Suomessa kehiteltiin rasvanpolttotesti: Kertoo heti mihin suuntaan laihduttaessa ollaan menossa

0

Rasvan palaminen kehossa on tärkeä mittari, joka kertoo monella tasolla muutoksista terveydessä, liikuntatieteiden tohtori Arto Pesola sanoo. Uuden testin avulla päästään aikaisin siihen tietoon kiinni, ollaanko menossa oikeaan suuntaan.

-Rasvanpolton lisääntyminen on hyväksi aineenvaihdunnan kannalta, vaikka paino ei olisi vielä muuttunut. Vastaavasti rasvanpolton väheneminen on taustatekijä aineenvaihdunnallisissa haasteissa, Pesola toteaa.

Venäläisyrityksen suomalaisen tytäryhtiön, Ama-Medin, yhdessä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Active Live Labin kanssa kehittelemä testi on tarkoitettu hyvinvoinnin edistämiseen monin tavoin. Sen ideana on mitata uloshengitysilman asetonipitoisuutta, joka korreloi suoraan kehon rasvanpolttoprosessin kanssa. Testi antaa jo varhaisessa vaiheessa välitöntä tietoa siitä, kuinka ruokavalio tai fyysinen aktiviteetti tehoavat rasvan polttamisessa, ja tukee näin turvallista painonhallintaa.

Mittaustiedon perusteella painontarkkailija voi saada henkilökohtaisia suosituksia ruokavalion tai harjoitteluohjelman muutoksiin. Tulevaisuudessa tieto integroituu älypuhelimeen.

Painonhallinta edellyttää pitkäjänteistä sitoutumista terveisiin elintapoihin. Usein motivaatio kuitenkin katoaa, jos tulokset eivät näy vaa’alla tai peilissä nopeasti. Tieto asioiden kehityksestä ja suunnasta auttaa pitämään motivaatiota yllä ja jatkamaan painonpudotusta. Vastaavaa edullista ja helppokäyttöistä testiä ei ole markkinoilla.

Ethän maksa liikaa? Sama tuote aina halvimpaan hintaan – klikkaa Hintaopas.fi

 

 

 

 

Jaa

Kommentoi