Sami, 35, Virroilta haluaa kertoa Terveyden Asialla -lukijoille omista kokemuksistaan laihduttamisen maailmassa. Ja varsin mielenkiintoisen näkemyksen hän esittääkin. Annetaanpa Samin kertoa.

-Olen laihduttanut elämässäni monta kertaa, mutta usein epäonnistuen. Suuri muutos tapahtui kaksi vuotta sitten, kun vaihdoin työpaikkaa, sain sen myötä uusia kavereita ja ryhdyin myös harrastamaan heidän kanssaan. Koko elämäni ”kokonaispaketti” muuttui.

-Yhtäkkiä huomasin, että elämäni oli mukavaa ”flowta”, ja unohdin syödä. Olin aiemmin naureskellut ihmisille, noille missikaunottarille ja muille silmäätekeville, jotka väittivät kiireissään unohtavansa aterioinnit. Mutta niin siinä vain kävi, että tekemistä oli niin paljon, ja mielekästä sellaista, että ruoan arvo elämässäni menetti merkitystään. Aiemmin olin napostellut, katsellut tv:tä ja ruokaan liittyvä kaiken kaikkiaan hallitsi liiaksi arkeani.

-Tämä huomioni saattaa vähän kuulostaa naiivilta, mutta se on totisinta totta: keksikää itsellenne uusia haasteita, haastakaa itsenne niin töissä, elämässä yleensä, harrastuksissa, lähtekää liikkeelle, alkakaa ottaa vaikka kohtuudellisia riskejä, mutta tehkää jotain. Älkää eläkö jääkaapin ja sohvan väliä. Tunnen oloni onnekkaaksi että löysin vihdoin keinon laihtua. Mikään aiempi ei ollut auttanut. Olen ristinyt tämän laihduttamisen flow-laihdutukseksi, sillä se perustuu mielekkääseen elämään ja tuhtiin tekemiseen, jossa tuhdilla ruokailulla ei ole sen suurempaa sijaa.

-Rakastan edelleen ruokaa, ja vietän joskus hartaita illallisia ystävieni kanssa. Nyt elämäni on kuitenkin niin paljon mielekästä muulla tavalla, ettei se täyty ruoasta ja lihomisesta.