Teitkö uudenvuodenlupauksia? Jos niiden pitämisessä on vaikeuksia, tutustupa seuraaviin vihjeisiin. Ne laati verkkosivustollemme KM, coach ja tietokirjailija Timo Lampikoski.

Sitoudu muutostavoitteeseesi

Aseta vain sellainen tavoite, jonka todella haluat saavuttaa. Listaa useita syitä, miksi haluat saavuttaa juuri tämän tavoitteesi. Lisää myönteistä sosiaalista painetta kertomalla läheisillesi lupauksestasi!

Aseta realistinen tavoite

Aseta aluksi itsellesi vain yksi muutostavoite. Aseta rima sopivan korkealle, mutta ei liian korkealle. Voit aina asettaa uuden tavoitteen, kun olet saavuttanut alkuperäisen tavoitteesi.

Kirjaa muutostavoitteesi ylös

Kun kirjaat lupauksesi ylös, teet siitä todellisen tavoitteen. Voit kuvata tavoitteesi visuaalisesti, esimerkiksi tekemällä siitä ”mind mapin” tai niin sanotun aarrekartan. Tutkaile kirjattua lupaustasi säännöllisesti.

 Aseta välitavoitteita

Tee aikataulutettu toimintasuunnitelma. Seuraa etenemistäsi vaihe kerrallaan. Näin pysyt vauhdissa kohti tavoitettasi.

 Tee lupauksestasi joustava

Kaikki ei mene suunnitelmiesi mukaan. Vastoinkäymisiä ja repsahtamisia voi tulla. Suo itsellesi mahdollisuus joustoon, jotta voit tehdä tarvittaessa korjausliikkeitä. Ole päättäväinen ja sinnikäs.

 

Minkä uudenvuodenlupauksen olet antanut itsellesi? Mitä yllämainituista keinoista kokeilet tänään pysyäksesi hyvässä vauhdissa kohti pyrkimystäsi?

Elämäntapavalmentaja Lampikosken ajatuksiin voi tutustua myös hänen yrityksensä sivuilla, www.itsensajohtaminen.com