Nyt on aika kurkistaa taaksepäin, viime vuoteen. Kaikki uutiset maailmalta ja Suomesta eivät olleet huonoja. Paljon hyvää tapahtui terveysrintamalla. Kuten esimerkiksi:
Toukokuussa kerrottiin hyvistä kokemuksista nivoa masennus- ja ahdistuneisuushäiriöstä kärsivien nuorten mielenterveyskuntoutuminen yhteen heidän opintojensa kanssa. Suunnattu kuntoutus ehkäisee nuorten syrjäytymistä.
Kevään hyvä uutinen oli myös, että pyöräilykypärän käyttö on yleistynyt. Vielä ennen vuotta 2000 kypärää käytti vain yksi kymmenestä. Nykyisin neljä kymmenestä polkee kypärä päässä.
Lapset ja nuoret altistuvat kodeissa myös yhä vähemmän tupakansavulle, kun suhtautuminen tupakkaan on tiukentunut. Savuttomuuskulttuuri laajenee, hehkutettiin uutisissa heinäkuussa.
Syksy vasta olikin hyvien uutisten aikaa. Koulujen alettua kerrottiin selvityksestä, joka valaisi, että nuoret kunnioittavat vanhempiaan ja haluavat olla näiden luottamuksen arvoisia, myös alkoholin käytössä. Kaikkea ei haluta salata.
Lokakuussa uutisoitiin isyyden tunnustamisen siirtyvän neuvolaan tämän vuoden alussa, kun uusi isyyslaki astui voimaan. Isyys voidaan tunnustaa äitiysneuvolakäyntien yhteydessä jo ennen lapsen syntymää. Isän rooli ja vanhemmuus siis vahvistuvat.
Kuun lopulla taas uutisoitiin, että kypsässä iässä olevat luottavat työkykyynsä nykyään enemmän kuin pari vuotta aiemmin. Työkykynsä kokivat parantuneen 55–74-vuotiaat – ja erityisesti miehet.
Hyvät uutiset jatkuivat loppuvuodesta. Suomessa terveydenhuollon laatu on OECD-maiden huippua, kerrottiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta marraskuussa. Sekä kohdunkaulan että rinta- ja suolistosyöpien hoidon tulokset ovat Suomessa OECD-maiden parhaimpia. Kuolleisuus sydäninfarktiin ja aivohalvaukseen on Suomessa OECD-maiden matalimpia.