Psykologi Satu Lähteenkorva kannustaa naisia irrottautumaan ulkonäkökeskeisyydestä ja hyväksymään itsensä. Omaan kehoon on mahdollista opetella suhtautumaan iloiten ja hyväksyen.

Ulkonäkökeskeinen aika saa ihmiset määrittämään arvonsa kehonsa ja ulkonäkönsä perusteella. Satu Lähteenkorva haluaa opettaa ihmisiä näkemään itsensä toisin: hyväksymään itsensä ja oman kehonsa.

-Ulkonäkökeskeinen elämänasenne väsyttää ihmiset ja vääristää elämää. Se varastaa ilon. Ja mä tahdon olla terveenä peilinä tässä, Lähteenkorva sanoo.

Ihmety itsestäsi

Satu Lähteenkorva tunnetaan hyvinvoinnin ja elämäntapaohjauksen  kouluttajana ja kehittäjänä sekä YLE:n Vaakakapinan psykologina. Hänellä on myös omaa kokemusta siitä, kuinka kielteisen kehosuhteen voi opetella kääntämään positiiviseksi. Omaan kehoonsa vihaten ja arvostellen suhtautuminen on tyypillistä erityisesti naisille.

-Se näkyy siinä, miten nainen katsoo itseään ja puhuu itsestään. Onneksi jokainen meistä voi oppia katsomaan itseään toisin. Ja näkemään myös sisälle, ihmettymään siitä kauniista ja kiinnostavasta persoonasta, joka sieltä löytyy. Mä puhuin aiemmin itselleni ihan törkeesti. Olin julma. Oon elävä esimerkki, kuinka itselleen oppi puhumaan ystävänä. Se on mahdollista mulle, se on mahdollista sulle, Lähteenkorva vakuuttaa.

Luentosanomaa

Psykologi Satu Lähteenkorva on vienyt jo pitkään sanomaa itsensä hyväksymisestä eri puolilla. Nyt hän on astunut ”Naistenkartano ry:n leipiin”. Naistenkartano ry:n on yleishyödyllinen yhdistys, jonka tavoitteena on vahvistaa naisten arkipäivän elämänhallintaa, ehkäistä varhaisvaiheen riippuvuuksia ja tuoda esiin naisen ääntä. Yhdistys järjestää koulutusta sekä ammatillisesti tuettua vertaistukitoimintaa. Naistenkartano ry:n toimintaa rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö ekä Helsingin ja Tampereen kaupunki.

Psykologi Satu Lähteenkorva puhuu aiheesta ”Kehovihasta kehoiloon” Naistenkartano ry:n järjestämällä yleisöluennolla keskiviikkona 28.2.2018 klo 18 Kampin palvelutalon juhlasalissa (os. Salomonkatu 21 B). Naistenkartanon luentosarjan teemana tänä keväänä on itsensä hyväksyminen. Naistenkartanon luennot tarjoavat naisille tilan pohtia suhdetta itseensä ja ovat siksi vain naisille.

-Tulen puhumaan luennollani ulkonäkökeskeisyydestä ja yksilökeskeisyydestä ja kuinka näistä voi ja kannattaa irrottautua. Onneksi yksilökeskeisyyden aika on tullut tiensä päähän, Satu Lähteenkorva painottaa.

-Puhun minäkuvasta ja kehonkuvasta sekä sen muutoksista – lämmöllä ja huumorilla.

 

Kuva: Psykologipalvelu Core, Tampere