentilla.

Tänä vuonna lomakohteissa ei ole villitystä juurikaan näkynyt ja laantumisesta kertoo myös se, että sosiaalisen median sunburnart-sivustolle ei ole enää kertynyt kuvia aikaisempaan tahtiin.

Kokonaan villitys ei kuitenkaan ole kuollut. Terveyden Asialla -sivuston toimittaja vieraili Kanarialla pari viikkoa sitten, ja joillakin miespuolisilla brittituristeilla näytti olevan aurinkotatuointeja.

Melanooma eli ihosyöpä on vaarallinen tauti, joka on yleistynyt nopeasti. Suomessa todetaan noin 1100 tapausta vuosittain. Ihosyövälle altistuu, kun polttaa auringossa itsensä.sun_burn_art

Jaa

Kommentoi