Varsinais-Suomen hyvinvointialueen kotihoidossa Turun Paltan alueella on tapahtunut verensokerimittaamiseen liittyvä neulavirhe.

Asiasta kertoo kotihoidosta vastaava VARHA.

Alustavan arvion mukaan noin 50 kotihoidon asiakasta on saattanut altistua veriteitse tarttuville taudeille. Asia tuli ilmi kotihoidon omavalvonnassa.

Neulavirhe tapahtui verensokerin mittaamisen aikana. Omavalvonnassa havaittiin, että eräs työntekijä otti sokerinäytteitä kaikilta samalla neulalla. Mahdollisia altistuneita kartoitetaan varmuuden vuoksi myös muilta kotihoitoalueilta.

– Suhtaudumme tilanteeseen erittäin vakavasti. Tulemme olemaan kaikkiin neulavirheelle altistuneisiin asiakkaisiin yhteydessä henkilökohtaisesti tämän viikon aikana. Tarkistamme verensokerinäytteen ottamiseen liittyvät ohjeistukset kaikilla kotihoitoalueillamme välittömästi, tulosaluejohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen ikääntyneiden palveluista sanoo.

Terveysalan tuotteet Diabeteskaupasta. Edullisesti ja asiantuntemuksella. Tästä ostoksille.

Neulavirheelle altistuneille asiakkaille tullaan tarjoamaan mahdollisuus verinäytteisiin, ja seuranta jatkuu noin puolen vuoden ajan.

– Verensokerimittaus tehdään sormenpäästä ja tällaisessa toimenpiteessä riski veriteitse tarttuville taudeille on pieni. Toteutamme seurannan kansallisten ohjeiden mukaisesti ja varmistamme, että neulavirheelle altistuneet asiakkaat saavat tiedon tapahtuneesta ja mahdollisuuden verikokeisiin hyvin pikaisesti, hallintoylilääkäri Jutta Peltoniemi korostaa.

Terveysalan tuotteet Diabeteskaupasta. Edullisesti ja asiantuntemuksella. Tästä ostoksille.