Lemmenleikit ja alkoholi voivat liittyä yhteen hyvälläkin tavalla, sillä niukasti käytettynä viini vapauttaa estoja ja saattaa myös voimistaa erektiota. Mutta alkoholi voi myös aiheuttaa seksuaaliseen kanssakäymiseen monia ongelmia.

Yksi on penismurtuma.

Voiko penis murtua? Kyllä! Todellisuudessa penismurtuma ei kuitenkaan ole penismurtuma, vaikka siitä käytetäänkin yleisesti kyseistä sanaa. Kyse on siittimen paisuvaiskudosta ympäröivän valkokalvon repeytymisestä.

Murtuessaan penis taittuu ja sen paisuvainen repeää. Penismurtuman yleisimpiä tuntomerkkejä ovat murtuessa kuuluva napsahdus, kipu, turvotus, mustelmat ja peniksen käyristyminen. Tapauksia tulee lääkärin vastaanotolle useita joka vuosi. Englannissa on myös tutkittu vaarallisimpia seksiasentoja ja niistä aiheutuvia ongelmia. Penismurtuma nousi esiin nimenomaan tietyn asennon kohdalla.

Humalaseksiä

Yleensä murtuma tulee ”humalaseksin” aikana, kun nainen ratsastaa miehen päällä. Myös masturbaatio voi aiheuttaa penismurtuman, joskin se on harvinaista.

Tila on aina hyvin kivulias ja näyttää myös ilkeältä. Ennuste on kuitenkin hyvä ja suurin osa potilaista toipuu. Tilannetta korjataan kirurgisesti. Seksin harrastamiseen tulee myös vähintään kuukauden tauko. Yhdeksän kymmenestä pystyy vielä harrastamaan seksiä eli erektiokyky säilyy.

Ellei kuva penismurtumasta näy alapuolella selaimellasi, voit katsastaa sen tästä linkistä.