Niin kutsuttu stealthing-ilmiö on tuonut miehille rangaistuksia jo ainakin kolmessa maassa. Aiemmin tuomioita on annettu Kanadassa ja Sveitsissä. Viimeisin tulee Saksasta.

Mistä on kysymys? Siitä, että mies poistaa sukupuoliyhteyden aikana kondomin ilman kumppaninsa suostumusta.

Saksan tapauksessa oikeus tuomitsi 35-vuotiaan miehen seksuaaliseen tekoon pakottamisesta kahdeksan kuukauden vankeuteen. Rangaistus on ehdollinen. Tuomio annettiin viime kuussa Berliinissä. Mies joutuu maksamaan myös lääkärikuluja ja muutaman sadan euron korvaukset. Asiasta on uutisoinut muiden muassa CNN.

Nainen oli huomannut kondomin puuttuvan vasta kun mies sai siemensyöksyn. Nainen oli edellyttänyt suojauksen käyttöä, mutta mies oli huijannut.

Vastenmielinen yhdyntäilmiö

Kondomin kesken kaiken poistaminen tunnetaan vastenmielisenä ilmiönä nimeltä stealthing.

Asiaa on tutkinut yhdysvaltalainen tutkija Alexandra Brodsky. Hänen mukaansa yhä useampi mies ottaa kesken yhdynnän salaa pois kondomin.

Seksikäyttäytyminen on muuttunut huolestuttavaan suuntaan, Brodsky toteaa. Hänen mukaansa jokin aika sitten ilmestyi tutkimus, jossa kerrottiin, että jopa 65 prosenttia yhdysvaltalaisista miehistä harrastaa silloin tällöin suojaamatonta seksiä. Aiheesta on kerrottu Columbia Journal of Gender and Law -lehdessä.

Asialla on monta ulottuvuutta eikä psyykkinen ole niistä vähäisin. Naiset kokevat luottamustaan käytetyn hyväksi. Tutkimushaastateltavat kertovat kärsineensä eriasteisista pelkotiloista. Seksin harrastamisesta voi tulla jopa vastenmielistä.

Tutkija Alexandra Brodsky korostaa, että jos kondomi poistetaan salaa yhdynnän aikana, tämä on väkivaltainen teko ja siitä tulee rangaista.

Haluatko aina kaiken halvemmalla? Se onnistuu. Meillä. Kurkista tänne. Hintaopas.fi