Vasta insinööriksi valmistunut kajaanilaismies Jani aloitti sukupuolensa korjausprosessin vuonna 2016. Nyt Alisa on tyytyväinen uuteen elämäänsä naisena. Hän on kertonut tarinansa painetussa Hymy-lehdessä.
Mistä kaikki sai alkunsa? Jutussa Alisa kertoo, että tietokonepelejä ja erityisesti roolipelejä harrastanut Jani avautui kerran kaverilleen pikku hiprakassa, että hän haluaisi elää sekä fyysisesti että henkisesti naisena. Tietotekniikkaa opiskeleva tuleva insinööri oli tuntenut jo vuosia syntyneensä väärään sukupuoleen. Ahdistustaan hän lääkitsi alkoholilla.
Ystävä kannusti lääkärille, ja siitä kaikki lähti. Alisa sai ajan Tampereen yliopistosairaalan transpolille kesällä 2016, hormonihoidot seurasivat seuraavana vuonna ja naisen vaatteissa ja meikeissä hän alkoi kulkea 2018, silloin hän sai myös naisen henkilötunnuksen ja Alisa-nimen.
Läheiset ovat suhtautuneet pidättyvän hyväksyvästi uuteen ”sukulaistyttöönsä”. Kun Alisa ensimmäisen kerran tuli kotiin naiseksi pukeutuneena, veljet nostivat hyväksyvästi peukut pystyyn.
Nainen kertoo kohdanneensa isän ensimmäistä kertaa pitkähiuksisena naisena sattumalta kaupassa.
– Minulla oli korolliset saapikkaat, meikit ja naisen vaatteet. Seurasi pitkä katse ja hiljaisuus, mutta kyllähän isä lapsensa tunsi, vaikka ei meillä mitkään kovin läheiset välit ole olleetkaan. Sitten isä mumisi jotain pituudestani, kun 179 sentin varttani korkeat korot pidensivät, Alisa muistelee painetussa Hymyssä.
Alisa kertoo olevansa ikionnellinen uuden elämänsä alussa naisena. Hän antaa kiitokset suomalaiselle terveydenhoitojärjestelmälle. Alisan kuvat löytyvät Hymyn nettijutusta, täältä.