Esimerkiksi Keski-Suomen hyvinvointialue lainaa vuositasolla hämmästyttävän määrän erilaisia apuvälineitä tai hoitotarvikkeita potilailleen ja asiakkailleen.

Lukumäärä hipoo taivaita – peräti 76 200 vuodessa.

Nyt hyvinvointialue jakaa muiden hyvinvointialueiden huolen ja muistuttaa potilaita ja asiakkaita, että kaikki apuvälineet ja hoitotarvikkeet, joita ei enää käytetä, täytyy palauttaa mahdollisimman pian lähimpään apuvälinepalvelupisteeseen.

Mistä apuvälineistä on kyse ja mitä niille tapahtuu palauttamisen jälkeen?

Tyypillisimpiä apuvälineitä ovat esimerkiksi kyynärsauvat, rollaattorit, erilaiset tuet ja ortoosit sekä uniapnean hoidossa olevat CPAP-laitteet. Lainattavista hoitotarvikkeista yleisimpiä ovat verenpaine- ja saturaatiomittarit sekä spira-laitteet ja ravitsemuspumput.  

Käyttämättä jääneet apuvälineet ja hoitotarvikkeet on tärkeä palauttaa, koska puhdistuksen ja huollon jälkeen ne voidaan lainata uudelleen niitä tarvitseville asiakkaille ja potilaille.

Jos et vielä käväissyt tutustumassa Apteekki 360:ssa, niin katsasta heti miten upea valikoima siellä on – sisään pääset tästä

Erilaisten apuvälineiden ja hoitotarvikkeiden tarvitsijoita on hyvinvointialueella paljon, toteaa apuvälinepalvelupäällikkö Maija Mannisenmäki. 

Mikäli et ole palauttanut apuvälineitä tai hoitotarvikkeita ja lainantarve edelleen jatkuu, tulee olla yhteydessä siihen apuvälinepalvelupisteeseen tai hoitavaan yksikköön, josta lainaus on myönnetty.  

Asiakkaat vastuussa lainatuista tavaroista 

Asiakkaat ja potilaat ovat myös vastuussa siitä, että palautettavat laitteet ovat kunnossa. Rikkoutuneet laitteet heidän tulee korvata itse. Asiakas on korvausvelvollinen myös niissä tapauksissa, joissa hän ei ole pyynnöistä huolimatta palauttanut laitetta apuvälinepisteeseen.  

Jos et vielä käväissyt tutustumassa Apteekki 360:ssa, niin katsasta heti miten upea valikoima siellä on – sisään pääset tästä